رئیس پژوهشکده دفاع مقدس:
باید برای معرفی حماسه فتح خرمشهر از کار شعاری پرهیز شود
قزوین(پانا) - رئیس پژوهشکده دفاع مقدس امروز در مراسم سالروز آزادسازی خرمشهر که دراداره کل آموزش و پرورش قزوین برگزار شد، گفت باید برای معرفی حماسه فتح خرمشهر از کار شعاری پرهیزشود تا عمق و ماندگاری در اذهان دانشآموزان داشته باشد.
سردار عبدالله عراقی امروز در مراسم سالروز آزادسازی خرمشهر که در سالن همایش شهیده رقیه رضایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین برگزار شد، با بیان آزادسازی خرمشهر یومالله و نقطه عطف تاریخی است، اظهار کرد: باید برای معرفی این واقعه بزرگ از کار شعاری پرهیز کنیم و بیشتر از شعار به شعور بپردازیم تا عمق و ماندگاری در اذهان دانشآموزان ما داشته باشد.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس گفت: در عملیات بیتالمقدس و فتحالمبین با تکیه بر ایمان و با همکاری همه نیروهای مسلح به یک ید واحده تبدیل شدیم و توانستیم ارتش مخوف عراق را از پیش رو برداریم.
وی با بیان اینکه خرمشهر را به راحتی بازپس نگرفتیم، اضافه کرد: ارتش بعث عراق یک ارتش کاملاً بیدین بود و از آداب، فرهنگ و انسانیت هیچچیز نمیفهمیدند و به هیچ کس اعم از دیندار و غیردیندار رحم نمیکردند و شاهد مثال آن هم مصیبتهایی است که نیروهای نظامی، غیرنظامی و خانوادههای ما در خرمشهر و جاده ماهشهر تحمیل کردند.
عراقی با اشاره به حمله رژیم بعث عراق در سال ۵۹ گفت: در آن شرایط که در کشور ما تازه انقلاب شده بود، نظام سیاسی، اقتصاد و کشور ما دچار مشکل شده بود و تجربه کشورداری و حکومتداری نداشتیم و سازوکار ارتش ما به هم ریخته بود، چرا که بعضی از سران ارتش فرار کرده بودند و برخی هم دستگیر و اعدام شدند، البته اغلب بدنه ارتش انقلابی بودند و در رکاب حضرت امام(ره) بودند.
وی ادامه داد: از طرفی ارتش عراق ارتش مقتدر و توانمندی بود که آموزشهای کلاسیک دیده بود و تجهیزات این ارتش شرقی بود و بهترین تجهیزات نظامی را شوروی در اختیار آنها گذاشته بود. ارتش عراق از نظر توپخانه و هواپیما بهروز شده بود و تانک تی-۷۲ در اختیار آنها قرار داده بودند. در ضمن سازمانهای بینالمللی از عراقیها حمایت میکردند و ما هیچکدام از اینها را نداشتیم.
وی افزود: برآورد دشمن نسبت به برتری نظامی بر ما درست بود، اما در علوم نظامی عواملی به نام عوامل برتریساز داریم و روحیه، اعتقاد، ایمان و شجاعت فرمانده و رزمندگان جزو این عوامل برتریساز هستند و همین عوامل بود که ورق جنگ را به نفع ما برگرداند و سرنوشت جنگ را به نفع ما تغییر داد.
عراقی با بیان اینکه قبل از سقوط خرمشهر ۳۴ روز در کوچه پسکوچههای خرمشهر با دست خالی مقاومت کردیم، ادامه داد: برای دفاع از خرمشهر یک سازمان دلی در خرمشهر شکل گرفت که در آن نیروهای نظامی و مردمی با هم متحد شدند، بدون اینکه ارتباط سازمانی به معنی کلاسیک با هم داشته باشند. در نهایت بعد از سقوط خرمشهر پیکر بسیاری از شهدا در شهر باقی ماند. وقتی عراق خرمشهر را گرفت، غرور ملی ما خدشهدار شد.
وی افزود: برآورد دشمن نسبت به برتری نظامی بر ما درست بود، اما در علوم نظامی عواملی به نام عوامل برتریساز داریم و روحیه، اعتقاد، ایمان و شجاعت فرمانده و رزمندگان جزو این عوامل برتریساز هستند و همین عوامل بود که ورق جنگ را به نفع ما برگرداند و سرنوشت جنگ را به نفع ما تغییر داد.
عراقی تصریح کرد: آزادسازی خرمشهر سرنوشت جنگ را تغییر داد و خود صدامحسین در دیدار با فرماندهان ارتش به نیکی از عملکرد ما در این عملیات یاد کرد. بعد از این عملیات دنیا احساس کرد که جنگیدن با ایران خطرناک است و به دنبال جمعوجور کردن ماجرای تجاوز نظامی عراق به ایران بودند.
ارسال دیدگاه