گزارش پانا از نقش اصلاح فرهنگ کار در کاهش آمار بیکاران:

رابطه مستقیم فرهنگ کار با بیکاری

تهران (پانا) - به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، فرهنگ کار یکی از دلایل بالا بودن آمارهای بیکاری در کشور است. به واسطه این فرهنگ برخی از آموزش‌ها در کشور ارایه نمی‌شود یا خواهان و خواستاری ندارد. این در حالی است که دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و همچنین وزارت‌های مربوطه از جمله آموزش و پرورش باید به جای تربیت افرادی که خواهان پشت می‌زنشینی هستند برای همه مشاغل احترام قائل بوده و نیروهایی را تربیت کنند که مفهوم درست کارآفرینی را درک کنند و مایل به انجام آن نیز باشند.

کد مطلب: ۱۵۱۱۶۶۱
لینک کوتاه کپی شد
رابطه مستقیم فرهنگ کار با بیکاری

در مورد تعریف بیکاری باید گفت بیکار از نظر رسمی به فردی گفته می‌شود که در سن کار یعنی ۱۵ تا ۶۵ سال قرار داشته و جویای کار باشد اما شغل یا منبع درآمدی پیدا نکند.

در مورد بیکاری نیز اختلاف‌نظرهای زیادی وجود دارد. در برخی از آمارها از انواع آن سخنی به میان نمی‌آید، برای مثال می‌توان به کارگران و نیروهای فصلی اشاره کرد که در مقاطعی از سال بیکار هستند اما در آمارهایی که از سوی سازمان آمار منتشر می‌شود، بیکار محسوب نمی‌شوند.

در نتیجه این تعاریف متفاوت نمی‌توان آماری صحیح را از بیکاری در معرض افکار عمومی قرار داد و لازم است به این منظور آمار معین و مشخص وجود داشته باشد.

یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است نهادهای آموزشی از جمله آموزش و پرورش باید در زمینه اصلاح فرهنگ کار اقدام کنند و این اصلاح به سمتی پیش رود که همه مشاغل محترم شمرده شوند و نیروی کار جوان مایل باشد در آینده آن مشاغل را انتخاب کند.

علی صفرنورالله در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «بخشی از معضل بیکاری به فرهنگ کار وابسته است که طی دهه‌ها شکل گرفته و موجب شده است تا نیروی کار جوان و فعال تمایلی به برخی از مشاغل نداشته باشد. این فرهنگ نیازمند اصلاح و بازنگری است و فرهنگ‌سازی مناسب برای کار باید از دوران آموزش و پرورش آغاز شود.»

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:‌ «آنچه مسلم است کار آموزش برای فرهنگ کار و بسترسازی برای آن باید از دوران ابتدایی و حتی پیش از آن در کودکستان‌ها آغاز شود. فرهنگ کار و آموزش سبک زندگی باید از ابتدای آموزش و از دوران تحصیل آغاز شود.»

وی با اشاره به نگاه نامناسب فرهنگی به مشاغل از گذشته اظهار کرد:‌ «اصلاح فرهنگ کار در کشور نیازمند برنامه‌ریزی و انجام اقداماتی در فرهنگ اجتماعی است. مطابق با نوعی فرهنگ‌سازی خانواده‌ها از کودکی به فرزندانشان القا می‌کنند که باید پزشک و مهندس شوند.»

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد:‌ «انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی برای بورسیه کردن دانشجویان پس از پایان تحصیل و برای کار در صنایع ضروری است.اجرای این طرح‌ها توانسته موفقیت خوبی داشته باشد و به طور هدفمند این فارغ‌التحصیلان جذب بازار کار تضمین شده شده‌اند.»

وی خاطرنشان کرد:‌ «همچنین با همکاری بخش خصوصی شرکت‌های صادرات محور رشد و توسعه می‌یابند و برای‌ آنها بازار ایجاد شود و همچنین به آنها یاد داده ‌شود که چگونه روی پای خود بایستند.»

صفرنورالله عنوان کرد:‌ «تاکنون در راستای اجرای این طرح شرکت‌های صادرات‌محور زیادی ایجاد و وارد چرخه صادرات شده‌اند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار