معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی:
رنگ سفید نان دلیل کیفیت نیست/افزودن مادهی سمی به خمیرنان برای سفیدشدن
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: رنگ سفید نان دلیل کیفیت نان نیست ولی متاسفانه مردم به نانهایی تمایل پیدا میکنند که رنگ سفیدتری دارند.
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، غلامعلی راستی در جلسه کار گروه استانی آرد و نان آذربایجان شرقی بر ضرورت پخت نان با شرایط مطلوب و سالم تاکید کرد.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: در ترکیب آرد کهنه و جدید و نیز استراحت آرد مطالبی وجود دارد که باید رعایت شود تا آرد خوبی به بازار تحویل شود.
وی اظهار داشت: نانوایان حق استفاده از آرد نول یا همان آرد سفید کامل را ندارد و این آرد تنها در کیکسازی و بیسکویت سازی مصرف میشود.
راستی خاطرنشان کرد: آردهای پخت شده در نانوایی باید از درصد مشخصی از سبوس برخوردار باشد و این درصد در نانهای لواش، سنگگ و بربری متفاوت است.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: آرد با درجه سبوس ۷ ، ۱۲ و ۱۴ درصد مصوب شده و اگر بتوانیم این درصد را به حد کافی و مطلوب برسانیم سلامت مردم نیز حاصل میشود و در این راه نیازمند ایجاد فرهنگ در مردم هستیم تا با رنگ نان در این مورد قضاوت نشود.
وی افزود: به عبارت دیگر رنگ سفید نان دلیل کیفیت نان نیست ولی متاسفانه مردم به نانهایی تمایل پیدا میکنند که رنگ سفیدتری دارند.
راستی خاطرنشان کرد: درصدهای قانونی در مورد نان باید رعایت شود و بنا به اعلام مسئولان بهداشتی آرد نول در روده ایجاد چسبندگی میکند و مشکلات بهداشتی دارد و هر چه نان تیرهتر باشد دارای سبوس بیشتر بوده و سالمتر است.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: قطع سهمیه آرد نانوایان جزو اختیارات کار گروه آرد و نان نیست و بر اساس اختیارات این کار گروه بازدید و بررسی از نانواها انجام میشود و به تعزیرات ارجاع میشود.
وی ادامه داد: تعزیرات حکومتی مرجع برخورد با نانوایان متخلف بوده و کار گروه آرد و نان تنها نظرات تخصصی و کارشناسی را به تعزیرات ارجاع میدهد.
راستی اظهار داشت: برخی نانواها اقدام به افزودن بلانکیت که مادهای شیمیایی است به نان میکنند و این افزودنی موجب سفید شدن رنگ نان میشود.
ارسال دیدگاه