رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:

نرخ بازماندگی از تحصیل در عشایر بالاتر از دانش‌آموزان عادی است

باقرزاده: ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر را سال گذشته تحت پوشش بردیم

تهران (پانا) - رئیس سازمان نهضت سوادآموزی نرخ بازماندگی از تحصیل را در عشایر بالاتر از دانش‌آموزان عادی خواند.

کد مطلب: ۸۴۴۳۴۲
لینک کوتاه کپی شد
نرخ بازماندگی از تحصیل در عشایر بالاتر از دانش‌آموزان عادی است

علی باقرزاده در برنامه پرسشگر شبکه آموزش به آمار اعلامی دانش‌آموزان عشایری و ریزش معنادار آمار دانش‌آموزان از دوره ابتدایی به متوسطه اشاره کرد و گفت: «وقتی مدرسه‌ای را در سیستم «بکفا» تعریف می‌کنیم نوع آن مشخص است. آمار اعلامی ( ۱۳۹هزار و ۴۳۳ دانش‌آموز در دوره ابتدایی، ۳۴هزار و ۹۱۳ دانش‌آموز در دوره متوسطه اول و ۱۳هزار و ۱۴۹ دانش‌آموز در متوسطه دوم)، آمار دانش‌آموزانی است که در مدارس عشایری ثبت‌نام کرده‌اند و ممکن است تعدادی هم در مدارس عادی دولتی ثبت‌نام کرده باشند.»

او افزود: «البته قبول دارم که نرخ بازماندگی از تحصیل در عشایر بالاتر از دانش‌آموزان عادی است.»

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره سوادآموزی عشایر گفت: «با بخش‌های مختلفی همکاری داریم که مددکاران امداد، کشاورزان، زندانیان و... از این جمله‌اند و معمولا دستگاه‌های مربوط به ما آمار می‌دهند. هیئت وزیران سال ۹۵ مصوبه‌ای داشت و ما موظف شدیم در طول برنامه ششم، ۵۵۸ هزار نفر در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را آموزش دهیم که اطلاعات اسمی این افراد از سوی سازمان عشایر در اختیار ما قرار نگرفته و آمار سوادآموزی عشایر با روستائیان ادغام شده است.»

باقرزاده ادامه داد: «سال قبل ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر و سال ۹۵ حدود ۲۱۵ هزارنفر از روستاییان و عشایر را تحت پوشش بردیم.»

او افزود: «ما مسؤول تامین محتوا، نیروی انسانی و منابع مالی لازم برای آموزش عشایر هستیم و این گروه در اولویت برنامه‌های سوادآموزی ما بوده است. آنچه اساسی است و میزان دستیابی به اهداف را محقق می‌کند این است که سازمان‌های مربوط از جمله سازمان عشایری اطلاعات اسمی بیسوادان را به ما بدهند. زیرا شناسایی امری پیچیده و زمانبر است.»

باقرزاده تاکید کرد: «اگر اسامی را داشته باشیم به نوعی پیمانکار سازمان عشایر می‌شویم و بیسوادان را در محل زندگی‌شان آموزش می‌دهیم. در عشایر سوادآموزی فرد به فرد و گروهی در چادرها انجام می‌شود. رویکرد ما این است که از تحصیلکرده‌های خود عشایر استفاده کنیم و خودشان به خودشان آموزش دهند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار