از دکتر محمد قریب، چهره ماندگار پزشکی چه میدانیم
تهران (پانا) - دکتر محمد قریب از اولین پزشکان متخصص طب اطفال ایران و بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران و از بنیانگذاران بیمارستان مرکز طبی کودکان بود. دکتر قریب در سال ۱۳۲۱ موفق به دریافت نشان عالی دولت فرانسه شد و در سال ۱۳۵۰ به عضویت هیئت مدیره انجمن بین المللی بیماریهای کودکان درآمد و نشان درجه اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش را دریافت کرد.
محمد فراهانی یکی از ساکنین محله دکتر قریب در گفت و گو با پانا بیان کرد: دکتر قریب در سال ۱۲۸۸ شمسی در تهران و در خانواده ای مذهبی متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در دبستان سیروس و متوسطه را در دارالفنون گذراند. او در سال ۱۳۰۶ شمسی جزء اولین گروه دانشجویان ایرانی بود که برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی به فرانسه رفتند. وی در پایان سال اول در شهر رن فرانسه موفق به دریافت جایزه لابراتور تشریح دانشکده پزشکی شد. در سال ۱۳۱۴ نخستین ایرانی بود که توانست در کنکور انترنی بیمارستان پاریس موفق شود.
وی ادامه داد: دکتر قریب به پاس خدمات چشمگیر علمی به دریافت نشان از دانشگاه تهران و نشان درجه اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش و نشانی عالی لژیون دونور از دولت فرانسه نائل شد. دکتر قریب در سال ۱۳۱۵ با زهرا قریب دختر مرحوم استاد عبدالعظیم قریب ازدواج کرد و در سال ۱۳۱۷ به ایران بازگشت. پس از سپری کردن دوره سربازی در سال ۱۳۱۹ به عنوان رتبه برتر پزشک اطفال در دانشگاه به فعالیت علمی مشغول شد.
فراهانی عنوان کرد: دکتر قریب ابتدا در بیمارستان رازی به اداره بخش اطفال مشغول شد و بعد از آن به بیمارستان هزار تختخوابی رفت و در آنجا بخش اطفال را دایر کرد. کتاب بیماری های کودکان به چاپ رساند و در سال ۱۳۳۵ با همکاری دکتر حسن اهری آن را با اصلاحات جدید تجدید چاپ کرد.
وی افزود: دکتر محمد قریب دروس پزشکی را در دانشگاه تهران به دانشجویان رشته پزشکی تدریس می کرد؛ مرحوم دکتر قریب در حین فعالیت علمی فعالیت سیاسی و اجتماعی نیز داشت به گونهای که بارها در کلاس درس به اقدامات رژیم پهلوی انتقاد کرده و پس از واقعه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نیز پس از امضای یک بیانیه به همراه ۱۰ تن دیگر به دستور محمدرضا شاه از دانشگاه اخراج شد که این موضوع باعث افزایش محبوبیت وی در بین دانشجویان و جامعه دانشگاهی شد.
این فرد ساکن محله دکتر قریب تاکید کرد: محمد قریب از اولین پزشکان متخصص طب اطفال ایران و بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران و از بنیانگذاران بیمارستان مرکز طبی کودکان بود. دکتر قریب در سال ۱۳۲۱ موفق به دریافت نشان عالی دولت فرانسه شد و در سال ۱۳۵۰ به عضویت هیئت مدیره انجمن بین المللی بیماریهای کودکان درآمد. همچنین در واپسین سالهای عمر وی موفق به دریافت نشان درجه اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش شد. ایشان در طول سالهای فعالیت علمی خود در کنگره های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف از جمله فرانسه،آمریکا، ژاپن، ترکیه کانادا و اتریش دعوت شد و عضویت چندین مجمع علمی بین المللی را بر عهده داشت. وی نخستین تعویض خون را در ایران انجام داده و از بنیانگذاران انتقال خون در ایران بود.
دانش آموز خبرنگار: آیسا میرزائی
ارسال دیدگاه