ممنوعیت استفاده از موتور سیکلت در روزهای بارانی
تهران (پانا) - معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: بر اساس ماده ۱۶۹ آیین نامه راهنمایی رانندگی، تردد موتورسیکلت و دوچرخه در روزهای بارانی ممنوع است و در صورت بروز هرگونه تصادفی، موتورسوار مقصر است و از حمایتهای بیمهای محروم میماند.
سرهنگ فیروز کشیر با اشاره به ماده ۱۶۹ آیین نامه راهنمایی و رانندگی گفت: آیا میدانستید تردد موتورسیکلت، دوچرخه، موتورگازی و... در روز های بارانی و در معابر لغزنده ممنوع است؟
وی افزود: ماده ۱۶۹ آیین نامه راهنمایی رانندگی به صراحت قید میکند که در روزهای بارانی تردد موتورسیکلت و دوچرخه، موتورگازی و وسایل نقلیه ای که از ایمنی کمتری برخوردار هستند و هیچگونه تکیه گاهی ندارند در معابر لغزنده ممنوع است و اگر در این مواقع تردد باعث تصادف شود مقصر اصلی حادثه خود راکبان موتورسیکلت و دوچرخه ها هستند و بیمه هیچ حمایتی از آنها نخواهد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: زمانی که بارش باران و برف در شهر داریم، جنس تصادفات رانندگی نیز متفاوتتر از دیگر روزها میشود؛ معمولا در شش ماهه دوم سال حوادث رانندگی متفاوت از نیمه اول سال رخ میدهد و این موضوع به این دلیل است که هنگام بارندگی، اصطکاک بین لاستیک خودرو و سطح معابر کاهش مییابد و کنترل خودرو سختتر میشود. این شرایط بویژه در پیچها و مسیرهای سراشیبی خطرناکتر است؛ زیرا با کاهش اصطکاک احتمال سر خوردن خودرو افزایش مییابد. به طور مثال بزرگراههای شمال به جنوب به دلیل جغرافیای شهری پایتخت مانند بزرگراه امام علی (ع)، یادگار امام (ره) و بزرگراه شهید باکری، شهید صیاد شیرازی و غیره جزو معابری هستند که در روزهای بارندگی و لغزندگی معابر در صورت سرعت بالای رانندگان و عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه و در صورت نقص سیستم فنی ترمز، محلی برای تصادفات سهمگین و جبرانناپذیر هستند.
کشیر گفت: در شرایط بارندگی و بحث لغزنده بودن راه، راننده باید مهارت لازم در رانندگی را داشته باشد و بتواند وسیله نقلیه خود را کنترل کند؛ درخواست ما از شهروندان این است که با رعایت سرعت مطمئنه، رعایت فاصله طولی مناسب و توجه کافی به جلو حرکت کنند تا بتوانند در صورت نیاز به موقع ترمز کنند و از برخورد احتمالی جلوگیری کرده و از وقوع تصادفات زنجیرهای در معابر بزرگراهی پیشگیری کنند.
وی افزود: اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح برفپاککنها و چراغها بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا هنگام بارندگی و کاهش دید، روشن بودن چراغها و کارکرد مناسب برفپاککنها میتواند نقش مؤثری در افزایش دید و ایمنی رانندگی داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: رانندگان باید پیش از شروع به حرکت از سالم بودن چراغهای جلو و عقب خودرو و همچنین برفپاککنها و سیستم گرمایشی خودروی خود مطمئن شوند تا بتوانند با دید کافی و اطمینان بیشتری در شرایط جوی نامساعد رانندگی کنند.
سرهنگ کشیر در پایان توصیه کرد: رانندگان وسایل نقلیه با نزدیک شدن به روزهای بارانی و برفی به منظور جلوگیری از بروز حوادث و حفظ امنیت شهروندان با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از حوادث ترافیکی جلوگیری کنند.
ارسال دیدگاه