ممنوعیت بزرگ برای هیپنوتیزم، صلاحیت نداشتن درمانگر است

خبرگزاری پانا: دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی هیپنوتیزم در مشهد گفت: با استفاده از هیپنوتیزم فرآیند درمانی در برخی بیماری‌ها مانند اختلالات عادتی همچون ناخن جویدن و کندن مو و اختلالات اضطرابی و ترک سیگار تسهیل می شود.

کد مطلب: ۸۸۴۶۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، دکتر مهدی فتحی در پاسخ به این پرسش که «تا چه اندازه از هیپنوتیزم برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود»، اظهار کرد: تا چند سال پیش خیلی کمتر از کاربردهای وسیع هیپنوتیزم استفاده می‌شد ولی از زمانی که آموزش‌های هیپنوتیزم آغاز شده، به تبع استفاده از این علم خیلی بیشتر شده است و یکی از اهداف برگزاری این کنگره‌ها، آشنایی گروه درمانگر با فن هیپنوتیزم بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا هیپنوتیزم درباره هر بیمار و دردی کاربرد دارد»، گفت: نتیجه هیپنوتیزم بسته به مقاومت و خصوصیات شخصیتی افراد تفاوت دارد و اساسا هیپنوتیزم یک حالت مغزی است که در آن پذیرش مغز بیشتر می‌شود و بنابراین مواردی که تا پیش از این پذیرش نمی‌کرد را می‌پذیرد و باید این نکته را توجه داشت که هیپنوتیزم به هیچ وجه حالتی از خواب نیست و حالتی از مغز است که دائما در طول شبانه‌روز برای هر فرد اتفاق می‌افتد.

دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی هیپنوتیزم در مشهد تصریح کرد: آنچه از هیپنوتیزم در کتاب‌های روانپزشکی و بیهوشی آمده این است که هیپنوتیزمی حالتی از مغز است که در آن وضعیت پذیرش مغز برای پیام‌هایی که دریافت می‌کند، بیشتر می‌شود و بنابراین جذبه‌ای را در شخص ایجاد می‌کند که با تمرکز بیشتری موضوعات را دریافت می‌کند.

وی درباره بکارگیری زیاد هیپنوتیزم و احتمال آسیب مغزی، گفت: هیپنوتیزم به تنهایی هیچ عارضه‌ای برای کسی ندارد و اگر عارضه‌ای ایجاد شود، در درست اجرا نشدن و درست انتخاب نشدن فردی که قرار است از این فن استفاده کند و یک ممنوعیت بزرگ برای هیپنوتیزم این است که کسی فقط این فن را آموخته باشد و پیش از آن، درمانگر نباشد و هیپنوتیزم در دست روان‌درمانگر مانند تیغ است در دست جراح، یعنی همانطور که می‌تواند مفید باشد، آسیب‌رسان هم می‌تواند باشد.

استادیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به عقد تفاهم‌نامه با انجمن بین‌المللی روان‌درمانی رازی آلمان برای تبادلات علمی و آموزشی، اظهار کرد: این قرارداد تعامل علمی در کنگره سال گذشته مشهد با انجمن هیپنوتیزم ایران بسته و مقرر شد از ایران، کسانی که درصدد فراگیری آموزش‌های روان‌درمانی‌های کوتاه‌مدت و آموزش‌های هیپنوتیزمی هستند،در آلمان بطور رایگان آموزش ببینند و تنها هزینه بلیت و اقامت را باید پرداخت کنند و در مقابل ما نیز در ایران، آموزش رایگان این علوم را به متقاضیان از آلمان ارایه کنیم.

فتحی درباره تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه کنگره، خاطرنشان کرد: این کنگره، دومین کنگره هیپنوتیزم بالینی است که در مشهد برگزار می‌شود و ۱۲۰ مقاله دریافت کردیم که حاصل تحقیقات پژوهشگران ما در طول سال گذشته است و از این تعداد، ۸۰ مقاله بصورت پوستر پذیرش شد و با توجه به تراکم سخنرانی‌های داخلی و خارجی، مقاله‌ای را برای سخنرانی نپذیرفتیم.

به گفته وی، در کنگره سه روزه امسال که از روز گذشته آغاز شده است، بیش از ۷۰۰ نفر از متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی و روانشناسی شرکت کرده‌اند و ۲۰سخنران خارجی از کشورهای ایتالیا، فرانسه، یونان و آلمان به ایراد سخنرانی می‌پردازند و ۱۲ کارگاه عملی هم در کنار کنگره، برگزار می‌شود و امیدواریم که علاقمندان بهره‌وری کامل را از این جلسات داشته‌ باشند.

دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی هیپنوتیزم در مشهد گفت: محورهای کنگره به‌گونه‌ای چیدمان شد که شامل تمام علومی که هیپنوتیزم در آنها کاربرد دارد یا آن علوم به فرآیندهای هیپنوتیزمی کمک می‌کنند و هدف از علوم وابسته این بخش از علوم است.

منبع: ایسنا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار