در گفتوگو با پانا مطرح شد؛
وکلا در کنار قضات ستونهای عدالت هستند
تهران (پانا) - یک حقوقدان گفت اگر عدالت دارای ستونهای متفاوت باشد، وکلا در کنار قضات از ستونهای عدالت هستند و وظیفه کمک به قاضی برای اجرای قانون را دارند.
یاسر میرزاجعفری در گفتوگو با پانا درباره شأن و جایگاه شغل وکالت در جامعه، بیان کرد: «یک بخش منفی از این دیدگاه که نسبت به شغل وکالت در جامعه وجود دارد، ناشی از این باور است که اکثریت مردم معتقدند وکیل در دفاع از موکل باید به صورت گزینشی عمل کند.»
میرزا جعفری ادامه داد: «این بدین معناست که مردم بر این باورند که وکیل نباید از حقوق یک قاتل دفاع کند و اگر این کار را بکند کار ناپسندی انجام داده است، در حالی که مردم باید در نظر بگیرند که وکیل در این مواقع به وظایف خود که دفاع از حقوق عامه است، عمل میکند.»
این حقوقدان گفت: «زدودن این تصور منفی از ذهن جامعه که وکیل نباید از حقوق متهمی به جرم قتل و دیگر جرایم این چنینی دفاع کند، اشتباه است بلکه او باید در چارچوب قانون از حقوق متهم دفاع کند این فرهنگ باید رفته رفته عوض شده و دیدگاه مردم نسبت به وکلا تا حدود زیادی تعدیل شود.»
وی ادامه داد: «یک نکته مهم که باید مورد توجه قرار گیرد این است که وکلا در مراجعاتی که به آنها میشود، به جمعبندی برسند و وقتی به جمعبندی رسیدند و اطمینان حاصل کردند که راهی برای پیروزی در پرونده وجود ندارد، صادقانه این موضوع را مطرح کنند.»
میرزا جعفری تاکید کرد: «اگر موکل با علم به این موضوع و قبول مسئولیت مایل به پیگیر پرونده بود در آن صورت وارد رسیدگی شود. البته این کار غلط بوده و نباید در جامعه رواج یابد. وکیل به عنوان یکی از بازوهای عدالت، وظیفه دارد اعلام کند که این نتیجه این پرونده مشخص است.»
وی افزود: «اگر عدالت را دارای ستونهای متفاوت بدانیم، وکلا در کنار قضات از ستونهای عدالت هستند و وظیفه کمک به قاضی برای اجرای قانون را دارند.
این حقوقدان گفت: «دفاع از حقوق موکل باید در چارچوب قانون باشد. دفاع از موکل به هر قیمتی درست نیست و وقتی دفاع به هر قیمتی باشد، وکیل از شأن خود خارج میشود و با زیرپا گذاشتن اصول از چارچوب قانون خارج میشود.»
ارسال دیدگاه