معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران: پیشگیری از بحران خشکسالی نیاز به بسترسازی اجتماعی دارد
رسانهها با هر گرایش و نظری به ایجاد راهکار کاهش تنشها و بحرانهای آبی کمک کنند
ساری (پانا) - معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران گفت: با بسترسازی مناسب اجتماعی می توان از مساله خشکسالی که بر معیشت کشاورزان و قدرت خرید مصرفکنندگان محصولات آنان تاثیر منفی دارد، پیشگیری کرد.
احمد حسینزادگان در جلسه مقابله با خشکسالی شهرهای مرکزی مازندران با اشاره به اینکه بسترهای امن اجتماعی برای تمام بخشهای زندگی عزتمندانه مورد نیاز است و باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: بدون بسترسازی برای ظهور و بروز استعدادها نمی توان انتظار موفقیت ایشان را داشت.
او افزود: هنگامی که مساله ای مانند کم آبی صورت می گیرد، بر معیشت و اقتصاد کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات تاثیر گذار است.
معاون استانداری مازندران تأکید کرد: هر نوع آسیب یا مساله ای در اجتماع نیز امکان بروز بحران هایی مانند افزایش فقر و بیکاری ناشی از کاهش سطح زیر کشت زمین های کشاورزی از عوارض آن خواهد بود.
حسینزادگان با بیان اینکه شرایط حاضر در ده سال آینده چالش جدی تری خواهد بود زیرا بارندگی ها رو به کاهش و خشکی روندی روبه رشد دارد، تصریح کرد: مردم در انتظار هماهنگی مسئولان هستند. اگر اعلام شود که کشاورزان کشت نکنند، درست نیست، زیرا زندگی بسیاری از مردم به کشاورزی وابسته است و راه دیگری برای امرار معاش ندارند.
او بر اینکه مدیریت کشت و نیز توزیع عادلانه آب در این زمینه میتواند راهکار مناسبتری باشد، در مورد بیمهی محصولات کشاورزی که ظرفیتی مناسب برای کاهش بار خسارت به کشاورزان محسوب می شود، اظهار کرد: باید این ظرفیت به خوبی اطلاع رسانی و راهکارهای آن برای مردم مشخص شود.
توجه بیشتر سازمان جهاد کشاورزی به کشت گلخانهای
وی با بیان این که اگرچه امروز تمامی زمین های کشاورزی شخم و شیار شدند اما امکان دارد در دو ماه آینده خشک سالی خود را نمایان کند، خاطرنشان کرد: می دانیم مردم از چاه های غیرمجاز استفاده می کنند اما باید فکری به حال آینده کرد. تغییر الگوی کشت وظیفهی جهاد کشاورزی بود. زمانی یک هکتار کشت گلخانهای برابر با ۲۰ هکتار زمین کشاورزی است می بایستی این امر در حداقل پنج سال گذشته رواج داده می شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با اشاره به اینکه بیمهی کشاورزی نیز ظرفیتی است که باید به صورت کامل و جامع دیده و اعتماد مردم در این زمینه تامین شود، بیان کرد: رسانهها نیز با ظرفیتهای موجود، فرهنگسازی در مورد استفاده بهینه از منابع آبی، بحران خشکسالی را جدیتر نشان دهند، اما مردم را ناامید نکنند.
او با اشاره به اینکه رسانهها در قالب مسائل توسعهای استان مازندران به موضوع آب گرایش داشته باشند، اظهار کرد: رسانهها با هر گرایش و نظری به مسالهی آب و ایجاد راهکارهای کاهش تنشها و بحرانهای آبی کمک کرده و در این زمینه ناامیدی را به جامعه تزریق نکنند. باید با فرهنگ سازی مصرف بهینهی آب بتوانیم در برابر خشکسالی مقاومت کنیم.
حسینزادگان بر اعتمادآفرینی بیمه محصولات کشاورزی و افزایش آگاهی کشاورزان در این زمینه تاکید کرد و گفت: مشکلات کشاورزان باید در این زمینه رفع شده و اقبال به بیمهها افزایش یابد.
معاون استاندار مازندران با اشاره به این که برای دست یافتن به نتایج در زمینه مقابله با بحران خشکسالی باید به سه ضلعی مدیران، رسانه ها و تشکل های مردم نهاد توجه شود، عنوان کرد: باید مطالب کاربردی رسانهها را بپذیریم و به آنها فرصت بیان مسایل را بدهیم. اگر نقدی هم درست نبود از فرصت پاسخگویی استفاده کنیم.
او با بیان اینکه رسانهها چشم بینای مسئولان هستند و میتوانند در زمینههای مورد نیاز یاری برسانند، گفت: معتقدم همیشه باید یکی از بهترین جایگاهها در جلسات به رسانهها داده شود.
حسینزادگان همچنین به تشکیل و ساماندهی تشکل های مردمی حوزه آب در استان مازندران تاکید کرد: تشکل های مردم نهاد، فرصت مناسبی برای مشارکت شهروندان و کشاورزان در زمینه ی مدیریت منابع آبی است از این رو سامانه هایی با رویکرد کارآفرینانه در مازندران باید تشکیل و حمایت شوند.
ارسال دیدگاه