جوامع محلی در حفاظت از کل و بزها موثرند
رشت (پانا) - رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر گفت: سرشماری کل و بز منجر به بهبود مدیریت منطقه می شود.
علی محمدپور باتوجه به اینکه کل و بزها از گونه های جانوری ارزشمند اشکورات رودسر محسوب می شوند، گفت: سرشماری کل و بز در این شهرستان آغاز شده است.
وی افزود: کارشناسان و محیط بانان این اداره به همراه کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با هماهنگی و برنامه ریزی و تقسیم بندی در گروه های مختلف در ایستگاه های از قبل تعیین شده و مستعد حضور کل و بز در منطقه شکار ممنوع اشکورات مستقر شده اند.
محمدپور با بیان اینکه محیط بانان نسبت به سرشماری کل و بز از طریق مشاهده مستقیم اقدام می کنند، تصریح کرد: سرشماری کل و بز هرساله با هدف بهبود مدیریت منطقه و با همکاری جوامع محلی و دوستداران محیط زیست انجام می شود.
وی گفت: در سرشماری سال جاری تعداد ۳۰ نفر از کارشناسان و محیط بانان در مناطق صعب العبور کوهستانی نسبت به پایش و سرشماری کل و بز و سایر گونه های احتمالی اقدام می کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر خاطرنشان کرد: جلب مشارکت مردمی خصوصا جوامع محلی که در کوهستان ها سکونت دارند مهمترین عامل حفاظت از این گونه ارزشمند است.
منطقه شکار ممنوع اشکورات به مساحت تقریبی ۴۰ هزار هکتار، گنجینه ارزشمند تنوع زیستی شامل کل و بز کوهی است این منطقه از طرف شمال به روستاهای لات پرستو، خانک سویه، گوسفندگویه، حاجی گوابر و تب توس، از طرف جنوب و غرب به رودخانه پلرود و از طرف شرق نیز به روستاهای جواهر دشت محدود است .
ارسال دیدگاه