مسئول امتحانات نهایی منطقه افشار:
تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی در کنکور، امتیاز ویژهای برای دانشآموزان مناطق محروم است
افشار (پانا) - کارشناس ارزشیابی و امتحانات اداره آموزش و پرورش منطقه افشار، تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی در کنکور را امتیاز ویژهای برای دانشآموزان مناطق محروم عنوان کرد و از آنها خواست با مطالعه خوب و دقیق به دنبال موفقیتهای تحصیلی باشند.
عرفان کرمی در گفتوگو با خبرنگار پانا گفت: «از سال ۱۴۰۲ به بعد با مصوبه سازمان سنجش آموزش کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد که تاثیر معدل امتحانات نهایی در نتیجه کنکور به صورت مستقیم باشد.»
وی ادامه داد: «در سال ۱۴۰۲ مصوبه دیگری تصویب شد بهطوری که تاثیر معدل امتحانات نهایی پایههای دهم و یازدهم را نیز در نتیجه کنکور خواهیم داشت.»
کرمی در خصوص تاثیر معدل در نتیجه کنکور توضیح داد: «با توجه به تاثیر معدل در نتیجه کنکور و آشنایی دانشآموزان با شرایط جلسه کنکور باید این امتحانات همانند شرایط کنکور در فضایی غیر از فضای آموزشگاه برگزار شود. یعنی آموزش و پرورش در ۱۱ روز برگزاری امتحانات نهایی، هر روز یک جلسه همانند کنکور برگزار میکند.»
وی در مورد مکان برگزاری امتحانات نهایی گفت: «با توجه به تعداد بالای دانشآموزان، دلیل عدم برگزاری آزمونها در فضای مدرسه، رعایت استانداردهای مورد تایید محل برگزاری از نظر متراژ محیط، روشنایی، فاصله مناسب صندلیها و مجهز بودن سالن به دوربین مداربسته بود و این شرایط در محیط مدرسه مهیا نبود. به همین دلیل سالن اجتماعات هنرستان شهید چمران برای برگزاری امتحانات نهایی انتخاب شد.»
مسئول امتحانات نهایی منطقه افشار ادامه داد: «همچنین یکی از شرایط صدور مجوز حوزه، آمار دانشآموزان شرکتکننده در امتحانات است. به سبب پایین بودن آمار جداگانه پسران و دختران برای صدور مجوز جداگانه از نظر جنسیت در منطقه ما ممکن نیست. به همین دلیل برگزاری امتحانات نهایی بهصورت مختلط است.»
وی قوانین انضباطی امتحانات را تشریح کرد و افزود: «دانشآموزان قبل از ورود به سالن توسط عوامل حفاظت آزمون جهت جلوگیری از ورود موارد ممنوعه به حوزه امتحانی، مورد بازرسی بدنی قرار میگیرند. موارد ممنوعه برای جلسه آزمون عبارتند از کتاب، جزوه، هرگونه وسیله الکترونیکی، ساعت دیجیتال و... .»
کرمی خاطرنشان کرد: «در این بازرسی اگر هرکدام از این موارد ممنوعه کشف شود بر اساس دستورالعمل جدول تخلفات، صورتجلسه شده و رای مورد نظر بدون هیچگونه ارفاقی صادر میشود. این صورتجلسه بر اساس دستورالعمل برای استان و حتی کشور ارسال میشود و رای مد نظر بر اساس همان جدول نهایتا ۱۰ یا ۱۵ روز بعد صادر میشود. پس لازم است دانشآموزان در جلسات توجیهی که در آموزشگاه قبل از برگزاری امتحانات نهایی برگزار میشود، شرکت کرده و نسبت به این موارد و عواقب تخلفات، آگاهی کامل داشته باشند.»
وی در مورد تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور گفت: «تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور، امتیاز ویژهای برای همه دانشآموزان بهویژه دانشآموزان مناطق محروم است که دسترسی به کلاسهای کنکور و دبیران برتر ندارند. نتیجه همین روند را در کنکور سال ۱۴۰۳ مشاهده کردیم که بسیار روشن بود؛ زیرا پذیرش از مناطق محروم در رشتههای پزشکی، پیراپزشکی و سایر رشتههای دانشگاهی نسبت به سالهای قبل تفاوت فاحشی داشته است.»
مسئول امتحانات نهایی منطقه افشار در رابطه با تاثیر سوابق در هر سال توضیح داد: «از سال ۱۴۰۲ به بعد تاثیر معدل پایه دوازدهم ۴۰ درصد و خود کنکور ۶۰ درصد بود و در سال ۱۴۰۴ به ۶۰ درصد خواهد رسید، یعنی پایه یازدهم ۲۰ درصد و پایه دوازدهم ۴۰ درصد خواهد شد و در کنکور سال ۱۴۰۵ نتیجه سوابق پایه دهم نیز اضافه خواهد شد که فعلا درصد موثر آن اعلام نشده است.»
سطح سوالات امتحانات نهایی در تراز کنکور تدوین میشود
وی در خصوص سطح سوالات گفت: «با توجه به تاثیر سوابق، مقرر شده سوالات امتحانات نهایی در سطح تراز کنکور باشد. به همین دلیل مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، یک راهنمای طراحی سوالات تدوین کرده که هم دبیران و هم دانشآموزان میتوانند از آن استفاده کنند. در این شیوهنامه مقرر شده سوالات همه کتابها بر اساس سطوح یادگیری، طراحی شوند. سطوح یادگیری شامل دانش، درک و فهم، کاربرد، تجزیه و تحلیل، ترکیب و ارزشیابی است که باید در تمام کتب رعایت شوند.»
کرمی اضافه کرد: «در این دستورالعمل، سطوح سوالات هر درس یا هر بخش مشخص شده و همین موضوع راهنمای جامعی برای سطوح یادگیری دانشآموزان است تا بتوانند علاوه بر شناخت سطوح یادگیری با انواع سوالات نیز آشنایی پیدا کنند و طراحان سوالات هم نسبت به همین شیوهنامه به طراحی سوالات استاندارد اقدام کنند.»
وی گفت: «برای سوابق تحصیلی موثر در نتیجه کنکور، فقط نتایج امتحانات خردادماه پایههای یادشده، جزو سوابق در نظر گرفته میشوند و آزمونهای دیماه و شهریور در نتیجه سوابق تحصیلی موثر نخواهد بود.»
ارسال دیدگاه