دبیر دهمین همایش تحقیق و توسعه صنایع غذایی:مصرف سرانه لبنیات کاهش یافت
تهران (پانا) - دبیر دهمین همایش تحقیق و توسعه برتر صنایع غذایی میگوید با توجه به وضع اقتصادی، مصرف سرانه لبنیات کاهش یافته است که دستاندرکاران باید اقدامهای لازم را برای افزایش مصرف سرانه انجام دهند.
شهریار دبیریان گفت: موقعی که مصرف سرانه لبنیات حدود ۷۵ کیلوگرم بود ما از مصرف استاندارد جهانی عقب بودیم و حالا این فاصله بیشتر شده است.
دبیریان یکی از راهکار افزایش مصرف سرانه را اختصاص یارانه اعلام کرد و گفت: یارانه باید در اختیار مصرفکننده یا تولیدکننده نهایی قرار گیرد تا سرانه مصرف افزایش پیدا کند.
وی، لبنیات را یک کالای ضروری اعلام کرد و گفت: کاهش سن پوکی استخوان یکی از عوارض کاهش مصرف لبنیات است.
وی به تعداد مقالات رسیده به این جشنواره اشاره کرد و گفت: ۲۲۰ مقاله به دبیرخانه جشنواره رسیده که از این تعداد، ۱۸۱ مقاله پذیرفته شده است.
دبیریان ادامه داد که از مجموع مقالات پذیرفته شده ۹ مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه می شود.
یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی ایران و دهمین همایش تحقیق و توسعه برتر صنایع غذایی امسال با محوریت محصولات لبنی و با عنوان نخستین همایش پژوهشهای نوین در حوزه R&D و شرکتهای برتر صنایع غذایی با محوریت فرآوردههای لبنی با همکاری شرکت صنایع شیر ایران در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد.
این همایش با حضور گسترده مدیران ،کارآفرینان ، اساتید در دو نوبت صبح و عصر و در دو بخش علمی و تقدیر از شرکتها، مدیران و اساتید برگزار شد.
در نوبت صبح مقالات پذیرفتهشده به صورت سخنرانی در دو سالن ارائه شد و همچنین سایر مقالاتی که به صورت پوستر پذیرفته شده بودند نیز در سالن دیگری به نمایش در آمد .
در این همایش سه پنل علمی با عناوین راهبردهای توسعه کمی و کیفی شیر خام و مواد اولیه، تولید ناب، محور توسعه بازار و نقش پژوهشهای علمی و کاربردی در بهبود شاخصهای کیفی محصولات برگزار شد.
در نوبت عصر نیز از دامداران نمونه ، شرکتهای برتر درسال ۹۷ و همچنین اساتید منتخب تفدیر و جایزه علمی حبیبالله هدایت به آنها اعطا شد .
سید ابراهیم حسینی، رئیس ستاد نخستین همایش پژوهشهای نوین در حوزه R&D و شرکتهای برتر صنایع غذایی با محوریت فرآوردههای لبنی در خصوص برگزاری این جشنواره گفت این همایش یک جشنواره معتبری است که از یازده سال گذشته در تقدیر از پیشکسوتان صنعت غذا ( دکتر حبیب الله هدایت و دکتر شهاب واعظ زاده ) انجام شد ولی امسال محوریت این جشنواره با فرآوردههای لبنی در حوزه تحقیق و توسعه است .
حسینی به تفاوت این همایش نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد و افزود : علمیبودن این همایش و اضافهشدن مقالات علمی آن و کارگاههای آموزشی در دو نوبت صبح و عصر از تغییراتی است که نسبت به دورههای قبل شاهد آن بودیم همچنین دربرگزاری این دوره همایش به تولیدکنندگان اولیه نیز توجه خاص شد و از دامداران نمونه تقدیر بعمل آمد و سعی شد از کسانیکه از مزرعه تا سفره در این زمینه کارآفرینی میکنند ، تقدیر بعمل آید.
رئیس ستاد این همایش و مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران افزود: این همایش در چند بخش برگزیده داشت که بخشی از آن دامداران بودند که معیارهایی مثل میزان تولید، کیفیت شیر تولیدی اعم از میکروبی و شیمیایی ، در بخش دیگر تحقیق و توسعه برتر بودند با حوزه های نوآوری و استفاده از ظرفیت های داخلی توجه ویژه ای داستند و همچنین جایگزینی بسیاری از مواد اولیه و بسته بندی از تولیدات داخل در بخش تولید کنندگان و کارخانجات هم منتخب داشتیم که در این حوزه نیز معیارهایی مثل بهره وری ، میزان اشتغال، کاهش مصرف انرژی و آیتم هایی همچون سودآوری و مسئولیت اجتماعی در نظر گرفته شده است . همچنین در بخش های دیگر از اساتید منتخب صنایع غذایی و پیشکسوتان ارگان های دولتی تقدیر شد.
از شرکتهای برتر و منتخب در یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی می توان به شرکتهای سبزی ایران ،پگاه آذربایجان شرقی،شیر خشک نوزاد پگاه، آلیما، ماستر فوده،بازار گستر منطقه ۵ پگاه،کشت و صنعت فارس، لبنیات گلا آمل، ممتاز لبن نگین و زر ماکارون اشاره کرد.
همچنین در بخش اساتید از محمدرضا احسانی، مرتضی مشایخ، جواد حصاری، مهرداد نیاکوثری، خمیری، فیروز مددنوعی و ابراهیم نوروزی تقدیر بعمل آمد.
در بخش انجمن صنفی برتر نیز از میر اسلام تیموری به عنوان رئیس هیات مدیره انجمن صنفی فراوردههای لبنی کشور تقدیر شد.
در بخش پیشکسوتان از خانمها ثریا نوابزاده از سازمان نظام دامپزشکی، فاطمه توفیق از وزارت صنعت ،معدن و تجارت ، نوبان از سازمان غذا و دارو ، زینت خاکنژاد از سازمان ملی استاندارد و آقای محسن مشکوت از سازمان دامپزشکی مورد تقدیر قرار گرفتند .
در این جشنواره از حدود سی دامدار نمونه کشوری نیز تقدیر شد.
در دهمین جشنواره R&D های برتر صنایع غذایی شرکتهای پگاه فارس، پگاه اصفهان ،پگاه نهران، زرنام،فراورده های روغنی ایران(فریکو)،سبزی ایران،آلیما،صباح،چای گلستان،ماسترفوده،آذرنوش شکوفه،ممتاز لبن نگین جایزه شهاب را دریافت کردند.
ارسال دیدگاه