سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با پانا پاسخ داد؛

روش‌های پیشگیری از گرمازدگی چیست؟

تهران (پانا) - سخنگوی سازمان اورژانس کشور با تشریح روش‌های پیشگیری از گرمازدگی گفت قرار نگرفتن در معرض حرارت مستقیم، استفاده از لباس‌های روشن، تهویه مناسب و استفاده از مواد خوراکی مناسب باعث جلوگیری از گرمازدگی می‌شود.

کد مطلب: ۱۴۷۹۷۸۰
لینک کوتاه کپی شد
روش‌های پیشگیری از گرمازدگی چیست؟

بابک یکتاپرست در گفت‌وگو با پانا درخصوص موارد پیشگیری از گرمازدگی در بین مردم با توجه به آغاز فصل گرم سال اظهار کرد: «علت اصلی گرمازدگی اختلال در تنظیم دمای بدن است، وقتی دمای محیط بالا می‌رود بدن نمی‌تواند تعادل میان دمای داخلی و محیط را تنظیم کند که در این زمان حیات فرد به خطر می‌افتد.»

وی افزود: «بدن مکانسیم‌هایی برای دفع گرما دارد که یکی از این مکانسیم‌ها تعریق است ولی وقتی شدت دما بیش از حد بالا برود، تعریق کارایی خود را از دست می‌دهد و فرد دچار گرمازدگی می‌شود.»

سخنگوی سازمان اورژانس درخصوص نشانه‌های فرد گرمازده گفت: «تعریق شدید، چهره برافروخته و سرخ، لرزش‌های عضلانی به‌دلیل از دست دادن آب و املاح، احساس ضعف و بی‌حالی، اختلال در سطح هوشیاری و تشنج منتهی به کما از جمله اصلی‌ترین نشانه‌های گرمازدگی در افراد است.»

یکتاپرست در پاسخ به این سوال که افراد چطور می‌توانند خود را از گرمازدگی دور کنند، بیان کرد: «قبل از هرچیزی افراد باید از قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد خودداری کنند؛ سالمندان بیماران قلبی و افراد دیابتی باید بیشتر این نکته را رعایت کنند زیرا میزان ریسک بیماری آن‌ها بالاست و اگر به‌صورت مستقیم در معرض حرارت آفتاب قرار بگیرند، آسیب‌پذیری بیشتری خواهند داشت.»

وی افزود: «پوشیدن لباس روشن و پرهیز از پوشیدن لباس تیره و تنگ، استفاده از لبا‌س‌های نخی و راحت، استفاده از آفتابگیر و کلاه آفتابی نیز از جمله راه‌های پیشگیری از گرمازدگی است.»

سخنگوی سازمان اورژانس با اشاره به موضوع استفاده از تهویه مناسب در محیط‌های کارگاهی برای جلوگیری از گرمازدگی، تصریح کرد: «شاهد هستیم که در محیط‌های کارگاهی چندین کارگر مشغول به فعالیت هستند، همین فعالیت موجب تولید گرما و افزایش حرارت و دمای محیط می‌شود که اگر تهویه مناسبی وجود نداشته باشد، افراد شاغل در آن محیط دچار گرمازدگی خواهند شد؛ در نتیجه وجود تهویه مناسب امری است ضروری که باید رعایت شود.»

یکتاپرست گفت: «همچنین تغذیه مناسب در فصول گرم سال نیز امری حیاتی و مهم است. در این ایام بدن علاوه بر آب، املاح خود را هم از دست می‌دهد که برای جبران این املاح می‌توان در کنار نوشیدن آب از نمک، شربت‌های متناسب مانند شربت خاکشیر و میوه‌های دارای پتاسیم استفاده کرد تا تعادل میان آب و املاح بدن دوباره برقرار شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار