مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد:

تقویت فرهنگ مطالعه در مدارس آذربایجان شرقی با طرح‌های نوآورانه

تبریز (پانا) - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از اجرای طرح‌های جدید برای ارتقاء فرهنگ مطالعه در مدارس استان، از جمله تربیت ۱۲۰۰ مروج کتاب و برگزاری جشنواره کتاب یار، خبر داد.

کد مطلب: ۱۵۴۶۶۵۱
لینک کوتاه کپی شد
تقویت فرهنگ مطالعه در مدارس آذربایجان شرقی با طرح‌های نوآورانه

در دیدار مدیران کل آموزش و پرورش استان و کتابخانه‌های عمومی استان، اسد بابایی با بیان اینکه اقدامات مثبتی با مشارکت آموزش و پرورش در راستای تجهیز کتابخانه‌های مدارس انجام شده است، گفت: طرح خلاقانه‌ای در استان اجرا شده است که در آن، در هر شیفت مدرسه یک کتاب یار انتخاب شده و لیست کتاب‌های جدید در بولتن مدارس نصب می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: همچنین ۱۲۰۰ مروج کتاب در مدارس ابتدایی تربیت شده‌اند و برای آن‌ها کارت مروج و شناسه صادر شده است.

وی از برگزاری دومین جشنواره کتاب یار استان آذربایجان شرقی با همکاری بین بخشی طی سال جاری خبر داد و با تشریح سایر اقدامات صورت گرفته در مدارس، اظهار کرد: در کتابخانه‌های استان بخش‌های ویژه کودکان فعال شده و تالارهای علم و خلاقیت نیز در کتابخانه‌ها ایجاد گردیده‌اند تا نوجوانان در فضایی جذاب و علمی، تجربه مطالعه و یادگیری داشته باشند.

بابایی افزود: علاقه‌مند هستیم دانش‌آموزان خود برای عضویت در کتابخانه‌ها احساس نیاز کنند. در این راستا، آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ کتابخوانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر فرهنگ کتابخوانی در جامعه ترویج یابد، می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی مؤثر باشد.

وی در پایان با اشاره به امکان استفاده از کتابخانه‌های سیار در مناطق کم‌برخوردار، اظهار کرد: می‌توان با همکاری آموزش و پرورش، مناطق هدف را شناسایی کرده و از این ظرفیت استفاده کرد.

اسفندیار صادقی، در دیدار با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، با انتقاد از سرانه پایین مطالعه غیر درسی در میان نوجوانان، گفت: لازم است راهکارهایی برای جذب و افزایش سرانه مطالعه بررسی و اقدامات کارشناسی در این زمینه صورت گیرد.

وی یکی از راهکارهای افزایش سرانه مطالعه را ارائه بسته‌های تشویقی دانست و اظهار کرد: همچنین برای افزایش کیفیت مطالعه می‌توان بازخورد مطالعه را دریافت کرد.

صادقی با اشاره به مشکلاتی که گاهی خانواده‌ها برای رفت و آمد به کتابخانه‌ها دارند، گفت: می‌توان فضای مطالعه را در مدارس ایجاد کرده و اقدامات خلاقانه‌ای در این راستا انجام داد.

وی افزود: زیست کتابخانه‌ای حسی ارزشمند است و برگزاری اردوهای دانش‌آموزی و حضور دانش‌آموزان در کتابخانه‌ها می‌تواند فرهنگ مطالعه را در نسل جدید تقویت کند.

وی ادامه داد: باید ایجاد فرصت مطالعه در مناطق فاقد کتابخانه نیز در اولویت قرار گیرد و همکاری مشترک با نهاد کتابخانه‌های عمومی در این زمینه ضروری است.

صادقی تأکید کرد: نباید در دل بخشنامه‌ها و همایش‌ها گرفتار شد. باید خروجی‌ها را سنجید و به طور میدانی بررسی کنیم که برنامه‌های استان در چه سطحی عملیاتی می‌شوند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار