عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با پانا:

هدر رفتن منابع معدنی با عدم به‌روزرسانی تکنولوژی‌های تولید

تهران (پانا) - عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره فواید واردات ماشین آلات معدنی به کشور گفت معدن نیاز به ابزارآلات بسیار پیشرفته دارد و عدم به‌روزرسانی تکنولوژی‌های مورد نیاز تولید موجب می‌شود تا بسیاری از ذخایر معدنی از بین برود. استهلاک بالایی‌ در حوزه ماشین‌آلات معدنی وجود دارد. وقتی نتوان ابزارآلات به‌روز را به کشور  وارد کرد منابع ملی هدر می‌رود.

کد مطلب: ۱۳۰۵۱۱۷
لینک کوتاه کپی شد
هدر رفتن منابع معدنی با عدم به‌روزرسانی تکنولوژی‌های تولید

غلامرضا شریعتی‌اندراتی، در گفت‌وگو با پانا با بیان اینکه استفاده از معدن نیز نیاز به تکنولوژی بسیار بالایی دارد، افزود: «برخی معتقدند که واردات این ماشین‌آلات هزینه‌کردن و خروج ارز از کشور است. در صورتی که واردات این ماشین‌آلات نوعی ارزآوری برای کشور محسوب می‌شود. معدن به حدی مهم است که مقام معظم رهبری نیز در دیدار با نمایندگان مجلس تاکید کردند که باید از معادن به نحو درستی استفاده شود.»

این نماینده مجلس یازدهم خاطر‌نشان کرد: «متاسفانه ما در کشور ابزارآلات لازم در حوزه معدن را در اختیار نداریم و باید از خارج آنها را وارد و استفاده کنیم. بنابراین اگر اهمال‌کاری و سستی در حوزه واردات ماشین‌آلات معدنی که در بودجه مصوب شده انجام شود بیانات و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره استفاده از معادن معطل می‌ماند و هم اینکه این نوع استخراج از معادن ضربه زیادی به منافع ملی می‌زند.»

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که ممنوعیت واردات ماشین‌آلات معدنی بر اساس چه بند و قانونی وضع شده است، عنوان کرد: «ممنوعیت واردات این ماشین‌آلات معدنی در حالی وضع شد که ما اصلاً نمونه ساخت داخل این ماشین‌آلات را نداشتیم. ما اساساً در حوزه ماشین‌آلات راهسازی و ماشین‌آلات معدنی توان لازم را نداریم و نمی‌توانیم نیاز کشور را برطرف کنیم. در واقع ما یک دهم نیاز کشور هم تولید این ماشین‌آلات سنگین را نداریم بنابراین معطل‌کردن منابع کشور تا ما برسیم به فاصله‌ای که بتوانیم این ابزارآلات را در کشور تولید کنیم، خیلی عاقلانه نیست. زیرا ما امروزه به شدت به منابع و تنوع منابع درآمدی محتاج هستیم.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: «یکی از ویژگی‌های مهم کشور ما داشتن معادن است، لذا نباید صبر کنیم تا به خودکفایی در زمینه تولید ماشین‌آلات معدنی برسیم و سپس از این منابع استفاده کنیم؛ بلکه باید هم اکنون ابزارآلات لازم را به کشور وارد کنیم تا بتوانیم از این منابع غیر نفتی استفاده کنیم. در واقع هیچ توجیه عاقلانه‌ای برای وضعیت ممنوعیت واردات ماشین‌آلات معدنی وجود ندارد.»

شریعتی با بیان اینکه یقینا کیفیت تولید تولیدکننده داخلی در حوزه ماشین‌آلات معدنی در این چند سال بهتر شده است، تاکید کرد: «ما باید هم کیفیت و هم کمیت را بسنجیم. کشور ما یک کشور پهناور است که منابع فراوانی دارد، تولید کارخانجات داخلی با آنچه ما نیاز داریم فاصله زیادی دارد. ما باید بپذیریم که از بعد نگاه خوش‌بینانه یک دهم نیازمان به ماشین‌آلات معدنی را می‌توانیم تامین کنیم و قاعدتا باید نه دهم نیاز دیگر را از خارج وارد کنیم مجلس هم این راه را باز کرده است.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: «دلیل اینکه مجلس مصوبه واردات این ماشین‌آلات معدنی را وضع کرد، ایجاد بازار رقابت بین تولیدکننده داخلی و خارجی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی داخل کشور است. در حالی که وقتی تولیدکننده داخلی رقیبی در مقابل خود نبیند به تولید ماشین‌آلات با کیفیت پایین خود ادامه می‌دهد. در حوزه معدن استهلاک ماشین‌آلات بسیار بالاست و معدن دار و سرمایه گذار این حوزه نیاز دارد که این ماشین‌آلات در اختیارش باشد به طور کلی از هر بعدی به واردات ماشین‌آلات معدنی نگاه کنیم این واردات توجیه پذیر و منطقی است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار