مردان پس از ۴۰ سالگی معاینات پزشکی را جدی بگیرند
تهران (پانا) - بهگفته فوق تخصص بیماریهای کلیوی مردان باید هرگونه تغییر را در ادرار شامل احتباس، تکرر و وجود خون جدی بگیرند و پس از ۴۰ سالگی حتما برای معاینه به پزشک مراجعه کنند.
بهگزارش ایرنا، به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عباس بصیری افزود: سرطان پروستات جزو شایعترین سرطانها در مردان است و امروزه ثابت شده این سرطان جنبه ارثی دارد و مردان باید هرگونه تغییر را در ادرار شامل احتباس، تکرار و وجود خون جدی بگیرند و به پزشک جهت معاینه مراجعه کنند.
بصیری خاطرنشان کرد: زنانی که به سن یائسگی میرسند نیز باید توجه داشته باشند در این مرحله بهدلیل تغییر در میزان تولید هورمونهایی نظیر استروژن و پرژسترون در ناحیه تناسلی مخاط خشک و چسبنده میشود و ادرار به درستی تخلیه نمیشود همین موضوع میتواند باعث نارسایی و عفونت کلیه در زنان شود.
سنگ کلیه، مهمترین عامل نارسایی کلیه
این استاد دانشگاه همچنین از سنگ کلیه بهعنوان یکی از مهمترین عوامل نارسایی کلیه یاد کرد و گفت: سنگهای کلیوی رسوب مواد معدنی هستند که در یکی از کلیهها یا هر دوی آنها ایجاد میشوند.
او اظهار کرد: سنگهای ریز معمولا در هنگام دفع بسیار دردناک هستند و این در حالیست که سنگهای درشت می توانند سراسر کلیه را درگیر و بدون هیچ نشانهای با آسیب جدی به کلیه فرد همراه باشند.
بصیری با تاکید بر این موضوع که در تعداد قابلتوجهی از بیماران، سنگسازی کلیه ارثی بوده و علت خاصی را برای تشکیل آن پیدا نمیکنیم، سابقه بیماری در خانواده و علائم ادراری را یکی از مهمترین نشانههای بررسی این بیماری ذکر کرد.
او ادامه داد: جهت جلوگیری از عود مجدد سنگ باید بیماری زمینهای را درمان کرد، به بیمار توصیه میشود که روزانه ۲ تا ۳ لیتر مایعات بنوشد، چرا که مصرف مایعات زیاد شرط اول درمان انواع سنگها و جلوگیری از تشکیل آن است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: حذف مصرف نمک بهطور کلی و به حداقل رساندن مصرف گوشت و تمامی پروتئینهای حیوانی نیز از جمله توصیههای دیگر برای جلوگیری از عود این بیماری است.
بهگفته بصیری، سنگسازی در تعداد قابلتوجهی از بیماران ارثی بوده بنابراین مراجعه بهموقع برای بررسی و درمان لازم سبب جلوگیری از آسیب دائمی به کلیه میشود و بیماریهای کلیوی، مجاری ادراری و سنگ کلیه و پروستات شایعترین مشکلات ارولوژی است و بهطور کلی هر کدام از این مشکلات ۳۰ درصد بیماریهای اورولوژی کلیه را تشکیل میدهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بیماری تنگی «لگنچه» و تنگی «حالب» اظهار کرد: این بیماری نوعی بیماری مادرزادی و ژنتیکی است به شکلی که فرد مبتلا سنگینی اطراف کلیه را امری بسیار عادی تلقی میکند، تنگی لگنچه بهمرور زمان باعث متورم شدن کلیهها میشود و تخریب کلیه مهمترین و بدترین عارضه این بیماری است.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی با بیان اینکه برخی از موارد بیماری تنگی لگنچه با سونوگرافیهای پیشرفته در دوران بارداری قابل تشخیص است، افزود: با استفاده از روش ابداعی جدید امکان درمان سریعتر و با کمترین درد عارضه تنگی لگنچه برطرف میشود و لازم است کسانی که دارای سابقه ارثی ابتلا به این بیماری هستند به این موضوع توجه کنند.
او ادامه داد: عدمدرمان افرادی که دچار تنگی مجرای ادراری هستند، در طولانی مدت موجب از بین رفتن قدرت انقباضی مثانه شده و ادرار باقیمانده در مثانه سبب بروز عفونتهای مکرر و در نهایت آسیب به کلیهها میشود.
بصیری توصیه کرد: سوزش ادرار، قطع و وصل شدن یا چکه کردن ادرار، تبهای طولانی، شب ادراریهای مکرر و دفع مشکل ادرار میتواند یکی از علائم مهم در عفونتهای کلیه و مجاری ادراری باشد و در هر جنس و سنی نیازمند توجه ویژه است.
ارسال دیدگاه