نکاتی برای شستشوی فرش
تهران (پانا)- فرش یکی از مهمترین اثاثیه در منازل بسیاری از ایرانیان است. این محصول را میتوان در ابعاد و طرحهای مختلف در منازل دید. از فرشهای عادی که برای دکوراسیون کف اتاق استفاده میشود تا پادریها و تابلوفرشها. اما نگهداری فرش، با این که به زیبایی منزل اضافه میکند، چالشهایی هم به همراه دارد. شستشوی فرش یکی از این چالشها است.
با این که سپردن فرش به قالیشویی، یکی از رایجترین انتخابها در شستشوی فرش است، خیلی از افراد ترجیح میدهند این کار را در منزل انجام دهند. اگر فرشتان خیلی کثیف نیست، یا امکانات لازم برای شستشوی فرش را در منزل دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با هم نکاتی را دربارهی نحوه شستن فرش در خانه بررسی کنیم.
پیش از شستن فرش به چه نکاتی باید توجه کرد؟
اگر پیش از این تجربهی شستن فرش در منزل نداشتید، یا حتی میخواهید فرشی را برای اولین بار بشوئید، بهتر است حواستان به نکاتی که در ادامه مطرح میشود، باشد:
فضای مناسب، یکی از مهمترین چالشهای شستشوی فرش در خانه است. در صورتی که در خانههای آپارتمانی زندگی میکنید و شرایط مناسب در حیاط ساختمان برای شستن فرش در خانه مناسب نیست، بهتر است گزینهی قالیشویی را انتخاب کنید.
اگر قصد دارید فرشی را برای اولین بار بشویید، شاید بهتر است قبل از شروع شستشو مطمئن شوید که فرش رنگ نمیدهد. برای این کار بهتر است قبل از هر کاری پارچهای مرطوب روی سطح فرش بکشید تا از رنگ ندادن آن مطمئن شوید.
بهتر است قبل از شروع به شستن فرش در خانه، به فکر خشک کردن آن هم باشید. بعد از اتمام شستشو، نیاز به فضایی سفت و شیبدار دارید تا فرش را در آنجا پهن کنید که خشک شود.
پیش از شروع به شستن فرش در خانه، بهتر است فرش را کاملا از گرد و غبار بتکانید. البته حواستان باشد حین انجام این کار به پرزهای فرش آسیب نرسانید. با توجه به مطالبی که در راهنمای انتخاب پادری مناسب برای منزل گفتیم، این فرشها در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند. برای همین پیش از شستن، زدودن گرد و غبار آنها کار سختتری است و شاید نیاز به چند مرحله داشته باشد.
راهنمای گام به گام شستن فرش در خانه
حالا که تصمیم به استفاده از این روش شستن فرش گرفتید، با هم دیگر، گامهایی که باید برای شستن فرش طی کنید، مرور میکنیم.
گام اول: خیس کردن فرش
بهترین روش برای خیس کردن فرش برای آغاز شستشو، استفاده از سردوش شلنگ آب و خیس کردن فرش به صورت موازی است. این کار را تا خیس شدن تمام سطح فرش ادامه دهید. حتی اگر از فرش گرد یا فرش بیضیشکل استفاده میکنید، باز هم رفت و برگشت را به صورت خطهای صاف انجام دهید.
گام دوم: استفاده از ماده شوینده مناسب برای شستن فرش
پس از این که فرش به طور کامل خیس شد، مادهی شوینده مناسب را اضافه کنید. بهترین محلول برای شستن فرش، شامپو فرش به اضافهی مقداری پودر دستی و کلر است. البته این محلول برای شستشوی کامل فرش است. در صورتی که فرشتان خیلی کثیف نیست و قصد شستشوی ساده را دارید، شستن شامپو فرش در خانه با شامپو فرش هم کافی است.
گام سوم: شستن فرش با فرچه مناسب
بعد از این که فرش خیس شد و مادهی شویندهی مناسب را هم به آن اضافه کردید، با استفاده از فرچه، تمام سطح فرش را شستشو دهید. فراموش نکنید که حرکت فرچه روی فرش حتما باید به صورت بالا به پایین و برعکس باشد. وگرنه احتمال آسیب رسیدن به فرش بالا است. سپس باید ریشههای فرش را بشویید. برای شستن این بخش هم حرکت فرچه از بالا به پایین است.
گام چهارم: آبکشی فرش برای از بین رفتن کف
گام بعدی در شستشوی فرش در خانه، آبکشی مجدد فرش است. میتوانید مانند گام اول، با استفاده از سردوش شلنگ آب این کار را انجام دهید یا با سطل، روی فرش آب بریزید تا کف آن از بین برود. در این مرحله هم جریان آب باید به صورت از بالا به پایین باشد.
گام پنجم: پاروکشی فرش
با استفاده از یک پارو و با حرکت در حهت خواب فرش، آبهایی که در عمق فرش نفوذ کرده است، خارج کنید. اگر رطوبت در فرش باقی بماند، باعث زردی سطح فرش و ریشهها میشود.
گام ششم: خشک کردن فرش
مرحلهی آخر شستشوی فرش در خانه، خشک کردن آن است. پس از پاروکشی، فرش را آرام آرام لوله کنید و با هر لایه لوله کردن، پشت فرش را هم آب بکشد. بعد از این که فرش را به طور کامل لوله کردید، آن را روی یک محیط شیبدار قرار دهید تا آب باقیماندهی آن خارج شود. سپس فرش را جلوی نور خورشید پهن کنید تا کاملا خشک شود. پیش از خشک شدن کامل فرش آن را در منزل پهن نکنید تا از پخش بوی رطوبت جلوگیری کنید. در صورتی که در فصل تابستان اقدام به شستشوی فرش در خانه کردهاید، با استفاده از یک پارچهی سفید، از شدت تابش نور به فرش بکاهید.
اگر فرش را کامل، و به درستی خشک نکنید، احتمال زردی آن وجود دارد. در صورتی که به هر دلیلی پس از شستشو، لکههای زردی به فرش اضافه شدند، میتوانید با استفاده از نکاتی که در مقالهی «چگونه زردی فرش را از بین ببریم؟» به آن اشاره کردهایم، این لکههای زرد را از بین ببرید.
البته همیشه نیاز به شستشوی فرش به طور کامل نیست و برخی از آلودگیها را سادهتر میتوان پاک کرد. برای آگاهی از چگونگی پاک کردن لکههایی مانند لکهی چای از روی فرش، مقالهی نکات مهم در لکهزدایی فرش را مطالعه کنید.
ارسال دیدگاه