رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:

بسیاری از کتاب‌های نهضت سوادآموزی با محیط زیست ارتباط دارند

سازمان حفاظت محیط زیست یکی از شرکای کاری مهم سازمان نهضت سوادآموزی است

تهران (پانا) – رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد شمارگان بسیار بالایی از کتاب‌های نهضت سوادآموزی به موضوعات محیط زیست ارتباط دارند.

کد مطلب: ۱۳۷۸۸۲۰
لینک کوتاه کپی شد
بسیاری از کتاب‌های نهضت سوادآموزی با محیط زیست ارتباط دارند

علیرضا عبدی در همایش محیط زیست و حق آموزش اظهار کرد: وظیفه اصلی سازمان نهضت سوادآموزی همانطور که از نام و تعریف آن برمی‌آید، آموزش سواد به بی‌سوادان یا نوسوادان و یا تحکیم مواردی است که آموخته‌اند.

وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی، یکی از بازوهای بسیار مهم نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: نظام‌های آموزشی در کشورها معمولا ۲ بُعد دارند که یا نظام آموزش رسمی و یا نظام آموزش غیررسمی است. نظام آموزش رسمی همین آموزش و پرورش خودمان است که در همه کشورها وجود دارد و جزو وظایف حاکمیت محسوب می‌شود اما نقطه قوت کشورهای مختلف، داشتن نظام‌های غیررسمی است که عموماً این نظام‌ها در تعمیق، توسعه و تثبیت دانش‌ها نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کنند.

عبدی با بیان اینکه پرچمدار نظام آموزش غیررسمی در کشورمان، نهضت سوادآموزی است که به فرمان امام خمینی(ره) در سال ۵۸ تاسیس شد، افزود: پیام امام راحل در تاسیس نهضت سوادآموزی، یکی از پیام‌های غنی در حوزه حکمرانی آموزش و پرورش غیررسمی است و آنچه در این پیام مشهود است، نگاه ویژه امام(ره) به مردم و جریان و همکاری و مشارکت مردمی در آموختن و یاد دادن است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: نهضت سوادآموزی بر مبنای پیام امام راحل تاسیس شد و فراز و فرودهایی در مسیر خود داشت اما یکی از نقاط هدف نهضت سوادآموزی، جامعه بزرگسالان کشور بود یعنی جامعه‌ای که خودشان تربیت‌پذیر هستند، وظایف تربیتی را هم بر عهده دارند یا بر عهده خواهند داشت.

وی با اشاره به تعریف چهارم از سواد یعنی توانایی تغییر بر مبنای آنچه که آموخته‌ایم، اظهار کرد: نهضت سوادآموزی به دنبال این است که مبنای محتواهای خود را به‌گونه‌ای تنظیم کند که فردی که از مسیر نهضت، باسواد شده در کنار آموختن خواندن و نوشتن بتواند بیاموزد که خود و اطرافیانش را چگونه به سمت صَلاح، بهبودی، رشد و ارتقا تغییر دهد.

عبدی، سازمان حفاظت محیط زیست را یکی از شرکای جدی سازمان نهضت سوادآموزی در این امر دانست و خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست این فضا را فراهم می‌کند که مطالب را در دنیای واقعی برای بی‌سوادان مطرح کنیم. شمارگان بسیار بالایی از کتاب‌های نهضت سوادآموزی به محیط زیست ربط دارند و نهضت سوادآموزی ۸۵ عنوان کتاب چاپ کرده است که مستقیم با محیط زیست ارتباط دارند.

وی در خصوص آثار مثبت این کار افزود: وقتی به جاهایی که مباحث تدریس شده است، مراجعه می‌کنید، آثار آن را به وضوح می‌بینید. برای مثال وقتی ۲ کشاورز که یکی با استفاده از کتاب‌های نهضت، باسواد شده را با کشاورز دیگری مقایسه کنید که اینطور باسواد نشده است، تفاوت را متوجه می‌شوید.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با تاکید بر اینکه کار ما نباید به اینجا ختم شود، تصریح کرد: شاید گام اول کار ما این بوده که خواندن و نوشتن را با این ادبیات یاد بدهیم اما پیشنهاد می‌شود در آینده، بازآموزی را برای کسانی که با محیط زیست ارتباط مستقیم دارند و کم‌سواد یا نوسواد هستند را داشته باشیم چرا که هدف همه ما پیشرفت و تعالی ایران اسلامی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار