بیمههای پایه از همه انواع درمانهای تکمیلی برخوردار باشند
تهران (پانا) - یک کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیمه پایه درمان در بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی مورد تایید نیست، گفت باید ارتباطی برقرار شود تا بیمه پایه سلامت مورد پذیرش این مراکز باشد. نهادهای متولی باید بستری را فراهم کنند تا سازمان بیمه سلامت، تمامی این مراکز را تحت پوشش قرار دهد و رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.
علیرضا امیرپور، کارشناس حوزه رفاه اجتماعی در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «طبق برنامه هفتم توسعه و اصل ۲۹ قانون اساسی قرار است که همه آحاد کشور از درمان رایگان استفاده کنند به این دلیل بیمه دهکهای پایین سالها است که در جامعه و در سنوات مختلف در حال اجرا است و سازمان بیمه سلامت یا خدمات درمانی نسبت به بیمهکردن آحاد جامعه مخصوصا اقشار فرودست، مسئولیت دارند.»
وی در خصوص نقدی که به این روند وارد میشود، بیان کرد: «در وهله اول این بیمه فقط مخصوص درمان است و قسمتهای مختلف بیمه تامیناجتماعی را شامل نمیشود. در اصل ۲۹ قانون اساسی دولت و نظام مکلف هستند انواع بیمه تامین اجتماعی از جمله بیمه از کارافتادگی و بازنشستگی را نیز گسترش دهند.»
امیرپور ادامه داد: «ولی در این بیمه فقط درمان پایه مدنظر است که این میتواند نوعی نقد باشد و باید عزم عمومی دولت چهاردهم این باشد که جامعه از انواع بیمه تامین اجتماعی برخوردار باشند.»
این کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیمه پایه درمان در بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی مورد تایید نیست، گفت: «باید ارتباطی برقرار شود تا بیمه پایه سلامت مورد پذیرش این مراکز باشد. نهادهای متولی باید بستری را فراهم کنند تا سازمان بیمه سلامت، تمامی این مراکز را تحت پوشش قرار دهد و رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.»
وی افزود: «بسیاری از اقشار ضعیف جامعه توان پرداخت هزینه ماهانه بیمه سلامت را ندارند. نهادها حمایتی باید کمک کنند تا این هزینه از دوش دهکهای پایین و اقشار فرودست جامعه برداشته شود و راحتتر بیمه شوند.»
امیرپور گفت: «بحث بعدی این است که بیمههای پایه باید از همه انواع درمانهای تکمیلی برخوردار باشند. مثلا عملهای جراحی مختلف، بیماریهای صعبالعلاج مثل انواع سرطانها و یا خرید داروهای تکمیلی که بسیار خانمانسوز هستند؛ این موارد باید تحت حمایت سازمان بیمه واقع شوند.»
ارسال دیدگاه