امدادرسانی به 96 هزار آسیب دیده در حوادث و سوانح تابستانی
تهران (پانا) - رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اقدامات این سازمان در اجرای طرح امداد و نجات تابستانه را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مرتضی سلیمی درباره اجرای طرح امداد و نجات تابستانه، گفت: هر ساله با شروع فصل تابستان و آغاز سفرهای هموطنان، جمعیت هلال احمر با توجه به تجارب و نیازسنجیهای انجام شده به منظور تحقق اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تمرکز خاصی در دو مقوله امداد جاده ای و تقویت پایگاههای جادهای، ساحلی و نیز امداد و نجات در کوهستان انجام میدهد و به همین منظور اقدام به استقرار پستهای موقت و سیار درقالب طرح ملی امدادونجات تابستانه با بهکارگیری آمبولانس، خودروی نجات و نیروهای عملیاتی در جادههای پر تردد و مبادی ورودی شهرها بهمنظور اجرای سریع عملیاتهای نجات و امدادرسانی در حوادث جادهای و سایر حوادث احتمالی میکنند.
وی با اشاره به مجموع منابع بهکارگیری شده در طرح ملی امداد و نجات تابستانه جاری، اظهار کرد: تعداد کل پایگاهها و پستهای امداد و نجات در این طرح، امسال یک هزار و ۲۹۰ مرکز شامل ۵۵۷ پایگاه ثابت و ۷۳۳ پست موقت و سیار جادهای، پست ساحلی و پایگاه کوهستان بوده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در این طرح روزانه ۴ هزار و ۶۰۶ نفر نیروی عملیاتی با پشتیبانی ۴ هزار و ۲۶ دستگاه خودروی آمبولانس و ۴۳۸ دستگاه خودروی نجات و بیش از ۵۹۰ دستگاه موتورسیکلت امدادی و یک هزار و ۲۸۲ دستگاه خودروی عملیاتی فعالیت کردهاند.
انجام ۱۴ هزار عملیات امدادی در تابستان امسال
سلیمی با بیان اینکه در طول تابستان سال جاری ۱۴ هزار و ۸ مورد عملیات و خدمات از سوی نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر انجام شده است، تاکید کرد: در این حوادث ۹۶ هزار و ۷۹۳ نفر آسیب دیدهاند، که منجر به مصدومیت ۳۰ هزار و ۳۷۰ نفر در حوادث مختلف شده است که طی این مدت بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ نفر از سوی جمعیت هلال احمر به مراکز درمانی انتقال یافتند و ۲ هزار و ۱۴۳ نفر در سوانح ترافیکی رهاسازی شدهاند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به رشد ۳.۴ درصدی در عملیاتهای امداد و نجات نسبت به سال گذشته بیان کرد: تعداد عملیاتها در طرح تابستان ۹۷ به طور کلی ۱۰ هزار و ۵۶۳ مورد بوده است که این آمار در مقایسه با سال گذشته ۴/۳درصد رشد داشته است که بیشترین عملیاتها در استان مازندران با یک هزار و ۹۳۶ مورد، اصفهان با ۸۶۳ مورد، گلستان با ۵۵۳ مورد و پس از آن آذربایجان غربی با ۵۲۷ مورد بوده است.
آسیبدیدگی بیش از ۹۶ هزار نفر در حوادث تابستانی
سلیمی با تاکید بر اینکه بیش از ۹۶ هزار نفر در حوادث و سوانح تابستانی آسیب دیدهاند، گفت: در طول این مدت به ۷۲ هزار و ۲۵۵ نفر امدادرسانی شده و تعداد ۳۰ هزار و ۳۷۰ نفر نیز دچار مصدومیت شدند که از این تعداد ۸ هزار و ۳۷۶ نفر از سوی آمبولانسها به مراکز درمانی انتقال داده شده و مابقی به صورت سرپایی مداوا شدند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره انجام عملیات امداد هوایی، بیان کرد: با توجه به گستردگی پهنه سرزمینی تعداد ۲۴ فروند بالگرد امدادی عملیات های امداد و نجات را پشتیبانی میکنند که در طول اجرای این طرح ۵۸۴ ساعت پرواز امدادی انجام شده و ۸۳ نفر از مصدومان حوادث و یا گرفتاران در مناطق صعبالعبور و کوهستانی به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
سلیمی درباره ماموریتهای ترافیکی در در طول یکصد روز از اجرای طرح امداد و نجات تابستانه، گفت: ۷ هزار و ۳۸۷ مورد ماموریت ترافیکی در محورهای برون شهری انجام شده که نسبت به سال گذشته با رشد ۴ درصدی ماموریتهای ترافیکی در سطح جادههای کشور مواجه بوده است که بیشترین عملیات ترافیکی در استانهای مازندران با ۷۲۸ مورد، اصفهان با ۵۵۷ مورد، آذربایجان غربی با ۴۶۱ مورد و گلستان با ۴۳۳ مورد بوده است.
به گفته وی، کاهش ۷ درصدی عملیات رهاسازی(نجات فنی) نسبت به سال قبل نشان از کاهش شدت حوادث در سال جاری است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۱۴۳ نفر با انجام یک هزار و ۲۹۶ عملیات رهاسازی در محورهای برون شهری کشور از سوی نجاتگران جمعیت هلال احمر، از داخل خودروها رهاسازی شده اند و بیشترین عملیات رهاسازی (نجات فنی) در محور های استان قم ( محور قم - تهران با ۳۳ مورد)، استان قزوین ( محورتاکستان- زنجان با ۲۹ مورد)، استان زنجان ( محور زنجان - قزوین با ۱۹ مورد) انجام شده است.
رشد ۱۳ درصدی ماموریتهای کوهستان نسبت به سال گذشته
سلیمی با تاکید بر انجام ۵۶۵ ماموریت کوهستان در سطح کشور در طول اجرای طرح امداد و نجات تابستانه، گفت: ماموریت های امداد کوهستان در سال جاری با ۱۳ درصد رشد مواجه بوده است و بیشترین عملیات کوهستان در استان های مازندران با ۹۶ مورد، تهران با ۵۷ مورد،فارس با ۳۴ مورد و گلستان با ۳۲ مورد بوده است.
وی در پایان به امدادرسانی به ۱۲ هزار و ۸۶۰ خانوار آسیب دیده در طوفان شن شمال استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و یادآور شد: ۲ هزار و ۸۵۷ بسته غذایی، ۷ هزار و ۸۵۲ بطری آب معدنی و ۲۳۵ هزار و ۹۴۲ عدد ماسک در ۱۰۹ روستا و شهر در ۵ شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز توریع شده است.
ارسال دیدگاه