مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی:
بصیرتافزایی در جامعه از سواد رسانهای بانوان نشأت میگیرد
تبریز (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی گفت: دختران ما امروز باید هوشیارتر باشند چرا که در شدیدترین دوران جنگ نرم هستیم و عدم آگاهی و نداشتن سواد رسانهای میتواند خسارتهای فرهنگی و ارزشی داشته باشد.
مسعود سعادتی در برنامه رویداد الگوسازی از زنان موفق و فعال در گفتمان الگوی سوم زن مسلمان، الگوی سوم زن مسلمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید نسبت به ظرفیت خود آگاه باشیم؛ در برخی موارد آگاه نبودن نسبت به تواناییهای خود باعث میشود در پیشرفت و توسعه شخصی موفق نباشیم.
وی با بیان اینکه تعریف زن در جوامع مختلف متفاوت است، اظهار کرد: امروز در جوامع غربی عدالت در توجه به بانوان را در تساوی نگاه و باور به زن و مرد میدانند؛ در حالیکه ماموریتهای این دو جنس متفاوت بوده و این موضوع در دین مبین اسلام کاملا مورد توجه است.
سعادتی خاطرنشان کرد: نگاه متهجرانه به بانوان محکوم است. خوشبختانه با انقلاب اسلامی ایران ضمن حفظ شان و منزلت زنان، بانوان در سطوح مختلف نقش آفرینی کرده و در عرصههای ورزشی، اجتماعی، مدیریتی به موفقیتهای بزرگی دست یافتند. امروز بعد از طی دورانی که مانع حضور بانوان در میادین ورزشی میشدند، با حفظ کرامت زن و حجاب شاهد موفقیتهای چشمگیر بانوان در مسابقات ورزشی در کشورهای حاشیه خلیج فارس هستیم اما این اتفاقی است که سالهاست در ایران اسلامی میافتد.
وی متذکر شد: دختران ما امروز باید هوشیارتر باشند چرا که در شدیدترین دوران جنگ نرم هستیم و عدم آگاهی و نداشتن سواد رسانهای میتواند خسارتهای فرهنگی و ارزشی داشته باشد. دستگاه تعلیم و تربیت به عنوان پرچمدار فعالیتهای آموزشی و تربیتی نیز وظیفه بسیار مهمی در این زمینه دارد و باید بتوانیم با معرفی الگوهای موفق در این زمینه نقشآفرینی کنیم.
زهرا کوهی نیز در ادامه یکی از بنیادیترین موضوعات جامعهمان، یعنی مسؤولیتهای بانوان در هفته بصیرت را بیان کرده و گفت: هفته بصیرت، فرصتی است تا به ارزیابی و تجدیدنظر در مسیر خود بپردازیم و به نقش مؤثر و کلیدی بانوان در این مسیر توجه بیشتری کنیم.
مدیرکل امور بانوان استانداری افزود: هفته بصیرت یادآور ایام شگفتانگیز و فراموشنشدنی است که در آن تاریخ، با بصیرت و هوشیاری، حوادث را رصد کردیم. این بصیرت به ما امکان میدهد تا در مواجهه با چالشها و مشکلات جامعه، استقامت و صبر پیشه کنیم و به درستی تصمیم بگیریم.
وی به نقش بانوان در ایجاد بصیرت و آگاهی اشاره کرده و گفت: بانوان در هر برگ زندگی، همواره نقشی اساسی ایفا کردهاند. ما به عنوان مادران، خواهران و همسران، مسؤولیت داریم که نسل آینده را با آگاهانهترین و درستترین افکار تربیت کنیم.
وی آموزش و آگاهی را اولین قدم در مسیر تربیت بانوان عنوان کرده و توضیح داد: اولین مسؤولیت ما آموزش و پرورش نسل جوان است. باید بهعنوان یک الگو، آگاهی و بصیرت را به فرزندانمان انتقال دهیم و در این راه از منابع و اطلاعات صحیح استفاده کنیم.
وی رصد وضعیت اجتماعی را دومین گام دانست و افزود: بانوان باید نسبت به وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه خود آگاه و حساس باشند. با گوش دادن به مشکلات همنوعان و هموطنان، میتوانیم قدمهای موثری در راستای بهبود شرایط برداریم.
کوهی سومین گام را توانمندسازی نام برد و ادامه داد: بانوان باید به دنبال ارتقاء مهارتهای خود باشند. هر بانویی میتواند در حوزههای مختلف، بهویژه در زمینههای علمی و اجتماعی، پیشرفت کند و بهعنوان یک عنصر مؤثر در جامعه عمل کند.
وی دفاع از حقوق و حقیقت را گام چهارم و وظیفه مهم عنوان کرد و گفت: در دنیای امروز، ما باید حقایق را فریاد کنیم و از حقوق خود و دیگران دفاع کنیم. این همان بصیرت است که در روزهای بحرانی و سخت جامعه ما را یاری میکند.
مدیرکل امور بانوان استانداری گام پنجم را حضور اجتماعی دانست و افزود: بانوان باید در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فعال باشند. شرکت در تجمعات، رایگیری و حضور در تصمیمگیریها از جمله مسؤولیتهای ماست.
وی در پایان گفت: در هفته بصیرت، باید یادی کنیم از گذشته، تا از آن درس بگیریم و آیندهای روشنتر بسازیم. مسؤولیتهایمان را جدی بگیریم و در ترویج بصیرت، اخلاق، و آگاهی در جامعهامان تلاش کنیم.
ارسال دیدگاه