رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی خبر داد؛
رشد ۳۰۰ درصدی جذب و پذیرش دانشجومعلمان در سال جاری
۴ پردیس دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور راهاندازی میشود
تهران (پانا) - رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی گفت «رشد ۳۰۰ درصدی جذب و پذیرش دانشجومعلمان»، «تنوعبخشی در شیوههای جذب و پذیرش دانشجو» و «بازنگری و تغییر آییننامهها و برنامههای درسی و متناسبسازی آن با مأموریتهای دانشگاه و وزارت آموزش و پرورش» از برنامههای تحولی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در سال جاری است.
علی پورکمالی، در «آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی» ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه شهیدمرتضی مطهری و تبریک هفته بزرگداشت مقام والای معلم و دهه سرآمدی آموزش، با اشاره به نقشه راه ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای ارتقای نظام تعلیم و تربیت، ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه بتواند متناسب با فضای مأموریتی و مهارتی ویژهای که برای آن تنظیم و ترسیم شده است، در نظام تعلیم و تربیت مهارتی، ایفای نقش کند.
پورکمالی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درخصوص اهمیت مسأله اشتغال و اقتصاد کشور، لازمه تحقق و حل مشکلات پیش روی این حوزه را توجه به آموزشهای مهارتی و تقویت و ارتقای هنرستانهای فنی و حرفهای کشور دانست و افزود: تنها متولی آموزشهای مهارتی در نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور، «دانشگاه راهبردی تربیت دبیر شهید رجایی» است.
وی با اشاره اقدامات صورت گرفته در سنوات گذشته، بر ضرورت شتابدهی تحقق مأموریتهای دانشگاه در مقطع کنونی تأکید کرد و افزود: طرحها، برنامهها و مأموریتهای پیش روی ما باید با قدرت بیشتری دنبال شود تا شرایط برای تأمین نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش مطابق برنامه، رقم بخورد.
عضو شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به مصوبه هیأت دولت مبنی بر «مهارتیشدن آموزش و پرورش» اذعان داشت: تا پایان برنامه هفتم توسعه، باید ۱۸۰۰ هنرستان فنی و حرفهای به تعداد هنرستانهای کشور اضافه شود و سهم آموزشهای فنی و حرفهای در دوره دوم آموزش متوسطه، به ۵۰ درصد برسد.
رئیس دانشگاه تربت دبیر شهید رجایی، تحقق این هدف را منوط به آموزش و تربیت حدود ۶۰ هزار دبیر و هنرآموز فنی و حرفهای دانست و افزود: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و به حول و قوه الهی توانستیم در راستای تأمین منابع انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش، در گام نخست، در سال جاری رشد ۳۰۰ درصدی در پذیرش دانشجومعلمان را رقم بزنیم.
وی با اشاره به دریافت مصوبه هیأت امنای دانشگاه شهیدرجایی مبنی بر ایجاد ۴ پردیس در شمال، جنوب و شرق و غرب کشور، ابراز امیدواری کرد که دانشگاه با حمایتهای رئیسجمهور و وزیر محترم آموزش و پرورش، در تحقق این مأموریت، با سربلندی بیرون بیاید.
پورکمالی، رکن اصلی تعلیم و تربیت را «معلم و استاد» توصیف کرد و گفت: برای تحقق تعلیم و تربیت در تراز نظام جمهوری اسلامی، نیازمند آموزشهای تمامساحتی هستیم و این امر مرهون حضور استادان تمامساحتی و مهارتی در دانشگاهها و مدارس است که دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در این مأموریت نقش ویژهای بر عهده دارد.
پورکمالی بازنگری و تغییر در آییننامهها و برنامههای درسی و متناسبسازی آن با مأموریتهای دانشگاه و وزارت آموزش و پرورش را در دستور کار قرار دادیم تا موجب راهبری، هدایت و تشویق اساتید در مهارتآموزی شده و مأموریت خویش در امور آموزشی و تربیتی را جدی تر دنبال کنند.
رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در ادامه با اشاره به این که کار بازنگری برنامههای درسی تا مهر ۱۴۰۳ به اتمام خواهد رسید، گفت: با توجه به هدفگذاریهای صورت گرفته، کار تدوین برنامههای درسی جدید را بر اساس سیاستها و اهداف پیش رو تا مهر سال۱۴۰۴ به انجام خواهد رسید.
وی در ادامه به تغییر در شیوههای پذیرش دانشجو در دورههای مختلف تحصیلی اشاره کرد و گفت: تنوعبخشی در شیوههای جذب و پذیرش دانشجو از دیگر برنامههای تحولی دانشگاه است که انتظار میرود به زودی در ستاد تعلیم و تربیت و شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح و مصوب شود.
علی پورکمالی انارکی به ضرورت تأمین تجهیزات مورد نیاز کارگاهها و آزمایشگاهها برای کیفیتبخشی به آموزشهای مهارتی اشاره کرد و گفت: بخش مهمی از اعتبارات مورد نیاز برای تأمین تجهیزات مورد نیاز را در برنامه سنواتی گنجاندهایم که انتظار داریم با جلب نظر و جذب کمکهای خیرین و سایر ظرفیتهای موجود، شاهد تأمین اعتبار لازم برای تجهیز کارگاهها و ارتقای آموزشهای مهارتی باشیم.
ارسال دیدگاه