معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران:
سوادآموزی یک ضرورت برای توسعه پایدار کشور است
تهران (پانا) - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه این معاونت با برنامهریزی، سیاستگذاری و اجرای برنامههای مختلف به دنبال ارائه آموزشهای لازم به گروههای سنی مختلف بهخصوص بزرگسالان است، گفت: سوادآموزی نهتنها یک نیاز اساسی برای فرد بلکه یک ضرورت برای توسعه پایدار کشور است.
سیده نازنینفاطمه نقیبسادات در نشست با روسای ادارات، کارشناسان مسئول و کارشناسان نهضت سوادآموزی مناطق نوزدهگانۀ شهر تهران با تأکید بر اینکه این معاونت با برنامهریزی، سیاستگذاری و اجرای برنامههای مختلف به دنبال ارائه آموزشهای لازم به گروههای سنی مختلف بهخصوص بزرگسالان است، گفت: امام خمینی(ره) با ایجاد نهضت سوادآموزی، سوال مهمی را در ذهن مردم ایجاد کرد که «چطور میتوانیم به کمک یکدیگر، بیسوادان را کم کرده و به سمت جامعهای با سواد حرکت کنیم؟» خوشبختانه با همت و تلاش همگی شما رقم باسوادان اکنون به حدود ۹۷ درصد رسیده است.
نقیبسادات افزود: این دستاورد بزرگ، نشانهای از همت و تلاش مشترک ما است. با گامهایی که برداشتیم، نهتنها بیسوادی را در کشور خود کمرنگ بلکه به ارتقای فرهنگ، اقتصاد و جامعه خود نیز کمک کردیم. آگاهی و سواد، ۲ کلید مهم برای رسیدن به امنیت و سلامت جامعه هستند و با باسواد شدن افراد به راحتی میتوانیم به قلههای موفقیت نزدیکتر شویم.
وی ادامه داد: اکنون که به تلاشهای چهار دهه حوزه سوادآموزی نگاه میکنیم، درمییابیم که باید رویکرد خود در این زمینه را تغییر دهیم. سیاستگذاری نهضت دیگر نباید به معنای پایان فعالیتهای آن باشد بلکه باید نوآوری و تحول در آموزش بزرگسالان را هدف قرار دهیم. در دنیا آموزش غیررسمی و آموزش بزرگسالان به عنوان بخش جداییناپذیر در نظر گرفته میشود و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم. سازمان نهضت سوادآموزی میتواند به عنوان یک متولی موثر در این حوزه عمل کند. میتوانیم با همکاریهای مختلف، ویژهبرنامههای آموزشی را برای خانوادهها و بزرگترها هماهنگ کنیم که همه بتوانند از تحولات جامعه مطلع شوند و دانش خود را افزایش دهند.
نقیبسادات با اشاره به تغییر اساسنامه سوادآموزی اظهار کرد: بهمنظور بهبود عملکرد معاونت سوادآموزی و تطابق با نیازهای امروزی جامعه، ضرورت دارد که اساسنامه این معاونت مورد بازنگری و تغییر قرار گیرد. تغییر اساسنامه میتواند زمینهساز اصلاحات در سیاستها، دیدگاهها و استراتژیهای آموزشی باشد. در مجلس شورای اسلامی به بررسی تغییر اساسنامه نهضت سوادآموزی پرداختهایم و الحمدلله پس از جلسات متعدد و مشاوره با کارشناسان، این تغییر رو به جلو رفته است. پس از تایید در شورای عالی آموزش و پرورش و هیئت دولت به مجلس ارائه خواهد شد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: با تصویب این تغییرات، مسیری جدید برای سازمان نهضت سوادآموزی در پیش رو خواهیم داشت و به امید خدا از شرایط فعلی و پستهای شغلی در این زمینه نیز بازنگری و اصلاحاتی صورت خواهد گرفت.
این مسئول افزود: سوادآموزی نهتنها یک نیاز اساسی برای فرد بلکه یک ضرورت برای توسعه پایدار کشور است. با توجه به اهمیت این موضوع، لازم است که همه نهادها و سازمانها همکاری لازم را داشته باشند تا با اجرای برنامههای مؤثر و تغییرات لازم در ساختارهای موجود، گامی مؤثر در راستای ارتقای سطح سواد جامعه بردارند. تنها در این صورت است که میتوانیم به آیندهای روشنتر و جامعهای آگاهتر دست یابیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص اهمیت سوادآموزی گفت: سوادآموزی، یکی از بنیادیترین نیازهای هر جامعهای است که بهطور مستقیم بر توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن تاثیر دارد. در کشور ما سوادآموزی نهتنها به ارتقای سطح دانش و مهارتهای فردی کمک میکند، بلکه موجب افزایش سطح آگاهی اجتماعی و مشارکت فعال مردم در امور جامعه نیز میشود. با نگاهی به تاریخ، میتوان دید که در دورههای مختلف، نارساییهای فرهنگی و اقتصادی به دلیل مساله بیسوادی بوجود آمده است. باید توجه داشت که هرچه میزان سواد در جامعه افزایش یابد، به تبع آن، کیفیت زندگی، بهبود اقتصادی و اجتماعی، نسل جوان و آینده کشور نیز متحول خواهد شد.
ارسال دیدگاه