افراد دیابتی در وعده صبحانه چه چیزهایی بخورند؟
تهران (پانا) - وعده صبحانه بهترین وعده برای افزایش مصرف فیبر از طریق میوهها و فرآوردههای لبنی است. انتخاب گزینههای صحیح غذایی در این وعده علاوه بر اینکه سوخت و ساز بدن را در تمام طول روز بالا میبرد، راهی مناسب برای کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت است. تحقیقات نشان میدهد صرف نظر کردن از صبحانه باعث ابتلاء به چاقی و مقاومت به انسولین میشود. مطالعات دیگر تأیید میکنند که مصرف کنندگان صبحانه، بهتر میتوانند در برابر غذاهای چرب و پرکالری مقاومت کنند. هدف از خوردن صبحانه در دیابتیها، کنترل بهتر قند خون و جلوگیری از پرخوری در طول روز است.
میتوانید و البته نباید از رستورانها برای خوردن صبحانه استفاده کنید. یک وعده غذایی مناسب برای صبحانه همیشه در خانه قابل دسترس است. یک صبحانه سبک میتواند شامل کربوهیدراتها و چربیهای سالم بعلاوه پروتئین باشد و نزدیک به ۱۰۰۰ کالری به بدن شما برساند. یک وعده غلات کامل حداقل ۵ گرم فیبر به بدن شما میرساند و مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم غلات باعث کاهش وزن میشود. استفاده از غلات کامل به همراه میوههای تازه مانند توت فرنگی یا زغال اخته را میتوان یک رژیم دیابت پسند دانست.
دانه کتان غنی از فیبر و پروتئین هستند و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آنها به بهبود سلامت قلب و کاهش کلسترول کمک میکند و از میزان التهاب بدن میکاهد. بلغور جوی دو سر یکی از بهترین گزینههای صبحانه برای دیابتیها است و در هر فنجان چهار گرم فیبر دارد به طوری که باعث کنترل قند خون میشود. مطالعات نشان داده که مصرف یک فنجان بلغور جو برای ۵ تا ۶ بار در هفته خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۳۹ درصد کاهش میدهد.
شیر علاوه بر اینکه حاوی کلسیم و ویتامین D بالاست، خطر ابتلاء به سندرم متابولیک یعنی مجموعهای از علائم که منجر به دیابت و بیماریهای قلبی میشوند را کاهش میدهد. ویتامین D موجود در محصولات لبنی کم چرب همچنین با کاهش میزان کلسترول و بهبود سطح انسولین در ارتباط است. همچنین دارچین بهترین گزینه برای کاهش قند خون است و اضافه کردن آن به چای یا قهوه برای کنترل و مدیریت دیابت میتواند مفید باشد.
ارسال دیدگاه