باید قدر و منزلت علمای اسلام در جامعه زنده نگه داشته شود

اردبیل (پانا) - نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه اردبیل گفت: علما وارث انبیا هستند و همواره در طول دوران نقش انبیا را در جامعه ایفا می‌کنند بنابراین باید قدر و منزلت علمای اسلام در جامعه زنده نگه داشته شود.

کد مطلب: ۱۰۳۶۸۰۶
لینک کوتاه کپی شد
باید قدر و منزلت علمای اسلام در جامعه زنده نگه داشته شود

در آستانه سالروز ارتحال آیت الله مروج اولین امام جمعه اردبیل،آیت الله سید حسن عاملی ، نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه اردبیل در گفت وگو با تسنیم اظهارکرد: علما وارث انبیا هستند و همواره در طول دوران نقش انبیا را در جامعه ایفا می‌کنند بنابراین باید قدر و منزلت علمای اسلام در جامعه زنده نگه داشته شود.

او افزود: یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی آیت الله مروج تقوا، تعبد، دلسوزی، دقت در رفتارهای اجتماعی و فداکاری و تلاش برای اعتلای جامعه اسلامی و دین مثال زدنی بود.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: ایشان عالمی مجتهد، فقیهی والامقام بودند که با انجام خدمات بی‌شمار برای مردم اردبیل و ایفای نقش مدنیت و تربیت مردم این دیار در دوران انقلاب و بعد از آن از استثنائات استان محسوب می‌شوند.

عاملی بیان کرد: تبیین شخصیت والا و ارزشمند نخستین امام جمعه اردبیل ضروری است و باید به این موضوع به صورت ویژه توجه جدی شود.

او اظهار کرد: آیت الله مروج(ره) همواره سعی بر ارتقا و اعتلای نفس جامعه داشت به طوری که با پشتکار و ایستادگی مقابل رژیم طاغوت و تحمل فشار‌های بسیار همواره از آغازین سال‌های انقلاب اسلامی یار و یاور امام خمینی(ره) بود.

گفتنی است :درروزهای پایانی فروردین ماه ۱۳۸۰، روحانی برجسته و خدمتگزار خطه آذربایجان، آیت الله بیوک خلیل زاده معروف به آیت الله مروج به دنبال عارضه مغزی درگذشت.

حضرت آیت الله مروج (بیوک خلیل زاده) در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۰۹ هجری شمسی، مقارن با ۱۶ صفر ۱۳۴۹ هجری قمری در شهر اردبیل در یک خانواده مذهبی و متشرع چشم به جهان گشود که او را بیوک نامیدند.

و از محضر اساتیدی چون: آیت الله طباطبائی، (سلطانی)، شیخ محمد احمد کافی تبریزی ، عبدالجواد اصفهانی و میرزا محمد مجاهد تبریزی گذراند. او همچنین در جلسات درس فلسفه (شرح منظومه سبزواری) شیخ محمد لاکانی، مرحوم علامه طباطبائی و میرزا مهدی مازندرانی نیز حضور داشت.

بعد از اتمام سطوح و هنگام شروع درس خارج در سال ۱۳۳۰ به مشهد رفت و طی سه سال اقامت در این شهر، از فیوض معنوی و علمی استادان بزرگ و برجسته ای همچون حاج شیخ غلامحسین تبریزی، حاج شیخ هاشم قزوینی و آیت الله سید یونس اردبیلی (از مراجع تقلید آن روز) استفاده برد و سپس به حوزه علمیه قم باز گشت و از جلسات درس مرحوم آیت الله بروجردی، مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد و آیت الله حجت کسب فیض کرد.

او چه در دوران مبارزه با رژیم شاهنشاهی و چه در دوران انقلاب و تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران و در دوران جنگ تحمیلی نقش مؤثری ایفا کرد.

آیت الله مروج از تعدادی از فقها و مجتهدان بزرگ موفق به اخذ اجازه ووکالت در امور شرعیه شد. نخستین اجازه ایشان را آیت الله العظمی سید یونس اردبیلی . دومین اجازه نامه صادر شده برای ایشان متعلق به آیت الله العظمی سید محسن حکیم است آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی سومین اجازه وکالت در امور شرعیه را به آیت الله مروج صادر نموده است .چهارمین اجازه آیت الله مروج گرچه به شکل اجازات قبلی نمی باشد ولی به لحاظ محتوا واهمیت بیش از سایر اجازات ایشان می باشد وآن حکم انتخاب ایشان به سمت نماینده ولی فقیه در اردبیل از سوی رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره)است .

پنجمین اجازه تصدی امور شرعیه آیت الله مروج وکالت نامه آیت الله سید علی خامنه ای مقام معظم رهبری می باشد . آخرین اجازه نامه ایشان که اجازه اجتهاد می باشد از سوی آیت الله میرزا علی اکبر مشکینی در تاریخ ۱۶ اسفند سال ۱۳۷۳ شمسی صادر شد .آیت الله مروج در سمت امامت جمعه، شخصیتی محبوب، خدمتگزار، مردمی و موفق بود و تا هنگام درگذشت، این مسؤولیت را به عهده داشت و خدمات ارزنده سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متعددی انجام داد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار