تدوین پیشنویس دستورالعمل برگزاری تجمعها و راهپیماییهای قانونی در وزارت کشور
تهران (پانا) - مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خبر داد بهزودی پیشنویس آییننامه اجرایی برگزاری تجمعات و راهپیماییهای قانونی برای ارائه مشورتهای لازم در اختیار خانه احزاب ایران قرار خواهد گرفت.
عبدالله مرادی در نشست خبری امروز خود درباره آخرین مصوبات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و تشکلهای سیاسی اظهار کرد: امروز نهمین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را برگزار کردیم و دستورکارهای متعددی در این جلسه بررسی شد. از جمله موضوعات بررسی شده در جلسه امروز برگزاری مجمع عمومی حزب اراده ملت بود که برگزاری مجمع این حزب بررسی و تایید شد. دستور کار بعدی جلسه امروز درخواست تأسیس حزب در استان اصفهان با عنوان جمعیت مطالبهگران عدالتخواه بود که بررسی شد و پس از اصلاحاتی در اساسنامه و مرامنامه با تأسیس این حزب موافقت شد.
وی در ادامه بیان کرد: موضوع دیگر جلسه بحث فعالیت جبهههای سیاسی در کشور بود. جبهههای سیاسی با عضویت احزاب قانونی و اطلاعرسانی به کمیسیون ماده ۱۰ آن احزاب قادر به فعالیت هستند. ما در جمعبندی به این نتیجه رسیدیم که عناوین و مواردی وجود دارد که بعضاً مشابه هستند و به اطلاع کمیسیون ماده ده احزاب هم نرسیده است که مقرر شد که این مسأله مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفته و گزارش آن به کمیسیون ماده ۱۰ ارسال شود.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور در ادامه به آغاز بهکار دوره هشتم خانه احزاب اشاره و اظهار کرد: به تازگی شاهد آغاز به کار دوره جدید فعالیت هیات رییسه خانه احزاب بودیم و نشست خوبی به این مناسبت میان وزارت کشور و خانه احزاب برگزار شد. در این جلسه رویکرد دولت درخصوص نشاط سیاسی و رونق فعالیت احزاب به دوستان در خانه احزاب منتقل شد. از نظر وزارت کشور حمایت از خانه احزاب و رشد فعالیتهای خانه احزاب به لحاظ اینکه میتواند گفتوگوهای میان احزاب را به جریان انداخته و پررنگ کند یکی از جلوههای رونق فعالیت احزاب خواهد بود. مسأله دیگر نوع حمایتها از احزاب بود که یکی از موارد آن بحث حمایت یارانهای از خانه احزاب است که در ادامه تقویت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: پیشنویس دستورالعمل برگزاری تجمعها و راهپیماییهای قانونی در وزارت کشور تهیه شده و ما بهزودی پیشنویس آییننامه اجرایی برگزاری تجمعات و راهپیماییهای قانونی را به خانه احزاب ارائه خواهیم کرد و از مشورت آنها در یک کارگروه مشترک بهره خواهیم برد.
مرادی با توصیه به احزاب برای برگزاری منظم جلسات و کنگرههای خود اظهار کرد: مجامع عمومی احزاب با حضور نصف به اضافه یک اعضای حزب رسمیت میباید اما اگر این حد نصاب بدست نیامد باید جلسه دیگری برگزار شود که دیگر این حد نصاب نیاز نیست، ولی تعداد اعضای حاضر در مجمع عمومی هم نباید کمتر از ۳۰۰ نفر باشد.
وی در پایان گفت: وزارت کشور دنبال توانمندسازی احزاب است اما برخی احزاب هم محدود بوده و ظرفیت سیاسی و اجتماعی ندارند که پس از اجرای قانون احزاب از سال ۹۵ آنها دیگر نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند. یارانه احزاب براساس شاخصهای مانند تعداد دفاتر استانی، داشتن رسانه، فعالیت در فضای مجازی و فعالیت منظم به احزاب تعلق میگیرد.
ارسال دیدگاه