استمرار خدمات مراکز روزانه توانبخشی در دوران پاندمی کرونا
تهران (پانا) - معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از استمرار خدمات مراکز روزانه آموزشی توانبخشی بهزیستی با استفاده از بسته آموزش و توانبخشی از راه دور در کنار خدمات حضوری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان بهزیستی، محمد نفریه با اشاره به شرایط بحرانی ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: به منظور پیشگیری از سرایت بخشی بیماری و به تبعیت از مدارس آموزش و پرورش و با توجه به محدود شدن خدمات حضوری مراکز روزانه آموزشی «بسته آموزش و توانبخشی از راه دور مراکز روزانه آموزشی توانبخشی» با همکاری کارشناسان ستادی، استانی و کمیتههای علمی مراکز روزانه، تدوین شده است و از فروردین ماه سال ۱۳۹۹ در دسترس مراکز فوق قرار گرفته است.
وی افزود: بسته خدماتی توانبخشی از راه دور، در راستای برآورد نیاز توانخواهان خدمت گیرنده از مراکز فوق و استمرار ارائه خدمات و جلوگیری از افت عملکرد ناشی از انقطاع خدمات طراحی شده و شامل خدمات ارزیابی، پایش، پیشگیری، مداخله، نظارت و ارائه آموزش و مشاوره توانبخشی به توانخواهان و خانوادههای آنها از طریق برقراری ارتباط دوسویه با کارکنان تخصصی مراکز یادشده (شامل مسئول فنی، کارشناسان توانبخشی، آموزشی، هنری، ورزشی و مربیان) و با بهره گیری از بستر اینترنت و مخابرات است.
نفریه گفت: این بسته در بستری از همکاریهای منسجم تیمهای کارشناسی در تمام سطوح مراکز شامل کمیتههای علمی، اتاقهای فکر، کلاسهای مجازی و گروههای کارشناسی ستاد، استان و شهرستان و نیز خانوادهها، اجرایی میشود و نتایج عملکردی آن در قالب برنامههای پایش هفتگی و ماهیانه به سطوح کارشناسی مذکور ارائه میشود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی همچنین به استمرار خدمات حضوری این مراکز اشاره کرد و افزود: به منظور پیشگیری از پسرفت خدمت گیرندگان مراکز یادشده، علاوه بر این بسته، خدمات حضوری(با رعایت پروتکلهای بهداشتی متناسب با شرایط مناطق رنگی درکشور) بر اساس دستورالعملهای ابلاغی از سوی کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیر سازمان؛ ارائه میشود.
وی افزود: بر همین اساس در شرایط آبی و سفید ۹۰ درصد خدمت گیرندگان و کلیه پرسنل مراکز، در شرایط زرد ۷۵ درصد خدمت گیرندگان و دوسوم پرسنل و در شرایط نارنجی ۵۰ درصد خدمت گیرندگان و ۵۰ درصد پرسنل در مرکز حاضر شده و خدمات تخصصی به صورت حضوری به خدمت گیرندگان ارائه میشود. همچنین در شرایط قرمز نیز به رغم عدم حضور خدمت گیرندگان، ۳۰ درصد پرسنل برای پایش و برنامه ریزی خدمات و همچنین پاسخگویی به خانوادهها، در مرکز حاضر هستند.
نفریه گفت: در شرایط کنونی ۱۴۰۰ مرکز (با کاربریهای روزانه آموزشی توانبخشی معلولان ذهنی، معلولان جسمی حرکتی، معلولان ضایعه نخاعی، خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، خانواده و توانخواه کم بینا و نابینا، اختلال طیف اتیسم، بیماران روانی مزمن، سالمندان، چندمعلولیتی، حرفه آموزی و کارگاههای تولیدی حمایتی) با همکاری ۱۵ هزار نفر پرسنل، به ۵۵ هزار مددجو خدمات ارائه میکنند.
وی اظهار امیدواری کرد که با گسترش دامنه واکسیناسیون در کشور، در آینده نزدیک شاهد بازگشت شرایط عادی به مراکز مذکور و افزایش دامنه اثربخشی خدمات تخصصی موضوع باشیم.
ارسال دیدگاه