معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش:
تصوير خوبي از جمهوري اسلامي ايران در اذهان ديگر كشورها ايجاد كنید
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش گفت : فرهنگيان اعزامي به مدارس خارج از كشور ، تصوير خوبي از جمهوري اسلامي ايران در اذهان ديگركشورها ايجاد كنند.
به گزارش پانا، پيش ازظهر امروز ، علي زرافشان در همايش سه روزه فرهنگيان اعزامي به مدارس جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور كه در اردوگاه شهيد باهنر تهران در حال برگزاري است ، اظهار كرد : مدارس خارج از كشور داراي تنوع و گوناگوني است ، از مدارس كم جمعيت با ۱۰ دانش آموز تا مدارس با بيش از ۴ يا ۵ هزار نفر دانش آموز وجود دارد و دانش آموزان كاركنان سفارت خانه هاي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي مختلف و همچنين ايرانيان مقيم ساير كشورها در اين مدارس تحصيل مي كنند .
وي افزود : شرايط تدريس در مدارس ايران در خارج از كشور ايجاب مي كند معلمان اعزامي ، استلزاماتي را رعايت كنند و از روش هاي نوين و نوظهور در فرآيند تعليم و تربيت استفاده كنند .
زرافشان تصريح كرد : يكي از رويكردهاي نو و جديد در نظام تعليم و تربيت ، تناسب آموزش هاي ارائه شده با نيازهاي يادگيرنده و خودداري از تمركز گرايي در توليد مواد آموزشي است ، بنابراين تدوين و تدريس يك محتوا براي انواع اقليم ها بايد تغيير كند ، دانش آموزي كه در كوير زندگي مي كند ، نياز به فراگيري نحوه زندگي در برف و سرما ندارد ، بلكه نيازمند مهارت زندگي در شرايط گرم و خشك است .
وي افزود : معلمان اعزامي بايد تلاش كنند محتواهاي آموزشي را با توجه به شرايط هركشور آموزش دهند و مهارت تطبيق دادن را به خوبي فرا گيرند ، البته شرايط فرهنگي حاكم بر هركشور ضرورت مهارت تطبيق دادن محتوا با محيط براي معلمان اعزامي را مضاعف مي كند .
معاون آموزش متوسطه وزيرآموزش و پرورش خاطر نشان كرد : دانش آموزان مدارس ايران در برخي كشورها ممكن است ،با زبان آن كشور تكلم كنند و مقيم آنجا باشند؛ اما علاقه مند به فراگيري آرمان هاي جمهوري اسلامي ايران باشند بنابراين معلم بايد آن دانش آموز را براي زندگي در آن جامعه تربيت كند.
وي افزود : در برخي مدارس جمهوري اسلامي ايران در خارج ازكشور ، به جهت اشتراك زبان ، فرهنگ و دين و مذهب ، دانش آموزان غيرايراني تحصيل مي كنند و ضرورت دارد معلمان ايراني آنها را در حد يك شهروند خوب و توانمند تربيت كنند ، بنابراين ، اين تنوع مخاطب، استفاده معلم از روش هاي نوين و گوناگون تدريس را اجتناب ناپذير مي كند.
زرافشان ، فرهنگيان اعزامي به خارج را سفير و نماينده دولت جمهوري اسلامي ايران دانست و اظهار كرد : فرهنگيان بايد همواره سعي كنند نماينده خوبي براي ايران باشند و چهره خوبي از كشورمان در اذهان ساير كشورها ايجاد كنند .
وي ادامه داد : تدريس در مدارس خارج از كشور ، موقعيت و تجربه جديدي است كه فرهنگيان بايد آن را مغتنم بشمارند و با رويكردهاي جديد ،تطبيق محتواهاي آموزشي را با محيط هاي مختلف انجام دهند .
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت : شرايط مدارس خارج از كشور يكسان نيست و ممكن است در مدرسه با تعداد كم دانش آموز ، دانش آموزان از ابتدايي تا متوسطه دركلاس درس حضور داشته باشند بنابراين معلم بايد اين آمادگي و تجربه را داشته باشد كه همه آنها را تحت پوشش قراردهد.
وي با اشاره به آيات شريفه قرآن كريم درخصوص اهميت تعامل اقوام با يكديگر ، اظهار كرد : ديپلماسي آموزشي مقدمه ديپلماسي هاي ديني ، سياسي و فرهنگي است بنابراين معلمان مي توانند ؛ با تعامل خوب و سازنده ، ديپلماسي آموزشي را به خوبي انجام دهند .
زرافشان با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب در مراسم تنفيذ حكم رئيس جمهور دولت دوازدهم مبني بر تعامل با همه دنيا ، عنوان كرد : ديپلماسي ايران در موضوع برجام الگويي بود براي جهانيان و اين گفتمان را در سطح جهان ارائه كرد كه مي شود مذاكرات برد- برد انجام داد .
ارسال دیدگاه