کاهش محسوس مصرف لبنیات در کشور
تهران (پانا) - عضو هیئت علمی انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با بیان این که بازرسی، نمونهبرداری و آزمون از فراوردههای لبنی طی سال بهصورت متوالی توسط وزارت بهداشت و معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علومپزشکی کشور انجام میگیرد، افزود: باید برای گسترش استفاده از شیر و لبنیات فرهنگسازی شود و دانش تغذیهای مردم افزایش یابد.
به گزارش روزنامه خراسان، دکتر سهیل اسکندری با اشاره به اینکه متأسفانه شیر در سبد غذایی خیلی از ایرانیها جایی ندارد، به ایسنا گفت: آمارها از کاهش محسوس مصرف لبنیات حکایت دارند و اگر فکری برای آن نشود ۱۰ تا ۲۰ سال دیگر شاهد بیماریهایی نظیر پوکی استخوان، راشیتیسم و کوتاهیقد فرزندانمان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه کشور ژاپن با بهبود تغذیه موفق شده است در طول ۲۰ سال میانگین قد را ۱۰ سانتیمتر افزایش دهد، اظهار کرد: در حالیکه کشور ما با کوتاهیقد در طول ۲۵ سال گذشته روبهروست.
میزان استاندارد مصرف چقدر است؟
اسکندری درباره میزان مصرف شیر، گفت: براساس سبد غذایی پیشنهادی برای افراد ۱۸ تا ۵۰ سال از سوی وزارتبهداشت کشور، هر فرد باید ماهانه ۸ لیتر شیر، سه کیلوگرم ماست و حدود ۵۰۰ گرم پنیر مصرف کند. این مقدار مطلوبی است اما در طول چندسال گذشته مصرف شیر و لبنیات بهشکل محسوسی تا ۲۵ درصد کاهش یافته و با توجه به نقش بیبدیل و بدون جانشینی که شیر در تغذیه انسان دارد از این نظر کمبود فاحشی در وضعیت غذایی ما ایجاد شده است.
۲ دلیل کاهش مصرف شیر
وی افزود: کارشناسان تغذیه دو دلیل اصلی را در اینباره ذکر میکنند؛ نخست، کاهش قدرت خرید خانوار و دوم، هشدارهایی که درباره افزوده شدن بیش از حد روغن پالم به شیر و محصولات لبنی از سوی برخی کارخانهها، داده شد.
ارسال دیدگاه