هشدار درباره مصرف «قرص شبامتحانی»
فروش ریتالین در ایام امتحانات ۵۰درصد افزایش می یابد
تهران (پانا) ـ هر سال با آغاز فصل امتحانات و کنکور، مصرف قرص «ریتالین» هم در بین دانشآموزان و دانشجویان افزایش یافته و برخی برای شب بیداری و درس خواندن و افزایش تمرکزشان، از این قرص استفاده میکنند اما شاید هیچوقت به عوارض خطرناک ریتالین فکر هم نکنند.
به گزارش روزنامه خراسان، پیش از این دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرده بود که گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد، فروش این دارو در زمان برگزاری امتحانات تا ۵۰ درصد افزایش مییابد.
همچنین مطالعات در داخل کشور نشان میدهند مصرف ریتالین در برخی دانشجویان بعد از الکل، مواد خانواده حشیش، تریاک و ترامادول رتبه پنجم را بهخود اختصاص میدهد. در این زمینه، دکتر یسنا بهمنش درباره مخاطرات ناشی از سوءمصرف داروی ریتالین با توجه به شروع فصل امتحانات که برخی دانشجویان و دانشآموزان با انگیزه افزایش تمرکز و رفع خوابآلودگی، تمایل بهمصرف آن دارند، به ایسنا گفت: ریتالین یا بهعبارتی متیلفنیدیت، از دسته داروهای محرک سیستم مغز و اعصاب بوده که بهعنوان داروی خط اول در درمان بیش فعالی کودکان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه این دارو با تحریک مغزی باعث افزایش تمرکز در کودکان بیشفعال و افزایش هوشیاری و مدت زمان بیداری در بزرگسالان مبتلا به خواب مفرط میشود، افزود: وابستگی مصرف، تحریکپذیری عصبی، سردرد، گیجی، دردهای شکمی، تاری دید، تپش قلب، کاهش اشتها و از دست دادن وزن، توهم بویایی و... از جمله مهمترین عوارضی هستند که افراد با مصرف ریتالین به آن دچار میشوند. وی با تاکید بر لزوم هوشیاری خانوادهها درباره مصرف نکردن ریتالین از سوی فرزندانشان، گفت: امیدواریم دانشآموزان، دانشجویان و خانوادههایشان توجه کنند که برای رسیدن به اهداف مقطعی، سلامت خود را بهخطر نیندازند.
ارسال دیدگاه