رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد:
استانداردها، کیفیت زندگی مردم را ارتقا میدهند
تهران (پانا) - رئیس سازمان ملی استاندار ایران از تلاشهای سازمان استاندارد در دوره تحولی برای ارتقای استانداردها در کشور خبر داد و تاکید کرد اجراییشدن استانداردها کیفیت زندگی مردم را ارتقا میدهد.
مهدی اسلامپناه، در مراسم روز جهانی استاندارد خطاب به شرکتکنندگان در این مراسم، اظهار کرد: کارکنان، کارشناسان، مدیران و کارکنان کنترل کیفی شرکتها و شرکتکنندگان در مراسم روز جهانی استاندارد، ما در ۳۵ ماه گذشته تلاش کردهایم تا رویکرد استاندارد را در کشور تغییر دهیم و با چرخش نخبگانی، استفاده از بانوان در مدیریتها، هوشمند سازی و حذف امضاهای طلایی، ارتقای ملی و شخصیت بینالمللی سازمان استاندارد، مسیر بهتری در دوره تحولی طی شود.
اسلامپناه خاطرنشان کرد: عضویت در ۷۰۲ کمیته جهانی استاندارد و رای در پیشنویس استانداردهای جدید در دوره تحولی به وجود آمده است.زحمات شبانهروزی زیادی توسط کارکنان انجام شده است و جهانیشدن امضاهای سازمان استاندارد و اجباری شدن کالاهای روزمره مورد استفاده مردم، توقف تولید ۸ خودرو در این ۳۵ ماه از جمله اقدامات طی این مدت بوده است.
رییس سازمان ملی استاندار عنوان کرد: بیشک شما که از اعضای این خانواده هستید میدانید که این اقدامات موجب ارتقای کیفیت زندگی مردم خواهد شد.این اقدامات با کمترین بودجه سازمانی و تکیه بر اعتقاد و شرافت کاری به وجود آمده است.
اسلامپناه با اشاره به بهبود ۶ رتبهای ایران در سازمان جهانی استاندارد و کاهش آن از ۲۶ به ۲۰، اظهار کرد: هدف ما در سازمان، پشتیبانی حقوقی از تمام اعضای خانواده استاندارد برای تسهیل امور است و باور داریم افزایش کیفیت بدون همکاری بخش خصوصی، تشکلهای بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی امکانپذیر نخواهد بود.
وی تصریح کرد: تجهیز آزمایشهای مرجع و حضور در سازمانهای جهانی نیاز به یاری سایر دستگاهها نیز دارد.
وی بیان کرد: استانداردها، زیربناهایی هستند که فاصلهها را کاهش داده و امکان دسترسی به دانش، آموزش و بازارهای مختلف در کشورهای گوناگون جهان را امکانپذیر میکند.
رئیس سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: این سازمان در دوره تحولی خود برای ایجاد، حفظ و ارتقای روابط با سازمانهای بینالمللی استاندارد و نهادهای استاندارد تلاشهای مهمی انجام داده است.همچنین این سازمان تلاش کرده است تا تایید صلاحیت کشورهای عضو سازمان بینالمللی استاندار ISO را اجرایی کند و در این راستا ایران به عضویت اتحادیه تایید صلاحیت آسیا- اقیانوسیه و اتحادیه بینالمللی اعتباربخشی آزمایشگاهها درآمده است که دستاوردی ملی است.
اسلامپناه خاطرنشان کرد: عضویت ایران در IlAC بر ۲۰ میلیارد دلار صادرات و ارزآوری تاثیر مثبت داشته و از خروج بیش از ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور شده است.
وی عنوان کرد: ایران رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص داده و این تجارب در کنار مشارکت چشمگیر نسل جوان نخبه و کارشناسان فنی منشا تحول و زمینهساز تولید باکیفیت و اقتصادصادرات محور شده است.
در ادامه مراسم روز جهانی استاندارد، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: رقابتپذیری، حضور در بازارهای جهانی اقتصاد را ارتقا میدهد و در این میان استاندارد زبانی مشترک در بازارها است.ترویج قوانین و مقررات استاندارد از اصول رقابت در فضای بازارهای جهانی است.
وی ادامه داد: عضویت ایران در ILAC و IEC موجب شده تا آزمایشگاههای کنترل کیفی ایران قادر باشند گواهی صادراتی برای تمامی کالاهای صادراتی صادر کنند.
وی گفت: شرکتهای صادراتی از این پس نیاز به گواهی شرکتهای خارجی و پرداخت هزینههای سنگین نخواهند داشت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: یکی از مطالبات بخش خصوصی ارتباط و تعامل سازمان استاندارد و اتاقهای بازرگانی است تا مشکلاتی که در مسیر اخذ استانداردهای کالاهای تولیدی وجود دارد برطرف شود.
اهمیت بالای همترازی استاندارد با کشورهای همسایه در جهت افزایش میزان صادرات
رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید براینکه همترازی استاندارد با کشورهای همسایه بسیار ارزشمند است، گفت: ایران صادرات مناسبی به کشور عراق دارد. این کشور با هماهنگی هشت کشور خارجی کیفیت کالاهای وارداتی را مورد ارزیابی قرار میدهد که نه از ایران و نه از عراق هستند و اکنون این ظرفیت پیوستن ایران کمک بزرگی برای صادرات کشور خواهد بود.
وی با تاکید بر ضرورت تسهیل در تجارت و رفع موانع صادراتی عنوان کرد: یکی از مطالبههای بخش خصوصی، تسهیل تجارت است که به این منظورباید ارتباط و تعاملات سازمان ملی استاندارد با اتاق بازرگانی خیلی بیشتر از حالا باشد. در بیشتر مواقع به دلیل ناهماهنگی موجود و آزمایشگاههای گمرک که تجهیز نشدهاند، تجار با مشکلاتی روبهرو هستند که باعث میشود در واردات و صادرات مشکلاتی ایجاد شود.
استاندارد یکی از شاخصهای مهم اقتصادی در کشورها است
حسنزاده با تاکید براینکه اتاق بازرگانی آمادگی همکاری در همه زمینهها را دارد تا با مسئولان سازمان ملی استاندارد در این زمینه همکاری داشته باشد، خاطرنشان کرد: استاندارد یکی از شاخصهای مهم اقتصادی در کشورها است. استاندارد موضوعی مهم در رقابتپذیری و حضور در بازارهای جهانی است و نقش تاثیرگذاری در زنجیره خرید و فروش کالا در بازارهای جهانی دارد.
روز جهانی استاندارد امسال با شعار «استاندارد؛ مشارکت مردمی؛ جهش تولید و توسعه اقتصادی» نامگذاری شده است تا فرصتی برای افزایش آگاهی و درک بهتر نسبت به اهمیت جانیگاه نظام استاندارد و لزوم استانداردسازی کالاها، خدمات و فرآیندها در جهت بهبود فضای کسب و کار، کیفیت محصولات و سلامت زندگی مردم باشد.
دانشآموزان؛ سفیران استاندارد
گفتنی است مراسم روز جهانی استاندارد امسال با حضور گروههای مختلف دانشآموزی در سنین متفاوت و از مدارس گوناگون برگزار شد. این دانشآموزان به عنوان سفیران استاندارد در این مراسم حضور داشتند.
در پایان این مراسم از برگزیدگان کشوری روز جهانی استاندارد تقدیر شد.
ارسال دیدگاه