در گفت‌وگوی رئیس اتحادیه قالیشویان تهران با پانا تشریح شد:

چگونه قالیشویی مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهیم؟

تعرفه‌های قالیشویی چقدر گران شده است؟/ اگر فرش دیر به دست مشتری برسد، تخلف نیست/ چیزی به نام عادی شویی و عالی شویی وجود ندارد و تخلف است

تهران (پانا) – در این روزهای نزدیک به عید یکی از مهم‌ترین کارها در انجام کار خانه‌تکانی شستن فرش و قالیچه است، رئیس اتحادیه قالیشویان تهران درباره تشخیص واحدهای مجاز و مبلغی که باید پرداخت شود گفت که اگر فرشی دیر به دست مشتری برسد اتحادیه به لحاظ قانونی کاری نمی‌توانند بکنند و تاخیر در ارسال تخلف محسوب نمی‌شود.

کد مطلب: ۱۲۶۰۳۳۰
لینک کوتاه کپی شد
چگونه قالیشویی مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهیم؟

یکی از نوستالژی‌های روزهای نزدیک به بهار شستشوی فرش است و گویی غبار خستگی‌ها و ناملایمتی‌های یک سال خانه است که بر آب می‌رود و رنگ و نقش فرش حس خوب زندگی را زنده می‌کند اما با ماشینی‌شدن زندگی دیگر کمتر کسی در خانه اقدام به شستشوی فرش نمی‌کند و همین است که دغدغه خانواده انتخاب یک قالیشویی مجاز با قیمت منصفانه است. از موضوع رشد قارچ گونه قالیشویی‌های غیرمجاز در آستانه نوروز که بگذریم طرح عنوان‌هایی مانند «عادی شویی» و یا «عالی‌شویی» فرش که بر هزینه شستشو تأثیر زیادی دارد و البته دیر رسیدن فرش به دست مشتری همه موضوعی شد تا به سراغ حمید محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه قالیشویان تهران برویم و با وی گفت‌وگو کنیم.

حمید محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه قالیشویان تهران در گفت‌وگو با پانا درباره قیمت‌گذاری تعرفه‌های قالیشویی عنوان کرد: «قیمت‌ها در سایت اتحادیه قالیشویی تهران موجود است و البته واحدهای صنفی مجاز هم در همین سایت وجود دارد و مردم می‌توانند با مراجعه به این سایت هم از قیمتی که پرداخت می‌کنند مطمئن شوند و هم قالیشویی مورد نظرشان را انتخاب کنند.»

افزایش تعرفه‌های قالیشویی ۲۵ درصد؛ مواد اولیه ۲۰۰ درصد

وی درباره میزان افزایش قیمت تعرفه‌های قالیشویی در تهران گفت:‌«تغییر قیمت‌ها نسبت به افزایش مواد اولیه چندان بالا نیست. در شرایطی تعرفه‌های قالیشویی ۲۵ درصد افزایش قیمت داشت که مواد اولیه ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است. پس افزایش ۲۵ درصدی شستشوی خدمات فرش مناسب بوده است.»

کمسرخ درباره رشد قالیشویی‌های غیرمجاز در آستانه عید نوروز و دردسرهایی که برای این صنف ایجاد می‌شود، اظهار کرد: «۹۰ درصد مشکلات اتحادیه ما فعالیت افراد غیرمجاز است. این افراد یک مکانی دارند که از آن استفاده می‌کنند و بعد از اینکه فرش را از مشتری تحویل گرفتند متواری می‌شوند. ما هم به‌عنوان اتحادیه نمی‌توانیم کاری بکنیم زیرا ما فقط به شکایت کسانی می‌توانیم رسیدگی کنیم که واحد صنفی مجاز اتحادیه ما باشند.»

وجود ۴۰۰ واحد قالیشویی مجاز در تهران

وی درباره تعداد قالیشویی‌های مجاز در تهران گفت: «اتحادیه قالیشویی تهران ۴۰۰ واحد قالیشویی مجاز دارد و نرخ‌نامه و همه موارد اینچنینی در سایت ما موجود است. نشانی سایت اتحادیه هم eght۱۳۵۱.com است و قالیشویی و خدمات فرش مطمئن به مشتری‌های‌مان ارایه می‌شود.»

وی افزود: «کسانیکه از واحدهای قالیشویی مجاز شکایت دارند می‌توانند به اتحادیه مراجعه کنند و یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها به شکایت شهروندان از نظر قیمت و خسارت‌هایی که وارد شده رسیدگی می‌شود.»

رییس اتحادیه قالیشویان شهر تهران درباره وجود نرخ‌های چندگانه گفت: «برای فرش‌های ماشینی دو نرخ وجود دارد. این نوع فرش‌های ماشینی معمولی با بسته‌بندی و سرویس کامل بر اساس مترمربع ۱۰هزار و ۶۰۰ تومان است و برای فرش نفیس و قیمتی که ظرافت بیشتری دارند قطعا قیمت متفاوت است. همچنین برای فرش‌های دستباف معمولی متری ۲۸ هزار تومان است. بعضی فرش‌ها تمام ابریشم هستند و خدمات بیشتری نیاز دارند. فرش‌های دستباف کهنه و عتیقه هم قیمت‌شان مشخص است و مشتری با واحد صنفی توافقی قراردادی امضا می‌کند و اگر به مشکلی برخورد کرد اتحادیه کارشناس دارد و رسیدگی می‌کند.»

عادی شویی و عالی شویی تخلف محسوب می‌شود

کمسرخ درباره دو نوع شستشوی عادی‌شویی و عالی‌شویی که درمیان قالیشویی‌ها باب شده است، اظهار کرد: «این ها معنا ندارد، فرش باید تمییز و مرتب شسته شود و حالا با عناوین مختلف و اینکه با فلان شامپو شسته می‌شود و غیره اصلاً مجاز نیست و در صورت گزارش تخلف محسوب شده و رسیدگی می‌شود. ناگفته نماند این نوع اصطلاح‌ها می‌تواند نشان از غیرمجاز بودن قالیشویی هم باشد وگرنه قالیشویی مجاز می‌داند که این‌ها تخلف است و اگر مشتری گزارش کند، رسیدگی می‌شود. ما نرخ نامه مشخصی داریم و بر اساس آن باید هزینه شستشوی فرش گرفته شود.»

رییس اتحادیه قالیشویان تهران با اشاره به تعطیلی برخی از واحدها قالیشویی مجاز در تهران به دلیل شرایط کرونا گفت: «متأسفانه هیچ کمکی به واحدهای تعطیل شده وجود ندارد. نه دولت به این نوع واحدها کمکی کرد و نه اتحادیه ما توانست کمک کند زیرا ما زیر نظر اتاق اصناف هستیم و البته نامه هم زده‌ایم اما پاسخی نگرفتیم.»

دیر رسیدن فرش به دست مشتری تخلف نیست

کمسرخ درباره دیر رسیدن فرش به دست مشتری و اینکه آیا این موضوع هم طبق قانون تخلف محسوب می‌شود یا نه اظهار کرد: «ممکن است این روزها به دلیل حجم کار قالیشویی‌ها فرش دیر به دست مشتری برسد. متأسفانه این موضوع عادی شده است و البته به لحاظ قانونی تخلف محسوب نمی‌شود و اتحادیه برنامه و مجوزی ندارد که این واحد صنفی را بر این مبنا متخلف اعلام کند. اتحادیه نمی‌تواند کاری کند بلکه واحد صنفی خودش باید به‌گونه‌ای عمل کند که رضایت مشتری را جلب کند و این دلیلش این است که کار در شب عید بیش‌ از حد توان گرفته می‌شود. اما به‌ طورکلی در قانون رسیدگی به این نوع بی‌انضباطی تعریف نشده است.»

بیشترین شکایت مربوط به واحدهای قالیشویی غیرمجاز است

رئیس اتحادیه قالیشویان تهران درباره نوع بیشترین شکایت‌ها به این اتحادیه گفت: «بیشترین نوع شکایت‌های ما مربوط به واحدهای قالیشویی غیرمجاز است. متأسفانه در آستانه نوروز قالیشویی‌های غیرمجاز با قیمت پایین فرش را از منزل مشتری می‌گیرند و بعد سر مشتری را کلاه می‌گذارند. شهروند نباید فقط به یک تلفن همراه اکتفا کنند بلکه باید ببینند مکان قالیشویی کجاست و واحدهای مجاز را از سایت قالیشویی اتحادیه بردارند.»

نرخ خدمات قالیشویی مصوب کمیسیون نظارت تهران مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۳۰ به شرح زیر است:

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار