چای داغ ننوشید
خبرگزاری پانا: با توجه به اینکه افراد زیادی از جامعه به طور عادت چای داغ مینوشند، تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد غذایی داغ باعث افزایش ۶ تا ۱۰ برابری ابتلای افراد به سرطان مری میشود.
به گزارش پانا، جواد شکری، مدیر گروه بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشکی بابل زمان نوشیدن چای داغ را ۵ تا ۱۰ دقیقه پس از ریختن در استکان یا فنجان اعلام و توصیه کرد: درجه حرارت چای داخل استکان باید کمتر از ۶۰ درجه سانتی گراد باشد تا از آسیب زدن به مری جلوگیری شود.
شکری گفت: همچنین افراد تا دو ساعت بعد از صرف غذا، چای ننوشند چرا که نوشیدن چای سبب تشدید برگشت ترشحات معده به مری و همچنین مانع جذب آهن و تعداد دیگری از املاح مفید موجود در غذا خواهد شد.
وی بازگشت ترشحات معده را شایعترین بیماری مری معرفی کرد و افزود: ترش کردن و سوزش سر دل شایعترین علائم این اختلال است که گاهی نیز با علائم خارج از مری همانند سرفه، تشدید آسم، گرفتگی صدا و تلخی دهان همراه می شود.
این پزشک فوق تخصص افزایش وزن، مصرف نوشابه های گازدار و شیرین، آبمیوههای صنعتی، شکلات حاوی کاکائو، چای پررنگ، قهوه، مصرف غذای پرچرب و فست فود را از عوامل تشدید کننده بیماری بازگشت ترشحات معده برشمرد.
وی گفت: برای جلوگیری از علائم این بیماری بهتر است بین زمان خوردن غذا با خواب دو ساعت فاصله باشد و افراد سعی کنند اضافه وزن نداشته باشند و فعالیت ورزشی منظم را هم در برنامه زندگی خود قرار دهند.
شکری، آگاهی و اطلاع رسانی مناسب و به موقع را در کاهش ابتلا به بیمارهای گوارش تاثیرگذار دانست و افزود: باید رژیم غذایی نامناسب از سفره خانواده ها حذف شودو الگوی مصرف غذا تغییر یابد.
وی ادامه داد: مهمترین علامت سرطان مری سختی در بلع غذا و احساس گیر کردن غذا در مری است و افرادی که این علائم را دارند بهتر است به پزشک مراجعه کنند.
شکری با اشاره به این مطلب که میزان بروز سرطان مری در مناطق حاشیه دریای خزر بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: کمربند سرطان مری از استانهای شمال غربی کشور مثل اردبیل شروع می شود و از استان های گیلان، مازندران، گلستان و خراسان عبور کرده و تا کشورهای، افغانستان ،تاجیکستان و چین ادامه مییابد.
مدیر گروه بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: علت بالا بودن بروز سرطان در این بخش از جهان نامشخص است، ولی با مطالعات انجام شده تعدادی از عوامل احتمالی این بیماری اعم از مصرف سیگار، مواد مخدر، مصرف غذا با حرارت بالا، خوردن مواد غذایی شور و دودی، مواد سرخ کردنی، عدم وجود سیستم تخلیه فاضلاب و نیز عدم دسترسی به آب شرب سالم مشخص شده است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با افزایش دسترسی به آب شرب سالم و تخلیه فاضلاب به صورت بهداشتی میزان بروز سرطان مری کاهش یافته است، ولی هنوز بروز آن در منطقه کمربند تعیین شده ۴ تا ۵ برابر میانگین جهانی است.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه