مدیر موسسه تحقیقات شیلات

ماهیان دریای خزر آلوده نیستند

​مدیر موسسه تحقیقات شیلات با بیان اینکه مصرف ماهیان دریای خزر هیچگونه آلودگی ندارد گفت: براساس تحقیقاتی که انجام شده در برخی فیل‌ماهیهاکه سن بالایی دارند آلودگی در کبد و جگر آنها مشاهده شده و در گوشت و خاویار آنها ورود نکرده است.

کد مطلب: ۶۳۴۴۶۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، پورکاظمی مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران امروز در نشست خبری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون تن ماهی در قفس در دنیا پرورش داده می‌شود و توسعه آن در ایران مزیت دارد اظهار کرد: یکی از دلایل موفقیت تولید و پرورش ماهی در قفس انتخاب مکان مناسب در دریای خزر است که به همین منظور ۱۶ مکان با عمق ۲۰ تا ۱۰۰ متر در نظر گرفته شده است. در انتخاب این نواحی فاصله آن تا ساحل برای رسیدگی و نظارت نیز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در دریای خزر می‌توان گونه های ارزشمندی مانند فیل‌ماهیان و یا ماهیان خاویاری که مطالعات آنها در پشت سدها انجام شده پرورش دهیم.

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: علاوه بر ماهیان خاویاری ماهی آزاد دریای خزر و قزل‌آلا نیز امکان پرورش در دریای خزر را دارند. همچنین در جنوب کشور نیز امکان پرورش سی‌‌بس، شانک و سیبرین وجود دارد.

پورکاظمی با بیان اینکه به دنبال استفاده از بچه‌ماهیان بومی برای پرورش در قفس هستیم تصریح کرد: استفاده از ماهیان بومی به شرط آن انجام خواهد شد که شرایط اقتصادی لازم برای تولیدکننده را داشته باشد و سرعت رشد آن به گونه‌ای است که پرورش آن به صرفه باشد.

وی گفت: ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس در کشور انجام می‌شود که این رقم در افق ۱۴۰۴ به ۱۴ هزار تن معادل کل آبزی‌پروری در کشور می‌شود.

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: بازارهای کشورهای همسایه برای گونه‌های ماهی پرورش داده در قفس از جمله کپور مناسب است و با افزایش تولید خود می‌توانیم مازاد را صادر کنیم.

پورکاظمی در ادامه با اشاره به افزایش تولید میگو بعد از برطرف شدن مشکل لکه سفید گفت: در حالی که در سال ۹۴ علت بیماری لکه سفید میزان پرورش میگو ه ۶ تا ۷ هزار تن کاهش یافت این رقم در سال ۹۵ با مدیریت انجام شده به ۲۳ هزار تن رسید و در سال ۹۶ نیز پیش‌بینی می‌شود ۳۰ هزار تن میگو در قفس تولید شود.

وی با بیان اینکه در حال تدوین سندی هستیم تا از امکانات موجود استخرهای تامین آب کشاورزی برای پرورش ماهی استفاده کنیم گفت: از این طریق می‌توانیم در کنار واحدهای تجاری و تولید انبوه نیاز خانوار به میگو را توسط خود تامین کنیم که این امر ما را در رسیده به هدف افق ۱۰۰ هزار تن یاری کند.

* تولید ۱۰ گونه ماهی در قفس در داخل کشور

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس ۱۰ گونه بومی مشخص شده است گفت: ۱۰۰ هزار بچه‌ماهی از گونه‌های بومی در حال تولید است و با دعوت از اساتید خارجی در حال بومی سازی تولید و پرورش بچه‌های ماهی در داخل هستیم.

پورکاظمی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت پرورش ماهی در قفس برای حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور نیز گفت: با توجه به صید بی‌رویه و در حال انقراض بودن برخی گونه‌‌ها مانند فیل ماهیان یا ماهیان خاویاری با پرورش آن در قفس می‌توانیم ژن مورد نیاز خود را تامین کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ۵ کشور حاشیه دریای خزر اجازه صید این ماهی‌ها را ندارند و تنها برای تحقیقات دست به این کار می‌زنند گفت: تحقیقات نشان داده که عامل از بین رفتن ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر وجود صید غیرمجاز است و قبل از آنکه این ماهیها به سن بلوغ و تخم‌ریزی بشوند صید می‌شوند که این امر باعث از بین رفتن ذخایر آنها شده و قابل کنترل نیز نیست.

* آلودگی دریای خزر به حدی نیست که سلامت انسان را تهدید کند

مدیر موسسه تحقیقات شیلات ایران در ادامه با بیان اینکه آلودگی آب دریای خزر به حدی نیست که سلامت انسان را تهدید کند گفت: گرچه نقاط حساسی در دریای خزر وجود دارد اما آلودگی آن طی چرخه پرورش آلودگی از بین می‌رود و براساس تحقیقاتی که انجام شده در برخی فیل‌ماهیها که سن بالایی دارند این آلودگی تنها در کبد و جگر آنها مشاهده شده است و در گوشت و خاویار آنها ورود نکرده است.

پورکاظمی یادآور شد: ماهیان درشت خاویاری ۳۰ تا ۴۰ سال عمر می‌کنند که در برخی از آنها آلودگی در اندامهای غیرخوراکی‌ آنها مشاهده شده است.

وی در پایان گفت: به مردم این اطمینان داده می‌شود که مصرف ماهیان دریای خزر هیچگونه آلودگی ندارد و افراد می‌توانند آن را مصرف کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار