معاون صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد:

تخصیص ۱۱ هزار مترمربع فضا برای یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری

تبریز (پانا) - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی از تخصیص ۱۱ هزار مترمربع فضا برای یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در این استان خبر داد.

کد مطلب: ۱۵۰۸۷۹۱
لینک کوتاه کپی شد
تخصیص ۱۱ هزار مترمربع فضا برای یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری

فرشاد به‌آفرین در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سومین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تبریز با اصحاب رسانه گفت: یکی از مولفه‌های اصلی بازاریابی، برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری و حضور در آن‌ها است.

وی افزود: سال قبل، نمایشگاه ملی صنایع دستی و نمایشگاه بین‌المللی گردشگری را با همکاری کانون تشکل‌های استان برگزار کردیم و جای تشکر دارد که برای برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه کمک کردند.

به‌آفرین، اصحاب رسانه را از مولفه‌های اصلی در جذب بازدیدکننده بیان کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه‌ها و معرفی آن‌ها که توسط اصحاب رسانه انجام می‌گیرد باعث رشد آمار و بازدیدکننده می‌شود.

وی اذعان کرد: هتل‌های ما در شهریور امسال با ظرفیت بالای ۱۰۰ درصد در حال خدمات‌دهی و فعالیت بودند که این آمار، حاصل تلاش و برگزاری نمایشگاه‌ها است.

به‌آفرین با بیان اینکه در تابستان امسال حدود ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار نفر، اقامت رسمی ثبت‌شده در هتل‌های استان داشتیم، گفت: درصد ۶ ماهه اول اشغال ۶ ماهه نزدیک ۹۳ درصد است.

 معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی به رشد ۵ درصدی تردد خودروهای غیربومی در تابستان امسال اشاره کرد و افزود: طبق آماری که از دستگاه‌های ترددشمار گرفته شده، خودروهای غیربومی ورودی به استان، ۱۱ میلیون و ۵۳۰ هزار دستگاه بوده که نزدیک ۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

به‌آفرین افزود: اقامت در هتل‌های استان نسبت به سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است.

وی ضمن اشاره به افزایش تعداد بازدیدکنندگان و مسافران از موزه‌های استان گفت: شش‌ماهه اول ۸۵۰ هزار نفر صرفا از موزه‌های استان بازدید کردند که این آمار ۴۶ درصد افزایش یافته است.

به‌آفرین تاکید کرد: بالاترین آمار بازدید به کلیسای سنت استپانوس تعلق دارد و ۳ - ۴ برابر نفراتی که برای بازدید از این کلیسا بلیط تهیه کرده بودند از محوطه این بنای تاریخی بازدید کرده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به آمار رسمی بازدید کنندگان از موزه‌های استان اشاره کرد و افزود: تعداد بازدید کنندگان از موزه آذربایجان  ۷۵ هزار نفر، موزه قاجار ۶۸ هزار نفر، مسجد کبود ۵۷ هزار نفر و موزه مشروطه با ۴۸۰۰۰ نفر اعلام شده است.

به آفرین بیان کرد: سال قبل، روستای تاریخی کندوان به عنوان اولین روستای گردشگری ثبت جهانی شد که پربازدید‌ترین روستای تاریخی در استان نیز ثبت شد که شایان ذکر است که رشد ۲۵ درصدی توریست‌ها و بازدید کنندگان را شاهد بودیم و ۲۵ مهر امسال سالگرد ثبت جهانی این روستا است.

وی در ادامه به آمار سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه شاهد افزایش حجم سرمایه‌گذاری در استان و استقبال از زیر ساخت‌های سرمایه گذاری گردشگری در استان هستیم که ۱۱۸ پروژه سرمایه گذاری در حال ساخت وجود دارد که تقریبا ۴۶ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری برای این پروژه ها است.

به آفرین ادامه داد: ۱میلیون و ۲۱۴ هزار و ۸۳۴ متر مربع اعیانی  برای پروژه‌های در حال ساخت حوزه گردشگری استان که شامل هتل، رستوران، مجتمع گردشگری و می‌باشد در حال تاسیس است.

وی تاکید کرد: ۱۰ درصد از حجم کل زیرساخت های کشور در استان آذربایجان‌شرقی می‌باشد که بعد از استان خراسان رضوی و تهران سومین استان هستیم که بیشترین حجم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها برخوردار است.

به آفرین در ادامه بیان کرد: ۴۵ پروژه مربوط به هتل و واحدهای بوم‌گردی می‌باشد که بعد از بهره‌برداری  از این پروژه‌ها ۷۵۸۳ تخت به تخت هتل‌های استان افزوده می‌شود.

وی اذعان کرد: میانگین پیشرفت پروژه‌ها ۴۶ درصد می‌باشد که این پروژه‌ها ظرف سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

به آفرین افزود: با مشارکت شهرداری، اداره کل اوقاف و آب منطقه‌ای تعدادی بسته‌های مشارکتی تهیه شده است که در اختیار سرمایه گذاران قرار داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار با همکاری اوقاف تعدادی از بناهای تاریخی که در اختیار اوقاف قرار داشت را طی تفاهم نامه‌ای به میراث فرهنگی تخصیص داده شد  تا در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده شود که در صورت نیاز، بازسازی‌های لازم صورت پذیرد.

به آفرین تاکید کرد: امسال ۷۵ نشان ملی برای اولین بار به همت هنرمندان  صنایع دستی استان اخذ شد.

وی ادامه داد: شهر های ممقان و کوزه کنان به عنوان شهر های ملی در حوزه صنایع دستی ثبت شد که کوزه کنان به عنوان شهر ملی سفالگری سنتی و شهر ممقان به  عنوان شهر ملی سوزن‌دوزی ثبت شد.

به آفرین در ادامه با اشاره به برپایی نمایشگاه های صنایع دستی و گردشگری در نمایشگاه بین المللی تبریز اشاره کرد و افزود:  ۱۱ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی امسال می‌باشد که این مقدار فضا شامل سالن استاد شهریار، پروین اعتصامی و آذربایجان است که در کنار این فضاها  ۱۰۰۰ متر مربع هم فضای باز نمایشگاه می‌باشد که در این فضا، غرفه‌ها و برنامه‌های فرهنگی هنری نیز برپا خواهد شد.

وی بیان کرد: سالن استاد شهریار به بخش گردشگری، سالن پروین به صنایع دستی و سالن آذربایجان به تجهیزات گردشگری و خودرو‌های کلاسیک و قدیمی اختصاص یافته است.

به آفرین گفت: برای فضای باز در نمایشگاه امسال، برنامه‌های فرهنگی و هنری که شامل موسیقی‌های محلی و آثاری که به ثبت ملی رسیده است اختصاص یافته است.

وی خاطر نشان کرد: تا این لحظه حضور ۲۸ استان در نمایشگاه امسال قطعی شده و استان های خراسان شمالی، ایلام و کهکیلویه و بویراحمد هم تا بدین لحظه اعلام آمادگی و حضور در نمایشگاه را نداشته اند.

به آفرین در ادامه بیان کرد: ۲۲۰ غرفه صنایع دستی در نمایشگاه امسال پیش‌بینی شده است که نزدیک ۴۵۰ نفر هنرمند صنایع دستی در این غرفه‌ها حضور خواهند داشت.

وی اذعان کرد: ۷۰ غرفه به بحث گردشگری و ۶۰ غرفه به تجهیزات گردشگری، ماشین‌های کلاسیک و آلاچیق‌های عشایری تخصیص یافته است.

به آفرین تاکید کرد: هدف اصلی نمایشگاه، معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری استان است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ۵۵ خبرنگار داخلی و خارجی برای پوشش خبری این دوره از نمایشگاه از کشورهای ترکیه، چین، ژاپن، ایتالیا، ازبکستان، تاجیکستان، ارمنستان و آذربایجان حضور خواهند داشت.

خبرنگار : علی قنبری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار