بقایی در نشست خبری:
مداخلات آمریکا در مباحث منطقه در مسیر ترویج جنایات رژیم صهیونیستی است
سفر مدیرکل آژانس سفر مفیدی بود
تهران (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اصولاً مداخلات آمریکا در مباحث منطقه در مسیر گسترش و ترویج جنایات رژیم صهیونیستی است.
اسماعیل بقایی در نشست خبری هفتهای خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی در خصوص حمله به تأسیسات هستهای ایران، اظهار کرد: قطعنامه ۵۳۳ تهدید به استفاده از زور علیه تأسیسات هستهای کشورها را ممنوع میکند و تصریح دارد شورای امنیت ملزم است ورود کند چرا که تهدید علیه تأسیسات هستهای کشور به منزله تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی و امنیت کشورهاست.
وی افزود: این بعد حقوقی موضوع است و از حیث سیاسی طبیعی است منطقه ما با این رویکردهای خلاف حقوق بینالملل از سوی این رژیم به مدت چند دهه آشنا بوده و حتما تدابیر و اقدامات برای دفاع از منافع و صنعت صلحآمیز هستهای را اتخاذ کردهایم.
سفر لاریجانی نشاندهنده استفاده از همه ظرفیتهای کشور برای پیشبرد اهداف دیپلماسی ایران بود
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر منطقهای علی لاریجانی نیز گفت: سفر ایشان نشاندهنده استفاده از همه ظرفیتهای کشور برای پیشبرد اهداف دیپلماسی ایران است. حضور در لبنان و سوریه پیام مشخصی داشت، پیامی مبنی بر حمایت قاطع ایران از مردم لبنان و سوریه و محور مقاومت در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی.
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره دیدار نماینده ایران با نمایندگان مراکش و عمان و عربستان گفت: ایران همیشه از بهبود و گسترش روابط با کشورهای همسایه، منطقه و اسلامی استقبال کرده است. تاریخچه روابط ما و مراکش روشن است. ایران هیچگاه پیشگام قطع روابط نبوده است. در راستای سیاستی که از قبل داشتیم و در دولت چهاردهم ادامه میدهیم همواره از بهبود روابط با کشورها بر مبنای اصول حکمت، عزت و مصلحت در چارچوب منافع کشور و در نظر داشت مصالح منطقه و جهان اسلام استقبال خواهیم کرد.
وی درباره ابراز تمایل اروپا برای مذاکره گفت: ما در رابطه با موضوع هستهای هیچ وقت مذاکره را ترک نکردیم. در تمامی این سالها بحث در رابطه با احیای برجام وجود داشته است. هیچ مذاکرهای در خلا رخ نمیدهد. جمهوری اسلامی ایران همواره حسن نیت خود را نشان داد و سفر مدیرکل آژانس سفر مفید و خوبی بود که در آن تفاهمهای خوبی صورت گرفت و انتظار میرود طرفهای مقابل قدردان این رویکرد مثبت ایران باشند و بگذارند موضوعات در مسیر فنی و به دور از فشار سیاسی ادامه پیدا کند.
بقایی در خصوص اقدامات دادگاه لاهه علیه جنایات رژیم صهیونیستی نیز گفت: یکی از عواملی که باعث تداوم یک شرارت میشود، احساس اطمینان از بیکیفر ماندن است. متاسفانه آنچه که در یک سال اخیر شاهد بودیم اسن است که رژیم صهیونیستی با اطمینان از بیکیفر بودن جنایات دست به اقدام علیه بشریت میزنند. جلوگیری از اجرای عدالت، تسهیلکننده جنایت و شرارت است.
وی تاکید کرد: اصولا تاکنون همه مداخلات و ورودهای آمریکا به مباحث منطقه در مسیر گسترش و ترویج جنایات رژیم صهیونیستی است. ما امیدواریم که مردم لبنان خودشان مسائل خود را تشخیص دهند. جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان یار و همراه مقاومت از هرگونه تلاش دریغ نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص همکاریهای ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم تصریح کرد: تقویت روابط با کشورهای همسایه و به خصوص پاکستان برای ما اهمیت دارد. همکاریهای خوبی را با پاکستان داشتیم و هر دو کشور در معرض آسیب از سوی تروریستها قرار گرفتهایم. ما سازوکارهایی عملیاتی برای مقابله با تروریسم ایجاد کردیم. موافقتنامه امنیتی ایران و پاکستان وارد مرحله عملیاتی شده و دو طرف مصمم هستند که گروههای تروریستی و گروههایی که جرائم سازمان یافته دارند را شناسایی و به نحو مقتضی با آنها مقابله کنند. طی ماههای گذشته اقدامات موثری از سوی ایران و پاکستان برای مقابله با تروریسم در دو سوی مرزها اتفاق افتاده و این روند همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص افزایش تحرکات داعش و اقدامات کشورهای اروپایی در این زمینه، گفت: اساساً حضور مستشاری ایران در سوریه برای مقابله با داعش است. مسئولانه ترین رویکرد را ایران در آن مقطع زمانی برای جلوگیری و مقابله با تروریسم تکفیری اتخاذ کرد. گزارشها حاکی از این است که عناصر تروریستی در سوریه از امکانات و تسهیلات آمریکا و برخی دیگر از کشورها منتفع میشوند لذا این موضوعی است که امنیت منطقهای و بینالمللی را در معرض خطر قرار میدهد. هیچ کشوری اندازه ایران سابقه و تجربه مبتنی بر واقعیت برای مقابله با داعش ندارد. یکی از مواردی که میشود در چارچوبهای موجود در قالب نماینده ویژه دبیرکل سوریه و فرمت آستانه قرار گیرد، همین درخواست برای مواجهه با انباشت تروریست در سوریه است.
وی درباره پرونده اموال ایران در دیوان بین المللی دادگستری، گفت: پرونده اموال ایران در دیوان بینالمللی دادگستری یکی از چندین پرونده ما در این دیوان است. رأی دیوان در این موضوع صادر شده و آمریکا به دلیل ارتکاب اقدامات متخلفانه بین المللی و نقض معاهده ۱۹۵۵ محکوم شد. یک دور مذاکره فنی و حقوقی با طرف مقابل در لاهه داشتیم. قاعدتا در صورتیکه نتوانیم تا مارس ۲۰۲۵ به نتیجه برسیم باید به دیوان بینالمللی دادگستری مجدد مراجعه کنیم و لایحه مرتبط را ارائه دهیم تا دیوان در این مورد تشخیص دهد.
ارسال دیدگاه