مدیرکل‌ آموزش و پرورش شهر تهران در اولین گردهمایی باشگاه موذنان دانش‌آموزان شهر تهران گفت:

نوای اذان دانش‌آموزان باید از مدارس طنین‌انداز شود

تهران (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه مدارس باید محلی برای قرائت اذان دانش‌آموزان باشد، گفت برگزاری دوره‌های مناسب و آموزشی جهت ارتباط و تعامل دانش‌آموزان با موذنان بزرگان کشور در راستای دستیابی به اهداف باشگاه موذنان باید در اولویت کار مدارس قرار بگیرد.

کد مطلب: ۱۵۲۱۰۸۷
لینک کوتاه کپی شد
نوای اذان دانش‌آموزان باید از مدارس طنین‌انداز شود

علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در اولین گردهمایی باشگاه موذنان دانش‌آموزان شهر تهران ضمن قدردانی از معاونت پرورشی و فرهنگی در راستای راه‌اندازی باشگاه موذنان شهر تهران، خطاب به دانش‌آموزان با اذعان براینکه شما دانش‌آموزان سرمایه‌های اصلی جامعه ما هستید، گفت: دین اسلام تنها دین کامل الهی است که برای همه زوایای زندگی فردی و اجتماعی ما مسلمانان برنامه دارد و این موضوع موجب فخر و مباهات ماست که دین ما مسیری را برای خوشبختی رستگاری ما ترسیم کرده‌است. هنگام مقایسه دین اسلام با سایر ادیان در می‌یابیم که دیگر ادیان نیز همانند دین اسلام از آئین عبادی خاصی پیروی می‌کنند، اما مناسک و آئین دین اسلام از سایر ادیان متفاوت‌تر، کامل‌تر و اثرگذارتر است که یکی از این تفاوت‌ها مربوط به قرائت اذان است.

وی ادامه داد: اذان در سه نوبت در هنگامِ نماز در سطح شهر جهت دعوت مسلمانان به عبادت طنین‌انداز می شود و موذن در کنار قرائت مفاهیم بسیار بلند و متعالی اذان در قالب یک موسیقی بسیار جذاب و دلنشین، نشاط معنوی خاصی را نیز به مخاطب منتقل می‌کند. اذان به اصول اعتقادی اشاره دارد و در گام نخست ضمن گواهی بر بزرگی خداوند، بر حقانیت و تنهایی او پافشاری می‌کند، همچنین این موسیقی الهی ضمن تأکید بر اعتقاد به توحید با صدای رسا، بلند و زیبا اعلام می‌کند که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام فرستاده خداوند است و در گام دوم بر ولایت و امامت امیرالمومنین (ع) شهادت می‌دهد. این مفاهیم هر روز ۳ نوبت تکرار می‌شود تا انسان‌ها را نسبت به اصول قواعد دین اسلام آشنا کند.

کریمیان با تأکید براینکه قرائت اذان فضای جامعه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: باتوجه به این تفاسیر شما دانش‌آموزان از استعدادهای بسیار خارق‌العاده برخودار هستید که بایستی برای شکوفایی این استعداد تکرار و تمرین داشته باشید. اذان گفتن و انجام اقدامات دینی و مذهبی حلقه مفقوده جامعه امروز است؛ در حالی که گذشتگان و نیاکان ما برنامه زندگی خود را بر اساس وقت نماز تنظیم می‌کردند و روز خود را پس از قرائت نماز صبح آغاز می‌کردند. در گذشته هر کسی که متوجه هنگام اذان می‌شد، در هر کوی، محله و.... ایستاده اذان را قرائت می‌کرد و چه زیبا بود که صدای اذان از حنجره‌های مختلف به گوش می‌رسید و این رسم زیبا در جامعه امروز از بین رفته و حنجره‌های زنده جای خود را به سیستم‌های صوت داده‌اند؛ در‌حالی که اذان زنده به مراتب اثرگذار‌تر است.

این مقام مسئول با تأکید براینکه طرح موذنان در راستای زنده کردن سنت حسنه اذان راه‌اندازی شده است، گفت: مدارس ما باید محلی برای قرائت اذان دانش‌آموزان باشد؛ به‌گونه‌ای که برای شناسایی استعدادهای برتر دانش‌آموزان وقت، هزینه و انرژی گذاشته شود. در این مسیر برگزاری دوره‌های مناسب، گردهمایی‌های آموزشی جهت ارتباط و تعامل دانش‌آموزان با موذنان بزرگان کشور باید در اولویت کار مدارس قرار بگیرد؛ با انجام این اقدامات انشالله باشگاه موذنان به هدف غایی خود یعنی ترویج قرائت اذان در سطح مدارس دست پیدا خواهد کرد و ما شاهد طنین‌اندازی آوای اذان زیبای این دانش‌آموزان در مساجد، محل‌های مختلف شهر تهران و چه بسا صدا و سیمای جمهوری اسلامی خواهیم بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار