مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان:
کانون علوم و فناوری، ریلگذاری علمی برای کودکان و نوجوانان است
تهران ( پانا ) – مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مسابقات فیراکاپ آزاد ایران، با اعلام این خبر که کانون علوم و فناوری نوین ایران به عنوان یک ریلگذاری علمی برای کودکان و نوجوانان عمل میکند، بر اهمیت نقش تولیگرایانه این کانون در حوزههای مختلف علمی و فناوری تاکید کرد.

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مسابقات فیراکاپ آزاد ایران که در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک به میزبانی این کانون برگزار شد، ضمن خیرمقدم به خبرنگاران و اصحاب رسانه، به اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان نقشه راه جمهوری اسلامی ایران در چهل سال دوم انقلاب اشاره کرد.
وی با تاکید بر توصیههای مقام معظم رهبری مبنی بر سرآمد شدن ایران در حوزه علم و پژوهش، این مهم را از ضروریات بیانیه گام دوم و مبانی دینی برشمرد. علامتی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تربیتهای ششگانه را از اهداف اصلی این سند دانست.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با اشاره به نیاز به علوم نوپدید، از تنظیم و رونمایی نقشه راهی در این زمینه با حضور وزیر آموزش و پرورش و سایر مسئولین خبر داد و گفت: « کانون علوم و فناوری نوین ایران در ساحتهای ترویجی، آموزشی، پژوهشی، جشنوارهای، رقابتی و علمی فعالیت میکند و هدف آن کشف و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان است. »
علامتی با بیان اینکه کانون علوم و فناوری ایران در اسفند ماه سال گذشته پس از یک سال کار و پژوهش افتتاح شده، تصریح کرد: « این کانون یک ریلگذاری علمی برای کودکان و نوجوانان است و در گام نخست، پنج رتبه علمی از سوی کانون علوم و فناوری ایران (کوفنا) فعال شده است که هر رتبه علمی چندین استان را در بر میگیرد. » وی تاکید کرد که هدف کانون، ایجاد ساختار جدید نیست، بلکه بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، آشنایی کودکان با علوم نوپدید است.
وی به فعالیت رتبههای علمی کوفنا در استانهای تهران، زنجان، لرستان و اصفهان اشاره کرد و افزود: « هدف ما، برنامه ریزی برای ترویج علوم نوین در حوزه کوفنا و ایجاد یک جریان علمی برای کودک و نوجوان است که مبتنی بر آموزش، استعداد یابی، سنجش، آشنایی و سایر ساحتهای مرتبط باشد. این جریان شامل حوزههایی مانند رباتیک، هوا فضا، نانو و غیره میشود. »
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با اشاره به نقش تولیگرایانه کانون علوم و فناوری ایران برای کودکان و نوجوانان، از تولید یک مجله علمی ویژه نوجوانان خبر داد و گفت: «پیششماره این مجله تهیه شده و پس از بررسی، به زودی منتشر خواهد شد.»
وی با بیان اینکه کانون در حوزه اسباب بازی نیز تجربه خوبی در تولیگرایی دارد، افزود: « در این حوزه، با ارائه شاخصهها و استانداردهای مشخص به حدود ۱۲۰ تولیدکننده داخلی، زمینه برای تولید هزاران اسباب بازی بر اساس شاخصهای حاکمیتی فراهم شده است. »
علامتی همچنین به نقش کانون در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: « کانون از بزرگترین خریداران کتاب کودک و نوجوان است و بیش از شصت تولیدکننده داخلی، کتابهای خود را به مراکز کمبرخوردار اهدا کردهاند. در این راستا، به دنبال استفاده از ظرفیتهای مردمی و دستگاهی برای انجام این مهم هستیم. »
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، پشتیبانی از حوزههای فناوری فعال در حوزه کودک و نوجوان را از دیگر مسئولیتهای این کانون برشمرد و گفت: « در حوزه هوش مصنوعی، استقبال خوبی از سوی کودکان و نوجوانان وجود دارد و کشور نیز در این زمینه رشد خوبی داشته است. ما در تلاشیم تا حضور جهانی خود را در این حوزه عمق بخشیم.»
وی با اشاره به تجربه همکاری کانون با مجموعه نات کاپ و دانشگاه شریف در حوزه رباتیک، از جمعآوری ظرفیتها و انجام کارهای بزرگ در این زمینه خبر داد و گفت: « امروز، کمیته ملی رباتیک ایران (فیرا) به عنوان مجری این برنامه رباتیک و هوش مصنوعی در کنار کانون قرار دارد و نقش تولیگری را ایفا میکند.»
علامتی تاکید کرد که کانون در این مسابقات، نقش تصدیگری ندارد، بلکه در کنار فیرا، با هدف بهرهمندی کودکان و نوجوانان از این همکاری و همافزایی، فعالیت میکند. وی از مسئولین فیرا خواست تا به خانواده شرکتکنندگان توجه ویژهای داشته باشند و زمینه میزبانی شایستهای را فراهم کنند.
وی در پایان سخنان خود، با تاکید بر اهمیت نقش خانواده در تربیت کودکان و نوجوانان، گفت: « خانواده، رسانه، محیط پیرامون و مدرسه، همگی در تربیت کودکان نقش دارند، اما به شرط وجود برنامه و فرصت حضور خانواده، ضریب تربیتی آنها افزایش مییابد.»
ارسال دیدگاه