معاون رئیس جمهور در امور زنان خانواده تأکید کرد؛
دو چالش سیاسی و اقتصادی زنان/افزایش زنان دانشگاهی در دوران اصلاحات
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: اگر شاخص های مختلف از جمله آموزش ، سلامت ، آگاهی جنسی را در نظر بگیریم زنان در اوج هستند اما اینکه چرا هنوز با آرمان ها فاصله داریم به دو چالش توانمندی سیاسی و اقتصادی زنان مربوط می شود که نتوانستیم آنچنان که باید برنامه ای برای زنان داشته باشیم تا به وضعیت مطلوب برسیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا؛ شهیندخت مولاوردی صبح امروز در نشست مشاوران روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در امور زنان و خانواده که در محل وزارت علوم برگزار شد ضمن تسلیت به جامعه آتش نشانان و مردم به دلیل حادثه پلاسکو و همچنین رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت:با توجه به نقشی که آیت الله هاشمی در دوره ریاست جمهوری خود داشت برای اولین بار در حوزه فعالیتهای زنان برنامه ریزی شد و دفتر امور زنان ریاست جمهوری شکل گرفت که این نقطه عطفی در دوران ریاست جمهوری آیت الله رفسنجانی بود که نشان دهنده توجه به زنان و تاثیر آن در برنامه های توسعه کشور بود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه گفت: در آستانه تصویب برنامه توسعه ششم هستیم که در مجلس در حال بررسی است و امیدواریم بتوانیم به تداوم فعالیت زنان در مسیرتوسعه کشور کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در آستانه دهه فجر قرار داریم خاطرنشان کرد: نشست امروز را به فال نیک می گیریم با توجه به اینکه وارد سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب می شویم این ایام فرصت مناسبی است برای اینکه ورود داشته باشیم به موضوع و اهدافی که در کشور ترسیم شده است تا بتوانیم با برنامه ریزی درست، فاصله ها را کم کنیم.
جایگاه زنان در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی
مولاوردی در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه زنان در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی گفت: در این چهار دهه زنان واقعا در نوع خود و متناسب با شرایطی که وجود داشت نقش آفرینی کردند در دهه اول که ابتدای پیروزی انقلاب بود و بلافاصله ما هشت سال جنگ دفاع مقدس را داشتیم زنان همگام با مردان در تمامی صحنه ها حضورداشتند .
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: در دهه دوم که دوران سازندگی و سرآغاز توجه به وضعیت زنان بود، زنان پا به میدان گذاشتند و هرجا که توانستند نقش آفرینی کردند و از این فرصت به نحو احسنت استفاده کردند در دهه سوم که دوران اصلاحات را پشت سر گذاشتیم فضایی فراهم شد که دانشگاه ها به تسخیر زنان درآیند. بطوریکه هم اکنون ۵۴ درصد ورودی دانشجویان سهم دختران است.
وی اضافه کرد: در دوره چهارم انقلاب اسلامی با تمام اتفاقاتی که صورت گرفت اوج آمادگی به خدمت برای توسعه و پیشرفت کشور برای زنان فراهم شده است اگر شاخص های مختلف از جمله آموزش ، سلامت ، آگاهی جنسی را در نظر بگیریم زنان در اوج هستند اما اینکه چرا هنوز با آرمان ها فاصله داریم به دو چالش توانمندی سیاسی و اقتصادی زنان مربوط می شود که نتوانستیم آنچنان که باید برنامه ای برای زنان داشته باشیم تا به وضعیت مطلوب برسیم.
مولاوردی تصریح کرد: حاصل فعالیت زنان در برنامه های توسعه ای و رشد چشمگیر شاخص زنان را می توان در دستیابی آنها به برابری در آموزش ابتدایی عنوان کرد که این موضوع نه تنها دستاورد مهمی است بلکه زمینه ساز مشارکت سیاسی، اجتماعی زنان در سالهای آتی خواهد بود که البته به خودی خود هم نمی توان به آن دست یافت بلکه نیاز به برنامه و توجه ویژه دارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: حاصل سیاست هایی که اعمال شده است به این جا رسید که با توجه به اینکه دسترسی عادلانه زنان و مردان به فرصتها ایجاد شده است، هم در کشور ما و هم در کشورهای اسلامی مردان بیش از زنان به موقعیت های سیاسی و اقتصادی دسترسی دارند و زنان بیش از مردان به موقعیتهای اجتماعی و فرهنگی و علت اینکه چرا مردان رغبت نمی کنند بررسی شده است و البته درباره کمرنگ بودن حضور زنان در عرصه های اقتصادی و سیاسی نمی تواند عدم رغبت زنان باشد ولازم است مشاوران زنان در دانشگاه ها به آن توجه کنند.
وی با اشاره به نقش زنان در مدیریت دانش در قرن حاضر و تحقق توسعه پایدار گفت: در این جا نیازمند همکاری دانشگاه ها هستیم تا بتوانیم با شاخص های بومی خود گزارشی منطبق با واقعیتهای جامعه در اختیار داشته باشیم و از این فرصت استفاده کنیم تا به سمت توسعه پایدار پیش برویم .
مولاوردی با یادآوری تفاهم نامه سه جانبه معاونت زنان ، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم بیان کرد: این تفاهم نامه در دست انجام است که امیدواریم بتوانیم با کمک دانشگاه ها وضعیت مطلوبی برای زنان ترسیم کنیم.
اجرای طرح تابآوری اجتماعی ویژه زنان
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح تاب آوری زنان نیز گفت: بحث تاب اوری یا به معنای دیگر اقتصاد مقاومتی موضوع مهمی است که ما را در مباحث اجتماعی کمک می کند هم اکنون این موضوع با کمک استانداریها در حال اجراست.
ارسال دیدگاه