طراحی پرتره شهید قاجاریان توسط هنرمند نیشابوری
نیشابور (پانا)- عباسعلى حشمتى نگارگر نیشابورى، که طى ۳۸ سال گذشته، تصاویر بیش از سه هزار شهید دوران دفاع مقدس را به صورت پرتره طراحى نموده است، پرتره سردار شهید مدافع حرم محسن قاجاریان را با مدد از ارواح طیبه شهدا همزمان با گرامی داشت هفته دفاع مقدس طراحی کرد.

هنرمند نگارگر و شاعر نیشابوری اظهارکرد: اولین بار به دعوت سید حسین عابدی در حزب جمهوری اسلامی دعوت به همکاری شدم تا در چهلمین روز شهدای حزب جمهوری اسلامی توانستم عکس ۴۰ شهید حزب جمهوری را با فرصت کمی که داشتیم به صورت پرتره طراحی کردم و از آن زمان در سال ۱۳۶۰ تاکنون ۳۸ سال می گذرد و من توانسته ام به مدد الهی و یاری شهدا عکس بیش از سه هزار شهید در شهرهای نیشابورودیگر نقاط کشور را به صورت پرتره طراحی کنم.
عباسعلى حشمتى که خود برادر شهید است ،افزود: در طول دوران مقدس به صورت گمنام عکس شهدا را نقاشی کرده ام و مردم عزیز بیاد دارند که در ایام مختلف از یک شهید تا ۷۱ شهید در نیشابور تشییع می شد و عکس تمامی شهدا روی بوم کشیده شده بود که من از ۲۳۰۰ شهید شهرستان نیشابور ۹۰ درصدشان را طراحی کرده ام.
وی در خصوص سابقه هنریش خاطرنشان کرد:از سال ۱۳۵۳ به صورت تجربى کار نقاشى را با موضوعات ارزشى نظیر تصاویر مرتبط با مناسبتهاى مذهبى آغاز وپس از انقلاب شکوهمند اسلامی در زمینه دفاع مقدس، شخصیتهاى اسطورهاى انقلاب اسلامى و نیز تصاویر شهدایى از شهرستانهاى نیشابور، مشهد، بردسکن، چناران و دیگر شهرها راپى گرفتهام که اغلب آنها روى بومهاى نقاشى با ابعاد ۱۲۰*۹۰بوده است.
این افسر بازنشسته پلیس یادآورشد: کارهاى فوق البته جداى بالغ بر ۷۰ تابلو تبلیغاتى ۴*۳ و نیز دیوارى در سطح شهرستان نیشابور و تصاویر شخصیت ها دیگر نقاط کشور مىباشد که آثار برخى از آنها هنوز باقى است.
این هنرمند خودساخته عنوان کرد: براى ترسیم هر یک از این تابلوها که بدون استفاده از امکانات خاص انجام شده، مدت زمانى بین ۲۵ الى ۴۰ دقیقه صرف کردهام که چنین زمانى براى کارى با حجم و تعداد انجام شده، جز به مدد پروردگار و حمایت معنوى ارواح منزه شهدا امکانپذیر نیست.
عباسعلى حشمتى تاکیدکرد:مدتها بود که دست به قلم نبرده بودم واین به مدد روح طیبه شهید قاجاریان بود که توانستم همزمان با گرامی داشت هفته دفاع مقدس پرتره سردار شهید مدافع حرم محسن قاجاریان را به تصویر کشیده وآن را تقدیم تیپ زرهی ۲۱ امام رضا (ع) نیشابور نمایم.
هنرمند نگارگرکه دستى نیز در کار سرودن اشعار محلى با گویش نیشابورى دارد، در خصوص چگونگى گرایش خود به این هنر نیز تصریح کرد: پس از آشنایى با شاعر همولایتىمان مرحوم حیدر یغما شاعر خشتمال نیشابورى در سال ۱۳۵۷ تحت تأثیر اشعار این شاعر امّى، به شعر و بویژه اشعار محلى علاقهمند شدم و پس از تحقیق زیاد در باره آداب و رسوم و گویشهاى نیشابورى و مطالعه آثار عماد خراسانى، هاشم هاشمىمقدم، نوشین گنجى و تشویق زندهیاد استاد فریدون گرایلى، دوبیتىها واشعاری را با گویش نیشابورى سرودم که مجموعه آنها در سه کتابم با عناوین «دیل و دیلبر» ،« سرکوی بلند» و« سالار» چاپ و منتشر شد.
ارسال دیدگاه