با تغییرات شکلی در کنکور؛
اشتباهات ناشی از خطای دید داوطلبان در کنکور سراسری کاهش مییابد
تهران (پانا) - رئیس مرکز تحقیقات، ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی گفت با تغییرات شکلی پاسخنامهها اشتباهات ناشی از خطای دید داوطلبان در آزمون سراسری سال جاری کاهش مییابد.
بر اساس اعلام سازمان سنجش، عبدالکریم شادمهر در نشست عوامل اجرایی آزمونها در دانشگاه شیراز تأکید کرد: سازمان سنجش آموزش کشور حداقل حدود ۲۰ میلیون نفر مخاطب مستقیم و غیرمستقیم دارد و تأمین امنیت آزمونهای سراسری و صیانت از حقوق داوطلبان اهمیت بسیاری دارد و باید برای برگزاری آزمون نسبت به گذشته حساسیت را بالا ببریم و قوانین برگزاری آزمون را با جدیت بیشتری اجرا کنیم.
وی با اشاره به برنامههای آینده این سازمان برای برگزاری آزمونهای هوشمند، گفت: برای بالا بردن ضریب امنیت، کاهش اضطراب و پایین آمدن خطا به سمت هوشمندسازی آزمون رفتهایم. فراهم شدن زیرساخت برای برگزاری آزمون به صورت الکترونیکی عزم ملی میخواهد و انتظار داریم توسعه شبکه برگزاری آزمون به گونهای انجام شود که ظرفیت برگزاری آزمون الکترونیکی را داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات، ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مسئولان دانشگاه باید بتوانند خودشان را آماده کنند تا در شبکه آینده ما مراکزی برای برگزاری آزمون الکترونیکی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: شیوه برگزاری آزمون الکترونیکی با همکاری مرکز نوآوری آزمونها به صورت هوشمند تعریف و ارائه میشود و زیرساخت نسبتاً خوبی برای آموزش الکترونیکی فراهم شده است.
شادمهر درباره رابطه با تغییرات اعمال شده در دفترچههای آزمون سراسری سال جاری به منظور سهولت داوطلبان و افزایش ضریب امنیتی آزمونها نیز گفت: تعداد دفترچهها و پاسخنامهها در آزمون امسال تغییر کرده است و در گروههای آزمایشی مانند ریاضی، انسانی و تجربی تغییراتی متناسب با مواد درسی ایجاد شده تا داوطلب بتواند با تمرکز بیشتری به سؤالات پاسخ دهد.
وی افزود: داوطلبان آزمون سراسری سال جاری میتوانند مدیریت زمان داشته باشند. هر ماده درسی در پاسخنامهها دارای ستونهای جداگانه است و در واقع در پاسخنامه ستون هر مواد درسی مشخص شده و زیر آن تعداد سؤالات آمده است. بدون شک در نظر گرفتن ستونهای جداگانه برای هر مواد درسی باعث میشود داوطلبان کمتر دچار خطای دید شوند.
رئیس مرکز تحقیقات، ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی سازمان سنجش گفت: برنامهریزی، آزمونسازی، تخصیصسازی و اجرای آزمون و همچنین سنجش علمی و اعلام نتایج پس از اجرای آزمون مراحلی است که برای برگزاری باکیفیت یک آزمون مورد توجه قرار میگیرد و ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا با رعایت عدالت آموزشی دانشجویانی را با روش علمی انتخاب کنیم تا با ورود آنها به دانشگاه شاهد بازدهی خوبی از عملکردمان باشیم.
انوشیروان علاء سرپرست اداره کل چاپ و انتشارات سازمان سنجش آموزش کشور نیز با اشاره به حساسیتهای برگزاری آزمونها، گفت: باید در این فرایند نهایت دقت صورت گیرد تا حقوق داوطلبان حفظ شود و عوامل اجرایی آزمونها به این منظور باید با تسلط کامل به اجرای بخشنامهها و ضوابط آزمون بپردازند.
سرپرست اداره کل چاپ و انتشارات سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به آمار داوطلبان آزمون سراسری در استان فارس پرداخت و گفت: ۹۶ هزار و ۴۱۸ نفر در آزمون سراسری سال جاری از استان فارس داوطلب شدهاند که از این تعداد ۳۶ هزار و ۵۴۲ نفر مربوط به داوطلبان شیراز است.
ارسال دیدگاه