کاهش ‌محسوس‌ مصرف‌ لبنیات در‌ کشور

تهران (پانا) - عضو هیئت علمی انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با بیان این که بازرسی، نمونه‌برداری و آزمون از فراورده‌های لبنی طی سال به‌صورت متوالی توسط وزارت بهداشت و معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور انجام می‌گیرد، افزود: باید برای گسترش استفاده از شیر و لبنیات فرهنگ‌سازی شود و دانش تغذیه‌ای مردم افزایش یابد.

کد مطلب: ۹۱۷۷۳۸
لینک کوتاه کپی شد
کاهش ‌محسوس‌ مصرف‌ لبنیات در‌ کشور

به گزارش روزنامه خراسان، دکتر سهیل اسکندری با اشاره به این‌که متأسفانه شیر در سبد غذایی خیلی از ایرانی‌ها جایی ندارد، به ایسنا گفت: آمارها از کاهش محسوس مصرف لبنیات حکایت دارند و اگر فکری برای آن نشود ۱۰ تا ۲۰ سال دیگر شاهد بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان، راشیتیسم و کوتاهی‌قد فرزندان‌مان خواهیم بود.
وی با بیان این‌که کشور ژاپن با بهبود تغذیه موفق شده است در طول ۲۰ سال میانگین قد را ۱۰ سانتی‌متر افزایش دهد، اظهار کرد: در حالی‌که کشور ما با کوتاهی‌قد در طول ۲۵ سال گذشته روبه‌روست.

میزان استاندارد مصرف چقدر است؟
اسکندری درباره میزان مصرف شیر، گفت: براساس سبد غذایی پیشنهادی برای افراد ۱۸ تا ۵۰ سال از سوی وزارت‌بهداشت کشور، هر فرد باید ماهانه ۸ لیتر شیر، سه کیلوگرم ماست و حدود ۵۰۰ گرم پنیر مصرف کند. این مقدار مطلوبی است اما در طول چندسال گذشته مصرف شیر و لبنیات به‌شکل محسوسی تا ۲۵ درصد کاهش یافته و با توجه به نقش بی‌بدیل و بدون جانشینی که شیر در تغذیه انسان دارد از این نظر کمبود فاحشی در وضعیت غذایی ما ایجاد شده است.

۲ دلیل کاهش مصرف شیر
وی افزود: کارشناسان تغذیه دو دلیل اصلی را در این‌باره ذکر می‌کنند؛ نخست، کاهش قدرت خرید خانوار و دوم، هشدارهایی که درباره افزوده شدن بیش از حد روغن پالم به شیر و محصولات لبنی از سوی برخی کارخانه‌ها، داده شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار