قانون ABCD در پیشگیری از بیماری ایدز چه میگوید
اهواز (پانا) - رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به قانون ABCDدر پیشگیری از بیماری ایدز گفت: قانون ABCD شامل اجتناب از رفتارهای پرخطر از جمله اعتیاد تزریقی و اعتیاد به مواد روانگردان، نداشتن رابطه نامشروع جنسی و وفادار بودن به تعهدات در ازدواج، استفاده از کاندوم در روابط جنسی و مصرف داروها برای پیشگیری از بیماری میشود.
دکتر محمد علوی در همایش روز جهانی ایدز برابر با اول دسامبر که عصردیروز در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه در سطح کشور ویروسHIV با نگاه انکار دیده میشود که شاید این نگاه موجب شد همواره آمار این بیماری که در کشور ما وجود داشت، آمار واقعگرایی نباشد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه ویروسHIV فرصتها و تهدیداتی در پی داشته است، گفت: وجود این بیماری موجب شده است که علوم پزشکی در زمینههای مختلف از جمله تولید داروهای ضد ویروسی، تشخیص بیماری و تشخیص و درمان عفونتهای فرصتطلب از جمله سرطان، جهش فوقالعادهای داشته باشد.
علوی افزود: HIV تنها مخصوص بیماریهای عفونی نیست. یکی از بیماریهای فرصتطلب در HIV سرطانها هستند که این ویروس موجب شد گسترش شگرفی در علوم مربوط به سرطان و آنکولوژی داشته باشیم. همچنین این ویروس موجب شد دید ما نسبت به بهداشت تغییر یابد.
وی با اشاره به اهمیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ویروس HIV گفت: در جوامع بشری هنوز به این بیماران انگ میزنند که باید این انگ برطرف شود. همچنین این بیماری از نظر اقتصادی هزینه بالایی دارد و بار سنگینی به جامعه تحمیل میکند. کشور ما علاوه بر همه تنگناهای اقتصادی، در زمینه این بیماری کوتاهی نکرده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در گذشته محاسبه میکردیم که درمان و پیشگیری از HIV چه هزینه بالایی در بر دارد ولی سیستم بهداشت و درمان کشور ما این درمان را رایگان انجام میدهد. هزینه درمان بیماری ایدز معادل تعطیلی ۲۰ تا ۳۰ کارخانه است.
علوی تصریح کرد: در حال حاضر کشندهترین عامل پاتوژن، HIV و بعد از آن سل است. این ویروس، ویروس سرکشی نیست. اگر قوی باشیم، این ویروس هیچ کاری نمیتواند بکند. بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است که اگر رفتارمان را اصلاح کنیم، ما را تهدید نمیکند. پروسه طبیعی هر بیماری چهار مرحله است. مرحله اول استعداد ابتدا، مرحله دوم عفونت بدون علامت، مرحله سوم علامت بالینی و مرحله چهارم سرانجام بیماری است.
وی با بیان اینکه همه انسانها استعداد ابتلا به بیماری HIV را دارند، گفت: متأسفانه هنگامی که ویروسHIV وارد بدن ما شود، ممکن است این بیماری تا ۲۰ سال هیچگونه علائمی از خود نشان ندهد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: نخستین موج اپیدمی بیماری ایدز در کشور ما در سال ۱۹۸۰ از کشور فرانسه از طریق گیرندگان فراوردههای خونی وارد شد و دومین موج از طریق اعتیاد تزریقی و سومین موج از طریق روابط جنسی بوده است.
علوی بیان کرد: اگر این رفتارها را به خوبی بشناسیم و بتوانیم رفتارها را تغییر دهیم، میتوانیم از این بیماری پیشگیری کنیم.
ارسال دیدگاه