رئیس اتاق بازرگانی زنجان در جلسه شورای گفتوگو خبر داد:
علاقه مندی تجار بنگلادشی جهت سرمایه گذاری در صنعت نساجی استان زنجان
زنجان (پانا) - شصت و پنجمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان، یکم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ با رعایت پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کرونا و به صورت همزمان در محل استانداری، اتاق بازرگانی و به صورت ویدئو کنفرانس در محل ادارات و دیگر دستگاه ها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، علی یگانه فرد رییس اتاق بازرگانی زنجان در ابتدای این جلسه با اشاره به برنامههای اتاق در رابطه با تحقق شعار سال، اظهار کرد: نظرات بخش خصوصی پس از جمع بندی در رابطه با موانع تحقق شعار سال به سازمان صمت و دادستانی ارائه شده است.
وی با اشاره به تدوین برنامه عملیاتی اتاق برای سال جاری، گفت: در بخش آموزشی بالغ بر ۶۰ عنوان دوره در بخش های مختلف برای امسال برنامه ریزی شده، در وبسایت اتاق قرار گرفته و در طول سال جاری برگزار می شود.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه دوره های آموزشی اتاق بازرگانی زنجان به صورت رایگان برای عموم علاقه مندان برگزار میشود، تصریح کرد: امید است تا با برگزاری این دوره ها، به اهداف مورد نظر که آموزش پرسنل بخش دولتی و خصوصی و هدف گذاری جهت آموزش و تربیت تجار و بلاخص نسل جوان میباشد، دست پیدا کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه متاسفانه شیوع ویروس منحوس کرونا مانع از اعزام و پذیرش هیات های تجاری در کشور ایران و همچنین کشورهای دیگر شده است، خاطر نشان کرد: اما برنامه اعزام و پذیرش ها از سوی اتاق بازرگانی زنجان آماده و به سازمان صمت ارائه شده که در جلسه کارگروه توسعه صادرات مطرح و امیدواریم پس از تصویب ذیل نقشه راه تجارت خارجی جنبه عملیاتی به خود گیرد.
یگانه فرد با اشاره به استقرار رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای چین، ارمنستان، عمان، آذربایجان و روسیه و همچنین مقدمات حضور در کشورهای ترکیه پاکستان و هند، گفت: امیدواریم سازمان صمت هماهنگیهای لازم را در این زمینه صورت داده و جلساتی با رایزنانی که اعزام شده و می شوند، برگزار شود، ظرفیتهای استانی توضیح داده شده تا رایزن ها به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران زمینه را برای حضور در آن کشور جهت بهره مندی های لازم اقتصادی تجار انجام دهند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه جلسات کارشناسی پیش از جلسات اصلی شورا برگزار می شود تا با احصای موارد و مشکلات و ارائه پیشنهادات،این جلسات خروجی لازم را داشته باشد، ابراز کرد: در صنعت نساجی استان ۸۱ واحد با بیش از ۵ هزار نفر شاغل فعالیت دارند که با افتتاح ۶ واحد جدید میزان شاغلان در این بخش بالغ بر ۱۰ هزار و ۹۴۵ نفر خواهد شد.
یگانه فرد با بیان اینکه میزان صادرات بخش نساجی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ کاهش داشته است و در واردات مواد اولیه و صادرات مشکلاتی وجود داشته است، ابراز کرد: سرمایهگذاران بنگلادشی آمادگی خود را جهت حضور و سرمایهگذاری در بخش نساجی استان زنجان اعلام کرده اند که امید است با رفع موانع در این بخش شاهد حضور سرمایهگذاران خارجی این بخش نیز در استان باشیم.
در ادامه این جلسه گزارش کارشناسی از صنعت نساجی استان به همت اتاق بازرگانی زنجان آماده شده بود ارائه شد؛ که در آن ۸۱ واحد دارای پروانه بهره برداری در حوزه نساجی مشغول به فعالیت است و سهم این صنعت در اقتصاد استان برابر با ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی استان بر اساس آمار سازمان اقتصاد و دارایی در سال ۱۳۹۹ است.
بر اساس این گزارش همچنین، در استان زنجان زنجیره تولید صنعت نساجی تا تولید پارچه که شامل ریسندگی، رنگرزی و بافندگی است، وجود داشته و این صنعت در کشور در خصوص تامین برخی از اقلام مواد اولیه الیاف و نخ به واردات نیاز دارد.
بر اساس آمار گمرک زنجان آمار صادرات و واردات صنعت نساجی استان در سال های ۹۸ و ۹۹ با کاهش روبرو بوده است و عمده مقاصد صادراتی محصولات تولیدی صنایع نساجی استان کشورهای افغانستان، هند، عراق، پاکستان، سوریه، ترکمنستان و ترکیه بوده است.
این گزارش سهم استعداد تجارت خارجی استان در بازه ۹ ساله در حوزه صنعت نساجی بر اساس نقشه راه تجارت خارجی را ۳.۵ درصد تجارت استان عنوان می کند و کشورهای ویتنام، فیلیپین، افغانستان، بنگلادش، روسیه و ترکیه را کشورهای پیشنهادی صادراتی جهت گسترش صادرات عنوان کرد و گفت: اگر بتوان در حدود ۱۰ درصد از ظرفیت تولیدی استان در بخش نساجی را به یکی از کشورهای مورد هدف با پایین ترین ارزش صادر کرد، ارزش صادرات حوزه نساجی استان تا حدود ۱۵ میلیون دلار ارتقا خواهد یافت و درآمد ارزی مناسب برای استان رقم خواهد خورد.
بخش پایانی این گزارش احصای مشکلات ، درخواست و پیشنهادات است که بر اساس آن قاچاق کالا و ورود بیرویه کالاهای خارجی به مناطق آزاد و ویژه، فعال نبودن تشکل ها و انجمن تخصصی صنایع نساجی و پوشاک در استان، محدودیت واردات مواد اولیه، کیفیت پایین مواد اولیه با مشکل نژاد پنبه و تولید سنتی، سختگیری در بازرسی و شاخصهای ارزیابی سختی کار در حوزه صنعت نساجی، تخصیص دیرهنگام ارز به واحدها جهت واردات مواد اولیه و مشکلات ثبت سفارش و تعلل در فرآیندهای سرمایهگذاری کشور جهت احداث واحدهای تولیدی پوشاک و همچنین اقدام دولت ترکمنستان در محدود کردن تجارت خارجی و صادرات محصولات از جمله بسته شدن مرز ریلی ورود کالا از برخی کشورهای آسیای مرکزی از طریق ترکمنستان از جمله مشکلات این بخش است.
برای این مشکلات پیشنهاداتی چون درخواست تسریع در طرح ها و سیاست جلوگیری از قاچاق کالا و ورود کالاهای خارجی، ضرورت تأسیس و فعالیت انجمن و تشکل تخصصی صنایع نساجی استان و تشکیل کنسرسیوم نساجی مطابق با نقشه راه تجارت خارجی، مجوز ورود مواد اولیه خارجی که نمونه ایرانی آن نا مرغوب و بی کیفیت است، افزایش سطح تولید پنبه و اصلاح نژاد پنبه با میزان آب مصرفی و تهیه پیش نویس نامه ای از سوی اتاق بازرگانی زنجان با موضوع موافقت حضور و سرمایهگذاری کشور در زمینه ایجاد و احداث واحدهای تولیدی پوشاک و پارچه و ارسال آن با امضای استاندار به وزارت صمت و پیگیری آن و ارسال به سفارت بنگلادش ارائه شده است.
ارسال دیدگاه