گزارش از فصل پر هیاهوی نقل و انتقالات
قرارداد دلاری، کیفیت ریالی
تهران (پانا) - فصل نقل و انتقالات فوتبال ایران در شرایطی در حال سپری شدن است که شاهد یکی از پرهیاهوترین دورههای نقل و انتقالاتی هستیم.
بهگزارش ایران، هر روز اخبار مختلفی درباره جابهجایی بازیکنان به تیمهای لیگ برتری هستیم و رقمهای بسیار بالایی برای پول رضایتنامه یا قرارداد بستن با بازیکنان جدید شنیده میشود. بازیکنانی که به اصطلاح قرارداد دلاری می بندند ولی کیفیتی ریالی دارند! فرهاد مجیدی سرمربی استقلال اخیراً گفت: «اگر از طرف باشگاه به من میگفتند بازیکنان چنین رقمهایی را درخواست کردهاند، باور نمیکردم ولی این رقمهای عجیب و غریب را با چشمان خودم دیدم.» اما حتی گاهی این رقمهای عجیب هم باعث ماندگاری بازیکنان در تیمهایشان نمیشود. احمد نوراللهی که قراردادی پنج میلیاردی با پرسپولیس داشت، در برنامه «فوتبال برتر» اعلام کرد که فصل قبل پیشنهادی ۶۰ میلیاردی از قطر داشته که آن را رد کرده اما وقتی به شباب الاهلی امارات رفت مسئولان پرسپولیس تأیید کردهاند که حاضر بودهاند قرارداد نوراللهی را ۳ برابر کنند اما این رقم با قرارداد یک میلیون و صد یا ۲۰۰ هزار دلاری که درباره توافق نوراللهی با اماراتیها مطرح شده، تفاوت زیادی دارد. البته در این میان باید به یک اتفاق خوب هم اشاره کرد که اکثر قراردادهایی که در این فصل بسته شده ۲ یا ۳ ساله بوده است تا منافع باشگاهها هم در نظر گرفته شود.
رضایتنامه سرسامآور مغانلو
یکی از اصلیترین سوژههای این روزهای نقل و انتقالات، شهریار مغانلو بود که فصل گذشته با رضایتنامهای ۵۰ هزار دلاری از سانتاکلارا به پرسپولیس آمد ولی در این فصل باشگاه پرتغالی برای فروختن مغانلو به پرسپولیس مبلغی ۷۰۰ هزار دلار را مطرح کرد که قرمزها اعلام کردند توان پرداخت آن را ندارند. در این شرایط خبر رسید سپاهان با دادن محمد محبی مهاجمش به سانتاکلارا و پرداخت بقیه پول رضایتنامه (۳۵۰ هزار دلار)، مغانلو را به استخدام خود درآورد. در مقابل، پرسپولیسیها هم که از ماندن مغانلو ناامید شده بودند، باب مذاکره را با سجاد شهباززاده آقای گل فصل گذشته لیگ برتر باز کردند و تا حدودی هم با او به توافق رسیدند اما در این میان گویا سپاهان پیشنهاد بالاتری را به شهباززاده داد تا او در جمع زردپوشان ماندنی شود. ضمن اینکه اصفهانیها مغانلو را هم در نهایت به خدمت گرفتند و اعلام کردند که پولی در این بین رد و بدل نشده و توافقی چهارجانبه بین سپاهان، سانتاکلارا، مغانلو و محبی صورت گرفته است. با این حال، شنیده شده که قرارداد این فصل مغانلو ۱۵ میلیارد تومان است.
قرارداد پر سر و صدای اسدی
یکی دیگر از بازیکنانی که سر و صدای زیادی درخصوص او شد، رضا اسدی بود. بازیکنی که فصل گذشته در سن پولتن بلژیک بازی میکرد و پرسپولیسیها میخواستند او را جذب کنند تا جای خالی نوراللهی را برایشان پر کند. اما در شرایطی که پرسپولیس با وحید امیری ستاره ملیپوشاش قرارداد ۶ میلیاردی امضا کرد خبر رسید که اسدی از پرسپولیس درخواست ۲۰ میلیاردی برای یک فصل داشته که مسئولان این تیم با آن مخالفت کردهاند و معتقدند پرداخت این مبلغ قهرمان پنج دوره گذشته لیگ برتر را به هم میریزد و در این شرایط خبر مذاکره تیمهای دیگر مثل استقلال هم با اسدی مطرح شد که بنابر اعلام احمد مددی مدیرعامل آبیها به نتیجه نرسید. اسدی در شرایطی در نهایت به پرسپولیس پیوست که گویا پیشنهاد ۲۰ میلیاردی اولیه صحت داشته ولی گویا اسدی با قراردادی در حدود نصف این مبلغ راضی به بستن قرارداد شده است که البته آپشنهای مختلف را هم باید به آن اضافه کرد.
استقلال پول ریگی را نداشت و او جدا شد
در استقلال مدیریت این باشگاه در این فصل تصمیم گرفت که قراردادی بین ۵ تا ۷ میلیارد با بازیکنان بسته شود و در ازای هر بازی در لیگ برتر هم پولی بین ۵۰ تا صد میلیون به بازیکنان داده شود. موضوعی که با مخالفت بازیکنان مواجه شد اما مجیدی با اعلام رضایت از این نوع بسته شدن قرارداد اعلام کرد که هر بازیکنی دلش با استقلال نیست میتواند برود. یکی از بازیکنانی که در این شرایط از قراردادش ناراضی بود، مسعود ریگی هافبک دفاعی آبیپوشان بود که قرارداد فصل گذشتهاش ۹۰۰ میلیون بوده ولی برای فصل جدید خواهان قراردادی ۹ میلیاردی است. مددی در برنامه «ورزش و مردم» اعلام کرد که توانایی پرداخت مبلغ مورد نظر ریگی را ندارد ولی ریگی در واکنش به این موضوع اعلام کرد که خواهان احترام است نه چیز دیگر. با این حال ریگی با قراردادی ۲ ساله به عضویت سپاهان درآمد که نشان میدهد مبلغ بالای پیشنهادی او به استقلال چندان هم دور از ذهن نبوده است.
دادن حواله فولاد به بازیکنان
مددی در صحبتهای اخیرش به این اشاره کرده که ما به اقیانوس پول وصل نیستیم، حواله خودرو و فولاد و دلار هم نداریم. این حرف مدیرعامل استقلال در شرایطی مطرح شده که در خبرها آمده تیم صنعتی گل گهر برای دریافت رضایتنامه مهدی تیکدری از تراکتور ۱۱ میلیارد تومان پرداخت کرده و در این شرایط احتمالاً مبلغ بسیار بالایی را هم به خود این بازیکن که به تیم ملی هم دعوت شده پرداخت میکند. این در شرایطی است که بسیاری به قراردادهای تیمهای صنعتی معترض هستند و اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور هم اخیراً با انتقاد از وضعیت قرارداد بازیکنان برخی باشگاههای صنعتی گفت: متأسفانه این باشگاهها به برخی از بازیکنان خود حواله فولاد میدهند واگر با چنین اقداماتی روبهرو شویم، به طور قطع به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.»
رئیس کمیته تعیین وضعیت: مدیران باید تبعات این قراردادها را بپذیرند
جمشید نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت بازیکنان درباره اینکه آیا فدراسیون قصد دارد سقف قراردادی درباره بازیکنان داشته باشد، چنین توضیح داد: «ما سقف قرارداد نداریم. چون تیمها شرکت هستند و مجمع، هیأت مدیره و مدیرعامل دارند و بر اساس بودجه مصوب قرارداد میبندند که قبلاً باید تأمین مالی شده باشد. فدراسیون جایگاه قانونی ندارد که بخواهد به این مسأله ورود کند. قبلاً هم سقف قرارداد گذاشته شد ولی تیمها با عناوینی چون آپشن به این قراردادها اضافه میکردند و قرارداد ۳۵۰ میلیونی ۳ میلیارد میشد.» او درباره اینکه این پولها در بسیاری از مواقع به صورت کامل پرداخت نمیشود و بازیکنان برای شکایت یا فسخ به کمیته تعیین وضعیت میآیند، گفت: «بله همین طور است. ما وقتی بازیکنی با قرارداد سنگین میآید و حق با او باشد، حکم صادر میکنیم و مدیران باید تبعات چنین قراردادهایی را بپذیرند. متأسفانه بازار مکارهای درست شده که باشگاه میگوید اگر فلان مبلغ را ندهم، باشگاه دیگر این پول را به آن بازیکن میدهد و من ضعیف میشوم و باید جواب هواداران را بدهم و ۴ واسطه هم دخالت میکنند و نمیشود گفت که یک حباب بی خود ایجاد شده است. چقدر فدراسیون
دخالت آمرانه کند و بخش خصوصی آن را برنمیتابد.»
مدیرعامل نساجی: بر چه اساسی قیمت بازیکن ۱۰ یا ۲۰ برابر میشود
ایزد سیفاللهپور، مدیرعامل نساجی هم درباره اینکه آیا این رقمها صحت دارد یا نه چنین نظر داد: «ما که از این پولها نداریم و بدهیم و مالک ما دست در جیب خودش دارد و از پول فروش بلیط هواپیما باشگاه را میگرداند. آقای حدادیان به تمام تعهدات خودش عمل کرده است و تنها باشگاهی هستیم که یک ریال بدهی به هیچ کسی نداریم اما اغلب باشگاهها در کمیته تعیین وضعیت پرونده دارند. سؤال من این است که کجای فوتبال ما حرفهای است که این مبالغ حرفهای باشد؟ بر چه اساسی قیمت بازیکن ۱۰ یا ۲۰ برابر میشود و نمیشود آنها را هضم کرد. یک سری دلال هم هستند که به صورت غیر رسمی فعالیت میکنند و قیمت بازیکنان را افزایش میدهند و در این شرایط به باشگاهها ظلم میشود. سازمان لیگ باید قیمت بازیکنان را اعلام کند. باشگاههای صنعتی پول از جیب خودشان نمیدهند و باید نهادهایی مثل سازمان بازرسی ورود کند. البته تا موقعی که خود باشگاهها نخواهند، قیمت بازیکنان بیهوده افزایش پیدا نمیکند.
برش
واکنش اهالی فوتبال به بازار نقل و انتقالات
محمود کلهر: رقمهای بازار نقل و انتقالات جای سؤال دارد. نحوه پرداخت و پیشنهادها آنقدر عجیب است که بازار کار و رقابت را غیرممکن کرده است.
شاهرخ بیانی: وقتی قیمتهای درخواستی بازیکنان را میشنوم، سرم سوت میکشد. مگر اینها چکار کردهاند؟ آقایان همین ۷ میلیارد تومان ماهی ۷۰۰،۸۰۰ میلیون تومان میشود.
میثم منیعی: من برای همه بازیکنان فوتبال ایران احترام و ارزش زیادی قائل هستم اما هیچ فوتبالیستی در ایران ۱۰ میلیارد تومان نمیارزد که این قدر راحت درباره آن بحث میشود.
ابراهیم شکوری: به محمد حسین کنعانیزادگان از داخل کشور پیشنهاد ۲۵ میلیاردی داده بودند. بارها اعلام کرده و مجدد خواهش میکنم نهادهای مربوطه ورود کنند. این باشگاهها کار را سخت میکنند.
مهدی تارتار: برخی تیمها برای جذب یک بازیکن بالای ۱۵ میلیارد تومان هزینه میکنند و زور ما به این تیمها نمیرسد. افزایش قیمت بازیکنان غیرقابل تحمل است و ممکن است خیلی از مردم از فوتبال بدشان بیاید.
ارسال دیدگاه