واکنش سخنگوی دولت به خبر حضور نمایندگان مجلس دهم در وزارت نفت؛
ربیعی: دستگاهها حق به کارگیری نمایندگان را ندارند
تصمیم جابهجایی وزیر سابق صمت ناگهانی و یک شبه نبوده است، تصمیم دولت حرفهای و فنی بوده است
تهران (پانا) - سخنگوی دولت گفت از مرحله مدیریت و از مرحله کنترل بیماری عبور کردهایم و امروز کادر وزارت بهداشت و درمان و تمام دستگاههای همراه، وارد فاز مهار بیماری شدهاند.
علی ربیعی امروز در نشست خبری گفت: «در جلسات گذشته ستاد ملی کرونا به ایجاد شرایط مناسب برگزاری مراسم احیا به طور جمعی و با رعایت پروتکلها اصرار کردند و این موضوع یکی از دغدغههای جدی رئیسجمهوری و همه اعضای ستاد کرونا بود. یکی از نگرانیهایی که وجود داشت عدم رعایت پروتکلها و رعایت نکردن برخی از متولیان یا برخی از گزارشات بود که اقداماتی با تجمعهای زیاد بدون هماهنگی صورت گرفته است که با ورود رهبر معظم انقلاب و رهنمود ایشان با صراحتی که فرمودند من تابع نظرات کارشناسی ستاد ملی هستم این اطمینان خاطر ایجاد شد و مردم مومن بیش از سایرین مسایل بهداشتی را مراعات کردند. نگرانیهای کم هم برطرف شد. گزارشاتی که داشتیم مراسم به خوبی برگزار شد که زمینه را برای مراسمهای مذهبی دیگر و برای زیارتگاهها و امکان مذهبی آماده کرد تا بتوانیم تصمیات جدیدتری را اتخاذ کنیم.»
وی ادامه داد: «مناطق سفید ما به ۲۸۰ شهرستان افزایش پیدا کرده است و روند بهبودی و در زمینه درمان بیماران مبتلا به کرونا پس از کشور چین و سوییس در رتبه سوم جهانی قرار داریم. میانگین بهبودی ما بسیار خوب است به طوری که تقریبا ۹۴ درصد افرادی که مراجعه کردند، بهبود یافتهاند در حالی که میانگین جهانی آن ۸۴ درصد است.»
ربیعی به آخرین گزارش ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: «این گزارش نشان میدهد که عدد مولد نسلی یا به تعبیری RE در کمتر از ۴ هفته به زیر عدد یک رسیده است یعنی میزان انتقال از یک نفر به ۳ نفر در اسفند ماه امروز به کمتر از یک نفر رسیده است که این شاخص بسیار خوبی است که یک نفر حتی یک نفر را مبتلا نمیکند و عدد کمتری از یک نفر انتقال پیدا میکند.»
سخنگوی دولت اضافه کرد: «گزارشها در ستاد ملی نشان میداد که از مرحله مدیریت و از مرحله کنترل بیماری عبور کردیم و امروز کادر وزارت بهداشت و درمان و تمام دستگاههای همراه وارد فاز مهار بیماری شدهاند. فاز مهار بیماری به طور قطع نیازمند تداوم همکاری بالای ۸۳ درصدی که تا امروز داشتیم، با پروتکلهای بهداشتی است.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری ادامه داد: «ناچار هستیم اقتصاد خود را سرپا نگه داریم. تجارب کشورهای دیگر که بعد از ما تصمیماتی اتخاذ کردند نشان داد که فاصلهگذاری فیزیکی هوشمند یک استراتژی صحیح بوده و این استراتژی صحیح قطعاً با همکاری صاحبان صنایع کارگران در محیطهای تولیدی افرادی که در بخشهای خدماتی هستند و همچنین کارمندان دولت در همه مجموعهها و همه شهروندان امکانپذیر است. تجربه نشان داد ما میتوانیم با بودن کرونا مرگها و جان باختن کمتر را داشته باشیم و همینطور زندگی روزمره مردم در جریان باشد و اقتصاد کشور هم از کار نیافتد.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری اظهارداشت: «به نمایندگی از دولت و همچنین به سهم خود از تلاشهای موثر جامعه ارتباطاتی و اطلاعرسانی کشور سپاسگزاری میکنم. دولت از همه دستاندرکاران اطلاعرسانی و آنها که کنشهای ارتباطی مورد نیاز در جامعه کرونا زده ایران را فراهم کردند سپاسگزاری میکند و برای همه فعالان این بخش آرزوی توفیق میکند. دولت در بخش ارتباطات و اطلاعرسانی اقدامات بنیادی داشته که مهمترین آنها حول شفافیت عامل و پاسخگویی بوده است. حرکت این دولت به سمت شفافیت و پاسخگویی بدون تردید بینظیر بوده و به نظر من در هیچ دورهای این چنین شفافیتی در معرض همگان قرار نداشته و این هم از سنتهای حسنهای است که باید در کشور نهادینه شود و باقی بماند. دولتی مثل این دولت در معرض نقد رسانهها و فضای مجازی و زیر ذرهبین و نظارت قضا همگانی قرار نداشته است و خوشحالیم که پاسخگویی و شفافیت توامان ایجاد شده است که بر این امر اصرار داریم و بنای دولت بر این است که تا پایان روز به روز بر شفافیت و اطلاعرسانی که مردم در جریان امور قرار بگیرند بیفزاید و شرایط را برای نظارتپذیری و شفافیت بر تصمیمات را دولت را روزافزون خواهیم کرد.»
ربیعی با بیان اینکه امسال بیماری کرونا علاوه بر زندگی اجتماعی و روزمره جهان، ارتباطات انسانی و رسانهای ما را با شوک جدیدی مواجهه کرده است، گفت: «به نظر میرسد نقش ارتباطات و رسانهها در ایجاد حمایت اجتماعی و معنابخشی به زندگی و کمک به گذر زندگی سالم از این شرایط بحرانی امروز بیبدیل است. نقش جامعه اطلاعاتی در گذار جامعه به طور قطع نقشی موثر بوده و خواهد بود. از ابتدای کرونا این جامعه همپای جامعه درمان کشور بخشی از مدیریت مقابله و مبارزه با کرونا را به سرانجام رسانده است و نقش مهمتر این جامعه در فردای پس از کرونا است که بتواند لطمات آن را بر روح جامعه التیام بخشد و به بازگشت جامعه به سمت کار و زندگی با نشاط و موثر کمک کند.»
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره حضور نمایندگان مجلس دهم در وزارت نفت و نظر دولت در این زمینه اظهار داشت: «آنچه در فضای مجازی مطرح شد و برخی اظهارات را در این زمینه دیدم، متاسفانه دقیقاً قلب واقعیت صورت گرفته و هدف چیز دیگری بوده و آنچه که بیان شده قلب واقعیت است. در بحث تفکیک وزارت بازرگانی قلب واقعیت صورت گرفته ما دقیقاً به خاطر اینکه در دوران تحریم که زندگی روزانه و معیشت مردم نیاز به تمرکز در حوزه بازرگانی دارد و باید کالا به موقع خریداری شود، به موقع سفارش داده شود و بازار کنترل شود این طرح را داشتیم در حالی که بیان شد اینها میخواهند وزارتخانه جدید درست کنند که وزارت رانت ایجاد شود. هر تصمیمی میگیرید در نقطه مقابل این اظهار نظر صورت میگیرد. معمولاً بعد از هر دوره مجلس فشارها برای جذب نمایندگان زیاد میشود من به نوبه خودم چه در دورهای که وزارت بودم و چه در دوران قبل شاهد این ماجرا بودم که افرادی بودند که به دستگاهها و جاهای مختلف زنگ میزدند و آدم معرفی میکردند. شما به نهادهای عمومی و سایر دستگاههای اجرایی و به بنگاههایی که در بخشهای غیر مستقیم وزارتخانههاست نگاه کنید و ببینید چقدر هر دوره مجلس از این افراد پیدا میکنید. این رویه مذمومی و سنتی غلطی بوده که ما تجربه هم داشتیم و با آن مواجه بودیم. چند روز پیش در یکی از جلسات دولت گزارشاتی رسیده و مسائلی مطرح شده درباره یک وزارتخانه صنعتی گزارشاتی بود که میخواهند فشار بیاورند و جذب شوند.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری اضافه کرد: «به منظور جلوگیری از فشار بر وزارتخانه ها این موضوع در دولت بحث شد و مذاکره هر وزارتخانه برای جذب افراد ممنوع شد. به توجه به اینکه فشار به وزارتخانهها و دستگاهها با راحتی بیشتری صورت میگرفت، برای همین و برای این که دست و بال دستگاههای اجرایی را باز بگذارند برای "نه گفتن" دولت تصمیم گرفت این موارد را به بررسی در کار گروهی که در دفتر رئیسجمهوری تشکیل میشود منوط کند. نمیدانم مصوبه خیلی محرمانه چگونه بیرون میرود و اعلام میشود. مصوبه دقیقاً همین بوده که این کار ممنوع است و اگر هم افرادی قرار است بیایند کمیتهای در این خصوص تشکیل شود.»
وی با تاکید بر اینکه دستگاهها حق بهکارگیری نمایندگان دور قبل را ندارند، اضافه کرد: «اما تعدادی از نمایندگان که در مجلس یازدهم حضور ندارند، اینها کارمند دولت هستند طبیعتا بعد از دوره نمایندگی باید خود را به دستگاه مربوطه معرفی کنند. تعدادی هم کارمند دولت نیستند اما دارای تحصیلات علمی، مدیریتی هستند و اجرایی بودند و سرمایه انسانی هستند. اینها ممکن است علاقهمند باشند که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در بخشهایی از دولت قرار بگیرند. به کارگیری نیرو در سیستم دولتی و پستهای مدیریتی فرآیند خاص خود را دارد. در این زمینه از دستگاههای امنیتی استعلام میشود منع قانونی نداشته باشد بر این اساس ما این کمیته را گذاشتیم تا علاوه بر کارمندانی که میخواهند برگردند، افرادی که میخواهند بیایند فشار از دستگاهها برداشته شود.»
ربیعی با اشاره به اینکه خواهیم دید که در این دوره بسیار کمتر از دورههای قبل این اتفاق صورت خواهد گرفت، اظهارداشت: «میتوانم تعداد بیشماری را به شما نشان دهم که در دورههای پیشین بدون شایستگیها در جاهای مختلف این افراد بکارگیری شدند تا برای یک دوره بعد آب نمک بخورند. این کارهای مذموم را ما حتماً دنبال نخواهیم کرد و بنا هم نداریم. این کمیته هم که در دفتر رئیسجمهوری تشکیل شد برای غربالگری بود که چنین افرادی وارد نشوند.»
ایران در برابر راهزنی احتمالی آمریکا همه گزینهها را برای خود محفوظ میداند
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اقدام احتمالی آمریکا برای ممانعت از عبور تانکرهای حامل بنزین ایران به ونزوئلا و نامه محمد جواد ظریف به دبیرکل سازمان ملل و هشدار وزارت امور خارجه مبنی بر واکنش قاطع و فوری علیه این اقدام، گفت: «هیچ کشوری ملزم به رعایت تحریمهای یکجانبه و دلخواهانه آمریکا نیست و ماهم متعهد به انجام تبادل عادی با ونزوئلا هستیم. ارسال تانکرهای حامل بنزین به سفارش دولت ونزوئلا انجام گرفته و متکی به اراده آزاد کشورها در مبادلات مرسوم بینالمللی است. میخواهیم نسبت به امنیت این محمولهها از خطر راهزنی دریایی دولت آمریکا که در گذشته هم سابقه داشته است اطمینان حاصل کنیم. انتظار داریم جامعه بینالمللی نسبت به این بدعت در آزادی آبراهههای بینالمللی و حفاظت از ترددها حساسیت بالا و واکنش مناسب نشان دهد. بدعت و دستاندازی رژیم آمریکا، در پایمال کردن مقررات و قوانین حقوقی به وقاحت بیمانندی (ناگزیر از استفاده از این کلمات هستم) رسیده است.»
وی اضافه کرد: «وزیر امور خارجه هشدارهای لازم را داد و در دولت و شورای عالی امنیت ملی هم این موضوع بررسی شد. امیدواریم که آمریکا دچار چنین خطایی نشود. اما در هر صورت ما همه احتمالات را در نظر خواهیم گرفت و برای بدترین آن آماده هستیم. اگرچه خیلی زود است که درباره واکنش ایران به راهزنی احتمالی آمریکا اظهارنظر کنیم اما در صورت ارتکاب چنین اشتباهی همه گزینهها را برای خودمان محفوظ میدانیم و برای حفاظت از آزادی دریانوردی و بالا بردن هزینه بیسابقه قانون شکنی واکنشهای متناسبی را اتخاذ خواهیم کرد.»
سخنگوی دولت تصریح کرد: «ما با ونزئلا کشوری هستیم که از قدیم با یکدیگر ارتباط داشتیم. کالاهایی را میفروشیم و کالاهایی را از آن خریداری میکنیم. این ارتباطات به کشورهای دیگر ارتباطی ندارد. همه اینها در چارچوب اقداماتی است که قوانین بینالمللی آنها را آزاد دانسته و در چارچوب ارتباطات سالم تجاری هم است.»
وی با بیان اینکه استفاده از شبکه شاد برای دانشآموزان و معلمان تا پایان خرداد رایگان شده است، گفت: «این مسئله کمک زیادی کرده است. در برخی از استانها خبر داشتیم در آنها امکان استفاده از فضای مجازی وجود ندارد و به همین خاطر تصمیم گرفتیم مدارس برای رفع اشکال بازگشایی شوند. آمارها نشان میدهد تعداد مراجعهکنندگان به مدارس در روستاها بیشتر از شهرها بوده است.»
ربیعی با بیان اینکه میزان روستاهای متصل به اینترنت به ۸۷ درصد رسیده است، خبر داد: «دولت تصمیم گرفته هزار روستا تا پایان خرداد به شبکه ملی اطلاعات متصل شود. یکی از تصمیمات دولت آن است روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل کند.»
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره لغو جلسه شورای عالی کار در هفته گذشته اظهار داشت: «تا جایی که من اطلاع دارم، جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته شورای عالی کار بهدلیل اتفاقی که برای عدم حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان یکی از اعضای اصلی این جلسه افتاد، تشکیل نشد. وزیر اقتصاد و دارایی هم احتمالا به دلیل فوت برادرشان در جلسه امکان حضور نداشتند. شورای عالی کار بهصورت منظم جلسات خودش را در این زمینه خواهد داشت. از همان روزی هم که تصمیم گرفتند قرار بر این بود که در جلسه فرعی بحث حق مسکن مطرح شود و این یک تصمیم از پیش بوده که حق مسکن در جلسه بعدی مورد بحث قرار بگیرد.»
سخنگوی دولت درباره حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار داشت: «ما در این زمینه همواره بعد از سال تصمیم میگرفتیم در طول سالهایی هم که خود من در این وزارتخانه خدمت میکردم معمولا اردیبهشت و خرداد و حتی در برخی از سالها در خرداد و تیرماه نیز این تصمیمات اتخاذ میشد. منتها مابهالتفاوت کاملا پرداخت میشد و این تصمیم و سنت همیشه بوده و تصمیمگیری خواهد شد. امیدوارم عدد قابل توجه و راضیکننده باشد. اما از آنجایی که این بحث مورد علاقه خودم من هم است، امسال واقعا در شرایط بد صنعتی بهسر میبریم. اما این سیاست پیشیگرفتن مزد به تورم را فراموش نکردیم.»
وی درباره جلسات شورای عالی کار با نمایندگان کارگران، گفت: «خوشحال هستم که امروز نمایندگان کارگری ما آزادانه در جلسات مشارکت میکنند و امضا نمیکنند. این موضوع را باید ارج بنهیم و بدانیم این موضوع کمتر در گذشته که «به فرموده میآوردند و میبردند» اتفاقات افتاده است. خوشحال هستیم که امروز نمایندگان کارگری نقد و مصاحبه میکنند. باید با این اتفاق که [نمایندگان کارگری] مستقل و جسور دیدگاههای خود را بیان می کنند، نگاه مثبتی داشته باشیم.»
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در فضای رسانهای کشور مطرح شده است که دولت دنبال افزایش قیمت ارز تا ۲۵ هزار تومان است آیا اساسا چنین بحثی در دولت مطرح است؟ گفت: «نه تنها در هیچ جلسه دولت بلکه در هیچ کمیته و ستادهای اقتصادی دولت بحث افزایش قیمت ارز مطرح نشده است. نباید بدون اطلاعات و حتی با اطلاعات غلط گفته شود که دولت بنا دارد قیمت ارز را گران کند. در تمام جلسات دولت از سال ۱۳۹۳ تا امروز بنای دولت ثابت نگه داشتن قیمت ارز بوده است. حتی بعضیها دیدگاه رئیسجمهوری را نقد میکردند که شما چرا اینقدر میخواهید قیمت ارز را ثابت نگه دارید. بسیاری از اقتصاددانان نامه زدند به رئیسجمهوری که شما قیمت ارز را رها کنید و اینقدر سرکوب نکنید. ولی بنای دولت همیشه بر آن بوده که قیمت ارز افزایش پیدا نکند.»
سخنگوی دولت ادامه داد: «علت واگذاری سهام شرکتها در بورس این بود که به بازار سرمایه عمق بدهیم و شاداب نگه داریم. در این زمینه علاوه بر وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و همه دستگاهها کمک کردند و زارتخانه هایی که تولیدی داشتند و میتوانستند سهم بفروشند کمک کردند. نظر ما این بود که نقدینگی در اینجا جمع شود و به سمت خودرو و مسکن و ارز حرکت نکند. باز میببینیم توامان به قیمت ارز و بورس حمله میکنند.»
ربیعی با تاکید بر اینکه بورس را باید منطقی کنیم، گفت: «همیشه قرار نیست که بورس همیشه با یک زاویه رو به بالا باشد و افت و خیز هم دارد، اما همه کسانی که دلمان برای کشور می سوزد بدانیم که راه حل این است که بتوانیم نقدیندگی مردم را به سمت حرکت سالم ببریم. بورس یک حرکت سالم است. دستگاههایی که سهام عرضه کردند از نهادهای عمومی امکان سرمایهگذاری جدید پیدا کردهاند. کسری بودجه دولت با واگذاری سهام ساتا یا شستا ارتباطی ندارد. رقمی که دولت اوراق بفروشد مشخص است و براساس همان هم میتواند بفروشد و ارتباطی به دستگاههای دیگر ندارد. ما حتی بخش خصوصی را هم تشویق میکنیم که سهام خود را به بورس عرضه کنند ولی نه با این هدفی که گفته شده است.»
دولت تمام تلاش خود را برای آوردن ارز به یک کانال منطقی به عمل خواهد آورد
ربیعی تاکید کرد: «اعلام میکنم که بالا رفتن قیمت ارز نه تنها مطلوب ما نیست بلکه دولت تمام تلاش خود را برای آوردن به یک کانال منطقی به عمل خواهد آورد و با سیاستهایی که از سوی همتی داشتیم بازارهای پول و ارز به رغم فشارهای سنگن تحریم موفق بوده است.»
سخنگوی دولت یادآور شد: «به علت شیوع کرونا در سه ماهه گذشته در فعالیتهای اقتصادی وقفه داشته ایم، حتی کاهش قیمت نفت و فرآورده های نفتی اما با همه این ها توانستیم ثبات نسبی را نگه داریم و معتقدیم که بهبود شرایط و اوضاع با ثبات در این بازارها بوجود خواهد آمد. در دو سال گذشته هم شرایط بالا و پایین رفتن و برگشتن ارز به یک ثبات نسبی را داشتهایم، گفت: بنای ما این است که ارز را به کانال پایینتر بیاوریم و بنایی بر افزایش آن نداریم و تلاش میکنیم که ارز مواد اولیه مورد نیاز صنعت و کارخانهها و کالاهای اساسی و حوزه درمان را تامین کنیم. باید جامعه فضای روانی آرامی داشته باشد و تحلیلهای نادرست به همه ضربه میزند.»
سفر به مصلحت نیست
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوالی درباره اوج گرفتن سفر در ایام تعطیلات عید فطر و تعطیلات تابستانی و ارائه سهمیه بنزین سفر نیز گفت: «ما هنوز در شرایط کرونا هستیم و هیچ تصمیمی در این زمینهها نگرفتهایم و کماکان برنامه ما تشویق به در خانه ماندن است. کماکان مردم باید به شعار «در خانه بمانید» پایبند باشند. این شعار هنوز پابرجاست و نه تنها مشوقی برای سفر در این روزها آماده نکردهایم بلکه توصیه میکنیم حتما مردم به جز در موارد ضروری، برای سفر اقدام نکنند.»
وی به باز بودن جادهها و نبودن اقدامات بازدارنده اشاره کرد و گفت: «الان تصمیم بازدارندهای نیست که در جادهها مانع سفر مردم شود اما از هموطنان میخواهیم که به همکاریهایی که تاکنون داشتند کماکان ادامه دهند. هنوز سفر به مصلحت نیست. خوشبختانه اکنون از لحاظ پایین بودن ابتلای به کرونا وضع خوب و شیب آرام رو به پایین را داریم و تهران کمترین جانباخته در مدت شیوع کرونا را تجربه میکند. بگذاریم این شرایط ادامه پیدا کند؛ بنابراین ما برنامه مشوقی برای سفر در ایام تعطیلات نداریم.»
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره بازنشستگان کشوری اظهار داشت: «در حوزه بازنشستگان کشوری حداقل ۶۰ درصد شکاف قدرت خرید داشتیم. در دورانی که شکوفایی و رشد داشتیم، سعی کردیم این شکاف را جبران کنیم. در این دو سال هم که دولت با مشکل روبهرو شده است، نه تنها هنوز هم در پیشی دادن مزد به تورم عقب نیستیم، ممکن است این موضوع کمتر شده باشد که باید ببینیم تورم قابل پیشبینیمان چقدر است ولی در مجموع نسبت به نسبت به هشت سال دوره قبل جلوتر هستیم و فکر میکنم ۲۳.۱ درصد توانستیم در این چند ماه این شکاف را جبران کنیم.»
وی با بیان اینکه علاقه و نگرانی دولت نسبت به زندگی کارگران و بازنشستگان از ابتدای سال ۹۳ با رویکرد افزایش خرید آنها تا به امروز ادامه داشته است، عنوان کرد: «شرایط بد اقتصاد و ناتوانی سیستمهای کارفرمایی ما را از اتخاذ تصمیمات بزرگ ما را بر حذر داشته است. وزیر کار با دلسوزی تمام در حال بررسی همه گزینهها و راهکارها هستند و از هر فرصتی برای جبران استفاده میشود.»
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره شیوه برکناری وزارت رحمانی ضمن قدردانی از تلاشهای وی تاکید کرد: «برای دولت کرامت افراد بسیار مهم است. روند برکناری ایشان ناگهانی نبوده و اینگونه نبود که یک شبه دولت و شخص رئیسجمهوری به این نتیجه رسیده باشد و در یک آن و لحظه به این نتیجه رسیده باشد که یک فرد عوض شود.»
سخنگوی دولت با بیان اینکه در دوران تحریم ما نیازمند استراتژیهای جدید صنعتی هستیم،گفت: «ما باید استراتژی توسعه صنعتی مطابق با تحریم را متناسب با تحریم را دنبال کنیم و اگر فرض کنیم کرونا سال دیگر هم خواهد آمد و تعطیلی در سالهای آینده خواهیم داشت از حالا باید پیشبینی استراتژی صنعتی را داشته باشیم. ما نیازمند برنامه مبتنی بر صادرات غیر نفتی هستیم و صادرات غیر نفتی ایران را باید در کل سیاست گذاری صنعتی دنبال کنیم. علاوه بر این حتماً باید تأمین ارز غیرنفتی را تجربه کنیم چرا که نفت و بنزین و حتی بعدا ممکن است پتروشیمی ما هم دچار مشکل شود. ما نیازمند جهشی هستیم و نیازمند برنامه جدید هستیم ما در کنار این نیازمند این هستیم قیمت بازار و محصولات ما چه محصولات صنعتی، چه خوراکی مردم کنترل شود و افزایش نیابد و مکاتبات مفصلی در چند ماه گذشته در این زمینه ها صورت گرفته است.»
وی اضافه کرد: «نیازمند این هستیم که خودرو ما دچار تنش بازار نشود. علاوه بر این مطالباتی در حوزه مدیریت کلان و شیوه اداره دولت حتی یک وزارتخانه هست که در ارتباط با این مطالبات در نظر گرفته شود.»
تصمیم دولت برای تغییر در وزارت صمت حرفهای و فنی بوده است
ربیعی با بیان اینکه نیازمند اصلاحات مطابق با شرایط خاص کشور و شعار سال بودیم، گفت: «در این وزارتخانه چهار وزارتخانه ادغام شده وتفکیکی هم که صورت نگرفته است. ما نیازمند تصمیم گیری در شرایط فشار حداکثری هستیم تا بتوانیم مجموعه نیازهایی که کشورمان دارد و بخش اعظم آن این وزارتخانه است، تحول مدیریتی صورت بگیرد.
وی گفت: این ها متفاوت است با کسی که رفته یک جا پیامی برده با کس دیگری هماهنگ کرده است. یک فرایند تحول بوده در یک نقطه به ثمر رسیده است. روزانه به دهها کمیته به کمیسیون میروند هر لحظه که تصمیم شان اعلام می شود یا در اتاقش آن حضور دارد یا در نقطه هستند موضوع قابل قیاس نیست.»
سخنگوی دولت با بیان اینکه مطمئن هستم که تصمیم یکشب گرفته نشده اصلا نیاز نیست که تصمیم تصمیم سیاسی بوده باشد و وجه سیاسی نداشت، گفت: «بار دیگر به سهم خودم به نمایندگی از دولت از همه زحمات آقای رحمانی تشکر میکنم و برخلاف مطالبی که مطرح شده تصمیم دولت حرفهای و فنی بوده و امیدوار هستیم حاصل آن در خودرو و سایر موارد استراتژیهای صنعتی دیده شود.»
ارسال دیدگاه