نظارت دامپزشکان بر عرضه محصولاتِ خام دامی از تولید تا مصرف
تهران (پانا) - دامپزشکان شرکت فروشگاههای زنجیرهای در راستای تأمین سلامت غذایی مصرفکننده بر روی فرآیندِ عرضه و نگهداری کالاهای پروتئینی و لبنی نظارت مستمر دارند.
به گزارش روابط عمومی شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش، این فروشگاه با بیش از یک هزار شعبه در راستای تامین محصولات سالم و کنترل کیفی و بهداشتی کالاهای خوراکی یخچالی و غیریخچالی تمام توان خود را به منظور تحقق ایمنی مواد غذایی و کنترل زنجیره غذایی در سه سطح تامین، توزیع و مصرف بکار گرفته است.
افق کوروش به عنوان فروشگاه پیشرو در امر تامین محصولات سالم و با کیفیت و همچنین در راستای کنترلِ کیفیتِ و سلامت محصولات غذایی عرضه شده در سطح فروش با به کارگیری متخصصین حوزه دامپزشکی، علوم تغذیه و میکروبیولوژی و تدوین برنامه جامع کنترل کیفیت بر فرآیندِ عرضه و نگهداری کالاهای پروتئینی و لبنی از حیث سرعت بالای فسادپذیری آنها نظارت دارد.
متخصصین حوزه دامپزشکی به صورت مستمر بر خطِ تولید تأمینکنندگانِ مواد پروتئینی، روند حمل کالا تا رسیدن به سطح فروشگاه، نحوه نگهداشت در سطح فروش و فرآیند زنجیره سرد نظارت میکنند ضمن آنکه با آموزش پرسنل فروشگاهی وارائه ایده به واحدهای مختلف از تامینکننده تا فروشگاه و تجهیز جهت رفع مشکلات پیش آمده و ارائه آموزش به مصرفکننده نقش چشمگیری در کنترل تمام جوانب زنجیره توزیع مواد غذایی ایفا میکنند.
با توجه به نقش ویژهای که فروشگاههای زنجیرهای به عنوان حلقه تامین و کاهش اتلاف مواد غذایی به خصوص محصولات پروتئینی دارند، مسئولین فنی واحد کنترل کیفیت که از بین فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی انتخاب میشوند، در راستای تأمین امنیت و سلامت غذایی مصرفکننده به منظور نظارت بر کیفیت محصول اولیه ورودی، روند قطعهبندی و بستهبندی گوشت و مرغ در سایت تامینکننده حضور داشته است و کنترل کیفی و بهداشتی محصولات را جهت کاهش هدر رفت و افزایش رضایتمندی مشتری بر عهده دارند.
همچنین در راستای حفظ زنجیره سرد، دمای ترموگراف کامیونهای یخچالدارِ حامل محصولات دامی را در طول مسیر کنترل میکنند تا از حملِ ایمن کالاها اطمینان حاصل شود ضمن آنکه همواره عملکرد تجهیزات سرمایشی در فروشگاهها را تحت کنترل دارند تا در روند نگهداری محصولات در طول زمانی که کالا به دست مشتری نهایی میرسد، خللی وارد نشود.
پس از ارسال کالا از کارخانه تأمینکننده به سردخانههای سراسر کشور، وظیفه فک پلمپ، تایید کیفیت محصول ارسالشده به شهرستانها در محل سردخانه و صدور مجوز توزیع بر عهده دامپزشکان مسئولین فنی افق کوروش قرار دارد.
علاوه بر وظایف ذکر شده، حضور در سردخانه محل دپوی محصولات لبنی و نظارت بر بهداشت سردخانه ، رعایت استاندارد شرایط نگهداری،بررسی و کنترل استاندارد اقلام ورودی، صدور مجوزهای لازم برای ارسال بار به توابع شهرستان نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته به منظور کنترل کیفی مواد غذایی محسوب میشود.
از جمله اقدامهای موثر واحد کنترل کیفیت مستقر در ستاد مرکزی میتوان به انجام نمونهگیریهای دورهای از محصولات در سطح فروش و محل تولید و ارسال به آزمایشگاههای مورد تایید سازمان دامپزشکی جهت انجام آزمایشات میکروبی، شیمیایی وبافتشناسی بر روی گوشتهای مورد عرضه اشاره کرد.
ارسال گزارشهای روزانه از کیفیت محصولات ارسالی به فروشگاههای سراسر کشور ورسیدگی به تخلفهای احتمالی صورتگرفته در محل عرضه محصولات نیز توسط کارشناسان این واحد انجام میشود.
رسیدگی به شکایتهای ثبتشده در سامانه ثبت شکایات و شکایت مشتریان، تهیه دستورالعملهای بهداشتی و اطلاعرسانی به مناطق ، آموزش مخاطرات بهداشتی به عوامل اجرایی و پرسنل فروشگاهها و اطلاعرسانی در خصوص مخاطرات بحرانی و بیماریهای فصلی (مانند تب کریمه کنگو و ...) از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی نیز از دیگر فعالیتهای همکاران واحد کنترل کیفیت است.
ارسال دیدگاه