رقابت ۴۲ طرح در چالش «طراحی و ساخت سامانه فیلتر آب بر پایه نانوالیاف»

در چالش «نوآوری طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف» که به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار می‌شود، ۴۲ طرح رقابت می‌کنند.

کد مطلب: ۶۵۹۷۸۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، چالش «نوآوری طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانو الیاف» مجموعاً ۴۲ طرح مفهومی از سوی پژوهشگران، فناوران، دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و نیز شرکتهای دانش‌بنیان دریافت کرد.

این چالش که از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی برگزار می‌شود، به‌دنبال یافتن روشهای عملیاتی برای تأمین آب سالم است.

برای بهره‌گیری از ظرفیتهای موجود در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، شرکتهای دانش‌بنیان و سایر مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور، این موضوع با حمایت و پشتیبانی ستاد توسعه فناوری نانو در قالب یک رقابت نوآورانه با عنوان چالش نوآوری «طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف» به فراخوان گذاشته شد.

در مدت حدوداً ۴۵ روزه ثبت‌نام در این چالش، ۴۲طرح مفهومی از سوی محققان و فناوران دریافت شد که از این تعداد حدود ۴۵ درصد دارای نمونه اولیه‌ای از طرح خود بودند.

حدود ۶۰ درصد طرحها به‌صورت گروه یا تیم در این رقابت ثبت‌نام کرده‌اند؛ از نظر رشته تحصیلی، بیشترین شرکت‌کنندگان از رشته‌های شیمی، فناوری نانو، مهندسی مواد و مهندسی نساجی هستند که حدود ۶۵ درصد از کل شرکت‌کنندگان را شامل می‌شوند.

بیش از ۴۰ درصد طرحها متعلق به تیمهای دانشجویی در کشور است همچنین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکترا و پسادکترا بیش از ۴۰ درصد شرکت‌کنندگان در چالش نوآوری طراحی و ساخت سلول باتری لیتیومی را تشکیل می‌دهند.

نکته قابل‌ملاحظه دیگر درباره نمونه اولیه است که در در این چالش ۱۹ طرح دارای یک نمونه اولیه یا آزمایشگاهی در ارتباط با طرح پیشنهادی خود هستند.

هم‌اکنون با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام و ارسال طرح، فرآیند ارزیابی طرحهای دریافتی توسط کمیته داوران نهمین چالش نوآوری نانو آغاز شده است.

مطابق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی صورت گرفته، به منتخبان مرحله اول چالش نوآوری «طراحی و ساخت سامانه فیلتر تهیه آب سالم بر پایه نانوالیاف»، تسهیلات ۳۰ میلیون ریالی اعطا خواهد شد و برندگان راهی مرحله دوم خواهند شد.

برگزیدگان مرحله نخست یک ماه فرصت خواهند داشت که نمونه آزمایشگاهی مطابق با طرح اولیه خود بسازند.

در پایان این مرحله، نمونه‌های آزمایشگاهی توسط هیئت داوران ارزیابی خواهد شد.

منتخبان فرصت ارائه طرح خود نزد سرمایه‌گذاران و حامیان بالقوه در حاشیه اولین همایش بین‌المللی نانوالیاف ایران (ICNF ۲۰۱۷) را خواهند داشت و برنده نهایی در این مرحله از جایزه نقدی ۱۰ میلیون تومانی بهره‌مند خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار