تشدید نظارت دامپزشکی بر کشتار بهداشتی در ایام محرم در استان مرکزی
اراک (پانا) - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از تشدید نظارت دامپزشکی بر کشتار بهداشتی در ایام محرم در این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان مرکزی، محسن شانقی افزود: با توجه به درپیش بودن ایام تاسوعا و عاشورا و اجرای سنت حسنه ذبح نذورات که در این روزها انجام می شود طرح نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دامهای قربانی طبق روال هر ساله در این ایام به منظور تامین گوشت سالم و حلال به اجرا در میآید.
وی بیان کرد: به منظور اجرای این طرح اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب دو شیفت کاری سازماندهی و آماده کمک به مردم و پاسخگویی به سوالات شهروندان هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: با توجه به رسالت اداره کل دامپزشکی استان و دفتر نمایندگی ولی فقیه در این اداره کل، شرایط برای ذبح بهداشتی و شرعی دامها در کشتارگاهها فراهم شده است.
شانقی اظهار داشت: در روزهای تاسوعا و عاشورا بازرسان بهداشتی و ناظرین ذبح شرعی در قالب ۷۲ اکیپ ثابت و سیار متشکل از دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در مرکز استان و شهرستانهای تابعه با اولویت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاههای دام و مکانهای از پیش تعیین شده، تمام خدمات بهداشتی و شرعی را به صورت رایگان ارائه خواهند کرد.
وی افزود: در راستای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو(CCHF) از دام به انسان و ابتلای مصرفکنندگان از طریق مصرف گوشت به شهروندان توصیه میشود مصرف گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی و در شرایط سرد (نگهداری گوشت استحصالی به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد پس از کشتار) انجام شود و از کشتار دامهایی که دارای نشانههای درمانگاهی غیر طبیعی، آلودگیهای انگلی خارجی و قارچی و نیز تبدار هستند خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: همشهریان میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاعرسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستان تماس حاصل کنند.
ارسال دیدگاه