مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه:

ایران با کشورهای عضو بریکس در سند همکاری مبارزه با فساد و اعاده اموال مشارکت دارد

تهران (پانا) - مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی در قالب کشورهای عضو بریکس سند همکاری مبارزه با فساد و اعاده اموال را مطرح کرده است و این موضوع در اجلاس اخیر بریکس در مسکو مورد بررسی قرار گرفت.

کد مطلب: ۱۵۲۴۷۵۳
لینک کوتاه کپی شد
ایران با کشورهای عضو بریکس در سند همکاری مبارزه با فساد و اعاده اموال مشارکت دارد

«سید علی موسوی» امروز (دوشنبه) در دهمین همایش مبارزه با فساد با محوریت ارتقای فرهنگ راست کرداری و ترویج استانداردهای حکمرانی اظهار داشت: سندی در حوزه مبارزه با فساد به تصویب همه کشورهای عضو بریکس رسید.

وی ادامه‌داد: نباید از ظرفیت‌های اسناد بین‌المللی جمهوری اسلامی غافل شد، این اسناد می‌تواند به تقویت همکاری با جامعه جهانی در مقابله با فساد و جرایم دیگر کمک کند.

موسوی اضافه‌کرد: فساد به عنوان یک مانع جدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع معرفی می‌شود. این پدیده در اشکال مختلف مانند غش، ارتشا، دلالی و اختلاس وجود دارد و نیاز به همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با آن احساس می‌شود.

مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به فعالیت کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، گفت: این کنوانسیون که ۲۱ سال پیش به تصویب رسید، به عنوان یک نمونه از همکاری‌های بین المللی مطرح می‌شود. این کنوانسیون با عضویت کشورهای مختلف و برگزاری اجلاس‌های متعدد، به دنبال تاثیرگذاری در حوزه مبارزه با فساد است و ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو، در این کنوانسیون فعالیت دارد.

وی بیان‌داشت: همچنین کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی و کنوانسیون مبارزه با جرایم سایبری در سطح بین المللی است که ایران هنوز به عضویت آنها در نیامده است. این کنوانسیون‌ها تحت نظارت دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل و کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری قرار دارند.

موسوی با بیان اینکه کنوانسیون فساد برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی دارد، گفت: وزارت دادگستری به عنوان مرجع ملی اجرای آن شناخته شده است و تاکنون جلسات متعددی برای اجرای مفاد کنوانسیون برگزار شده است که شامل جرم‌انگاری، پیشگیری، اعاده اموال و همکاری‌های بین‌المللی می‌شود.

وی ابراز داشت: یکی از چالش‌ها در ایران، عدم وجود قانونی برای ممنوعیت ارتشا (رشوه‌خواری) در حوزه خصوصی است که تلاش‌هایی برای اصلاح این موضوع در حال انجام است. اتاق بازرگانی ایران نیز که در راستای افزایش آگاهی عمومی و برگزاری همایش‌ها فعالیت می‌کند، به عنوان بخش خصوصی می‌تواند در ایجاد جامعه عاری از فساد کمک کند.

مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه خاطرنشان‌کرد: مساله اعاده اموال نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بسیاری از افراد متهم به فساد از کشور خارج می‌شوند و نیاز است که اموال آنان به کشور بازگردانده شود.

این مقام مسئول اظهار داشت:‌ تاکنون اطلاعاتی درباره اعاده اموال به کشور وجود نداشته است، اما توجه به قوانین داخلی و همکاری با بخش خصوصی در این زمینه ضروری است.

وی تاکید کرد: در زمینه همکاری‌های بین‌المللی، کنوانسیون مبارزه با فساد می‌تواند مبنایی برای همکاری‌های قضایی و استرداد مجرمان باشد. این کنوانسیون می‌تواند به عنوان مبنای فعالیت‌های دوجانبه مورد استفاده قرار گیرد.

موسوی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در همه کنفرانس‌های دول عضو کنوانسیون مبارزه با فساد شرکت کرده و هیات ایرانی در بررسی قطعنامه‌ها و تدوین آنها فعال بوده است.

مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه خاطرنشان‌کرد: اجلاس کنفرانس دول عضو با هدف پیشگیری و مبارزه با جرم انگاری و همکاری‌های بین‌المللی برگزار شد. هیات‌های ایرانی در این اجلاس‌ها در وین و نیویورک حضور فعال و موثری داشتند. در اجلاس اخیر، ۱۴ قطعنامه کنفرانس دول عضو به تصویب رسید که به مصادیق نوین فساد در حوزه‌های مختلف از جمله ورزش و امور اجتماعی پرداخته شد.

وی با اشاره به کنوانسیون مکه مکرمه، گفت: در راستای این کنوانسیون مذاکرات مفصلی در سازمان همکاری اسلامی برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان این کنوانسیون، در دومین نشست وزرای مقامات مجری قانون مبارزه با فساد در دوحه که به تازگی برگزار شد، مشارکت داشت. این کنوانسیون هنوز به تصویب نرسیده، اما ایران به عنوان کشور فعال در مباحث آن حضور داشته است.

همکاری کمیته مبارزه با فساد اتاق بازرگانی تهران با سازمان استاندارد جهانی

در ابتدای این همایش «حسن فروزان‌فرد» رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در این کمیته استانداردهای حکمرانی مبارزه با فساد تدوین شده است.

وی ادامه‌داد: از ابتدای دوره هشتم نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در سال ۱۳۹۳، موضوع مبارزه با فساد در کمیته کاری پیگیری شد.

رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق بازرگانی تهران افزود: در دوره نهم و دهم اتاق تهران، کمیته و کمیسیون مربوطه تشکیل شد تا مسایل مرتبط با فساد را با تاکید بر موضوع پیشگیرانه دنبال کند و تاکنون ادامه یافته است و ۹ دوره همایش با موضوع فساد برگزار شده است.

وی بیان‌داشت: امروز روز جهانی مبارزه با فساد است، کشورهای مختلف از این روز استفاده می کنند تا مسایل فساد را پیگیری کنند و راهکارهای پیشگیرانه را ارائه کنند.

فروزان فرد تاکید کرد: اتاق بازرگانی تهران نماینده بخش خصوصی‌ است که در در موضوع فساد ورود کرده است و به جد این مساله را پیگیری می کند.

وی با اشاره به برگزاری کنفرانس بین‌المللی مبارزه با فساد (IACC) گفت: این همایش در لیتوانی برگزار شد که شعار این همایش «راست کرداری در کسب و کار» بود.

وی خاطرنشان‌کرد: شعار امروز همایش ما نیز برگرفته از شعار همایش بین‌الملل با موضوع «راست‌کرداری در کسب‌وکار» به مفهوم رفتار اصولی با به‌کارگیری استانداردهای حکمرانی در اداره بنگاه‌هاست.

رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق بازرگانی اتاق تهران عنوان کرد: امروز دو پنل تخصصی در ادامه جلسه برگزار خواهد شد که موضوع این دو پنل به «راست‌کرداری در کسب‌وکار» و «استانداردهای مرتبط با حکمرانی» اختصاص خواهد یافت.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار