چگونه رفلاکس معده را درمان کنیم؟
تهران (پانا) - درست است که داروهای مختلفی برای درمان بازگشت اسید معده وجود دارد، اما بهترین راهکار رعایت رژیم غذایی است که تا حد زیادی میتواند به بهبود این وضعیت کمک کند.
بازگشت اسید معده وضعیت آزاردهندهای است که زندگی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار دهد. از هر ۴ انگلیسی، یک نفر از این عارضه رنج می برد و تقریبا ۲۵ درصد افراد بالغ انگلیسی تجربه سوزش سر دل و بازگشت اسید معده را دارند.
این عارضه به دلیل بیماری رفلاکس معده و مری رخ میدهد که منجر به رفلاکس اسید معده به طور دائمی میشود که رژیم غذایی هم نقش مؤثری در بروز آن دارد. از مهمترین علائم آن میتوان به سوزش سر دل اشاره کرد که مبتلایان معمولا این سوزش را در میانه قفسه سینه یا ترشی دهان احساس می کنند. اگرچه داروهایی موسوم به ضداسیدها به طور گسترده در دسترس بیماران قرار دارند اما با راهکارهای دیگری هم میتوان به کاهش این علائم کمک کرد.
اگرچه موادغذایی همیشه عاملی برای رفلاکس اسید معده به شمار نمیروند، اما برخی مواقع می توانند تشدیدکننده این علائم باشند. پزشکان معمولا به این گروه از بیماران پرهیزهای غذایی توصیه میکنند که از آن جمله می توان به ممنوعیت مصرف سیر، پیاز، گوجه فرنگی و نعنا اشاره کرد که باعث شدیدتر شدن این عارضه میشوند. همچنین برخی نوشیدنیها مانند قهوه، چای و مشروبات الکلی هم در تشدید علائم مؤثرند.
سرعت غذا خوردن را کاهش دهید
وقتی احساس گرسنگی میکنید، کنترل سرعت غذا خوردن کار دشواری است. اما به خاطر داشته باشید که کاستن از سرعت غذا خوردن به طور قابل توجهی میتواند علائم رفلاکس معده را کاهش دهد. بهتر است وعدههای غذایی را کمتر کرده و در عوض، تعداد وعده ها را بیشتر کنید. زمانی که معده کامل پر می شود، بازگشت اسید معده به مری تشدید میشود.
نوشیدنیهای گازدار را حذف کنید
نوشیدنی های گازدار از دیگر عواملی است که به تشدید بازگشت اسید معده کمک میکند. این نوشیدنیها باعث اتساع معده میشود. زمانی که معده بزرگ میشود، فشار روی اسفناکتر یا دریچه مری افزایش یافته و باعث رفلاکس و برگشت اسید معده به مری میشود.
با فاصله از زمان خواب غذا بخورید
مراقب باشید که نزدیک به زمان خواب غذا نخورید. حتما بین زمان صرف غذا تا رفتن به رختخواب بین ۳ تا ۴ ساعت فاصله بیاندازید؛ چرا که جاذبه زمین به پایین نگهداشتن اسید معده کمک میکند. زمانی که دراز میکشید، جاذبه در فرآیند گوارش تأثیر زیادی ندارد و غذای موجود در معده باعث بروز سوزش سر دل یا رفلاکس اسید معده میشود.
ارسال دیدگاه